Indstillinger i Firefox

Denne artikel opsummerer indstillingerne i Firefox. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

Generelt

Under Generelt finder du følgende indstillinger:

Generelt
Opstart, Startside og Faneblade: Her kan du sætte Firefox som din standard-browser. Du kan vælge hvilke sider, der åbnes, når Firefox starter Du kan indstille Firefox til at gendanne din forrige session ved opstart og vælge, hvordan faneblade åbnes.

Sprog og udseende
Skrifttyper & farver og Sprog: Her kan du ændre de skrifttyper og farver, websteder bruger, du kan vælge det sprog, der skal benyttes i brugerfladen i Firefox, samt vælge det sprog, du foretrækker at få vist sider i. Her kan du også aktivere stavekontrollen i Firefox.

Filer og programmer
Filhentning, Programmer og Indhold beskyttet af digital rettigheds-styring (DRM): Her kan du vælge den mappe, Firefox gemmer hentede filer i. Du kan også vælge, hvilket program der skal bruges eller den handling, der skal udføres, for forskellige filtyper. Og du kan vælge, om Firefox skal afspille DRM-kontrolleret indhold.

Firefox-opdateringer
Her kan du se din opdateringshistorik og ændre opdateringsindstillinger for Firefox.

Ydelse
Her kan du tilpasse Firefox' ydelses-indstillinger.

Browsing
Her finder du indstillinger for scrolling, brugen af din markør til navigation på websider (Caret Browsing-tilstand), og indstillinger for søgning efter tekst på websider.

Netværks-proxyForbindelsesindstillinger
Her kan du skifte forbindelsesindstillinger for Firefox og konfigurere en proxy til at tilgå internettet.

Hjem

Under Hjem finder du følgende indstillinger:

Nye vinduer og faneblade
Her kan du vælge, hvad du ser, når du åbner din startside; et nyt Firefox-vindue eller et nyt faneblad. Du kan sætte din startside til Firefox' standard-startside, en tom side eller en valgfri webadresse; du kan indstille nye faneblade til at vise Firefox' standard-startside eller en tom side.

Indhold på Firefox' startside
Her kan du vælge, om du vil skjule eller have vist funktioner på Firefox' standard-startside eller siden Nyt faneblad, herunder Søgning på internettet, Mest besøgte websider, Anbefalet af Pocket, Notitser fra Mozilla og Fremhævede. For mere information om disse funktioner, læs artiklerne Om fliser på siden Nyt faneblad og Siden Nyt faneblad - vis, skjul og tilpas de mest besøgte websteder.

Søgning

Søgning indeholder indstillinger relateret til den søgetjeneste, Firefox bruger som standard, samt andre søgeindstillinger. For mere information, læs artiklen Skift dine søgeindstillinger i Firefox.

Privatliv & sikkerhed

Under Privatliv & sikkerhed finder du følgende indstillinger:

Beskyttelse af privatliv
Blokering af indhold, Cookies og websteds-data, Formularer & adgangskoder, Historik og AdresselinjeFormularer & adgangskoder, Historik, Cookies og websteds-data, Adresselinje og Beskyttelse mod sporing: Her kan du indstille funktionerne Beskyttelse mod sporingBlokering af indhold og Spor mig ikke (Do Not Track). Du kan håndtere cookies, websteds-data, og rydde cached webstedsindhold. Og du kan håndtere adgangskoder, browser- og filhentningshistorik samt formular- og søgehistorik. Her kan du også indstille, hvordan adresselinjen virker.

Tilladelser
Her kan du angive, hvilke websteder der må sende dig beskeder og vise dig pop op-vinduer, og om Firefox skal advare dig, når websteder prøver at installere tilføjelser.

Indsamling og brug af data i Firefox
Her kan du angive, om Firefox skal sende tekniske data og data om brug, installere og afvikle undersøgelser og sende fejlrapporter til Mozilla.

Sikkerhed
Beskyttelse mod vildledende indhold og farlig software og Certifikater: Her kan du se og håndtere certifikater og sikkerhedsmoduler og blokere farligt indhold eller filhentninger i Firefox.

Firefox-kontoSync

Under Firefox-kontoSync kan du oprette og håndtere en Firefox-konto, som er nødvendig, hvis du vil gøre brug af visse Mozilla-tjenester, herunder Sync. Læs artiklerne Hvordan opsætter jeg Firefox Sync? og Hvordan vælger jeg, hvad der synkroniseres i Firefox? for mere information.