Firefox' adgangskodemanager - advarsler om websteder, der er blevet udsat for en datalæk

Adgangskodehåndteringen i Firefox viser dig advarsler om logins, som muligvis er blevet kompromitteret i datalæk. Hvis det er sandsynligt, at et af dine gemte logins er blevet kompromitteret i en kendt datalæk, vil du få vist en advarsel sammen med det tilhørende login. Klik på Læs mere for at læse detaljer om datalækken på Mozilla Monitor.

FirefoxPasswordBreach

Sådan advarer Firefox om datalæk på et websted

Firefox sammenligner datoen for et kendt websteds-datalæk med den dato, du sidst gemte en adgangskode til webstedet. Hvis webstedet blev udsat for en datalæk, efter du gemte din adgangskode, vil du få vist advarslen. Databasen med websteder, der er blevet udsat for en datalæk, er lavet af Have I been Pwned.

Firefox kontrollere også, om du har genbrugt nogle af de muligvis lækkede adgangskoder i andre logins, du har gemt i Firefox. Firefox gør dette ved at lave en krypteret liste med dine lækkede adgangskoder og så sammenligne den med alle dine gemte adgangskoder. Firefox gemmer ikke logs med dine adgangskoder i klar tekst.

Bemærk: Firefox sender aldrig dine logins eller adgangskoder til tredjeparts-tjenester eller servere. Den holder alle data vedrørende logins og datalæk anonymt.

Deaktivér advarsler om websteds-datalæk

Hvis du deaktiverer funktionen, forhindrer du også Firefox i at kontrollere, om du har genbrugt nogle af de muligvis lækkede adgangskoder i nogle af dine andre gemte logins.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Logins og adgangskoderAdgangskoder.
    Fx111settings-LoginsAndPasswordsFx111settings-LoginsAndPasswordsWin10Passwords panel - not simplified
  3. Fjern fluebenet ud for Vis advarsler om adgangskoder for hackede websteder.
Hvis du vil se, om din mailadresse har været udsat for en datalæk, så tilmeld dig Mozilla Monitor.