Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer

Firefox kan huske det, du har indtastet i formularer på websider, også kendt som tekstfelter. Efter du har indtastet noget i en formular på en webside (såsom et søgefelt), vil dine indtastede data være tilgængelige næste gang du besøger siden, så du kan genbruge dem. Denne artikel beskriver, hvordan man bruger autoudfyld-funktionen, og hvordan man rydder formularhistorikken eller undgår at formulardata gemmes.

Brug af autoudfyld

For at bruge din forrige indtastning i en formular:

1. Skriv nogle af de første bogstaver af indtastningen i tekstfeltet. Firefox vil vise en rullemenu med det, du tidligere har indtastet i formularen.
    • Du kan se en liste med alle de gemte indtastninger for et specifikt formularfelt ved at trykke på tasten , når feltet er tomt.
  2. Tryk på tasten for at vælge den indtastning, som du vil genbruge. Tryk på tasten EnterRetur, når den rette indtastning er valgt. Teksten vil derefter vises i formularfeltet. Du kan også bruge musen til at klikke på den ønskede indtastning.

Sletning af individuelle indtastninger

Hvis du vil slette en af dine tidligere indtastninger fra Firefox' historik:

1. Klik på formularfeltet, og tryk på tasten for at få vist alle de gemte indtastninger. Du kan skrive nogle af de første bogstaver i indtastningen for at begrænse antallet af viste indtastninger.
  2. Brug tasten eller musemarkøren for at vælge den indtastning, som du ønsker at slette.
  3. Tryk på tasten Skift+SletDelete. Indtastningen vil så blive slettet.

Gentag proceduren for hver indtastning, som du gerne vil slette.

Rydning af formularhistorikken

Hvis du ønsker, at Firefox skal glemme alle dine tidligere indtastninger:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik….
  3. Vælg hele min historik i rullemenuen Fjern.
  4. Sørg for, at der er flueben ud for Formular- og søgehistorik.
  5. Klik på knappen OKRyd nu for at rydde din formularhistorik og lukke dialogboksen.

Slå autoudfyld fra og undgå, at Firefox gemmer flere formulardata

Hvis du ikke vil have, at Firefox husker dine indtastninger i formularfelter, kan du slå autoudfyld-funktionen fra:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
  3. Vælg Brug tilpassede indstillinger for historik i rullemenuen Firefox vil:.
  4. Fjern fluebenet ud for Husk formular- og søgehistorik.
  5. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Deaktivering af formularhistorik forhindrer også Firefox i at gemme søgehistorik for søgefeltet i navigationslinjen.

Fejlfinding

Hvis Firefox ikke gemmer dine formulardata, og du derfor ikke kan genbruge dem, kan du læse artiklen Firefox doesn't save web form entries.

Baseret på information fra Deleting autocomplete entries (mozillaZine KB)