Gendan forrige session - Indstil hvornår Firefox viser dine seneste faneblade og vinduer

Firefox kan gendanne alle vinduer og faneblade, der var åbne sidst, programmet blev lukket eller stoppede uventet. Denne artikel beskriver de omstændigheder, hvor Firefox vil gendanne din forrige session, og hvordan du kan indstille det.

Bemærk: Sessionsgendannelse kan beholde dig logget ind på websteder, du var logget ind på, før du lukkede Firefox. Læs afsnittet privatliv for mere information.

Når sessionen gendannes

Når du vælger Gendan forrige session på standardstartsiden

Hvis du havde faneblade og vinduer åbne, da du sidst lukkede Firefox, vil standardstartsiden vise knappen Gendan forrige session. Klik på den for at få dine faneblade og vinduer tilbage.

Restore1 29 - Win Restore1 29 - Mac Restore1 29 - Lin
Bemærk: Hvis du har sat din startside til noget andet end standardstartsiden, kan du gendanne standardstartsiden.

Når du vælger Gendan forrige session fra menuen Historik

Sådan får du dine faneblade og vinduer tilbage fra den forrige session via Firefox-menuen Historik:

1. Klik på menuknappen new fx menu i højre side af værktøjslinjen.
  2. Klik på Historik.
  3. Klik på Gendan forrige session.
    Restore2 29 - Win Restore2 29 - Mac Restore2 29 - Lin

Når du vælger Gendan forrige session fra Firefox-menuen

Sådan får du dine faneblade og vinduer tilbage fra den forrige session via Firefox-menuen:

1. Klik på menuknappen Fx57menu i højre side af værktøjslinjen.
  2. Klik på Gendan forrige session.
    Fx57RestorePreviousSession

Efter installation af en tilføjelse

Når en ny udvidelse eller tema installeres, kan det være nødvendigt at genstarte Firefox for at aktiver den nye tilføjelse. For at genstarte, klik på knappen Genstart nu. Alle vinduer og faneblade genåbnes, når Firefox genstarter og installerer den nye tilføjelse.

Session1 29 - Win Session1 29 - Mac Session1 29 - Lin

Efter en opdatering af Firefox

For at anvende hentede opdateringer til Firefox, skal du genstarte Firefox. Klik på knappen Genstart Firefox for at opdatereGenstart for at opdatere Firefox.

AboutFx50Restart Fx59AboutFirefox-RestartWin about-Fx59-restart Fx57RestartToUpdate-Mac

Efter genstart med tilføjelser deaktiveret

Når du genstarter med tilføjelser deaktiveret for at fejlsøge problemer med Firefox, vil dine faneblade og vinduer blive genåbnet.

Efter et nedbrud

På grund af uventede problemer såsom problemer med et websted, programfejl eller en strømafbrydelse, kan Firefox uventede lukke. I disse situationer kan Firefox gendanne de sider, du besøgte, når programmet bliver genstartet. Firefox vil automatisk gendanne din forrige session, den første gang du starter programmet efter et nedbrud.

Hvis Firefox bryder ned endnu en gang, vil siden Gendan session (fx "Se, det her er pinligt...") blive vist næste gang, du starter Firefox.

RestoreSession-fx45 session restore 57
  • Vælg vinduet eller fanebladene du vil gendanne, og klik på knappen GendanGendan session, for at gendanne din forrige session.
  • Hvis Firefox fortsætter med at få fejl, når vinduer og faneblade genåbnes, kan du prøve at fravælge vinduer og faneblade, som du mistænker for at være årsag til fejlen. Typisk det sidst åbnede vindue eller faneblad.
  • Hvis Firefox stadig fortsætter med at få fejl ved genstart, kan du vælge ikke at få gendannet vinduer og faneblade. Klik på knappen LukStart en ny session for at starte en ny session.

Når du har indstillet Firefox til at vise dine vinduer og faneblade fra sidste gang

Du kan indstille Firefox til altid at vise dine vinduer og faneblade fra forrige session, hver gang du starter Firefox. For at ændre dine opstartsindstillinger i Firefox, læs afsnittet Konfigurer sessionsgendannelse herunder.

Når du har indstillet Firefox til at gendanne den forrige session ved opstart

Du kan indstille Firefox til altid at vise dine vinduer og faneblade fra din forrige session, hver gang du starter Firefox. For at ændre dine opstarts-indstillinger i Firefox , læs afsnittet Konfigurer sessionsgendannelse herunder.

Konfigurér sessionsgendannelse

Når Firefox starter, åbnes som standard et enkelt vindue, der viser din startside. Hvis du ønsker det, kan du indstille Firefox til at åbne alle vinduer og faneblade fra din forrige session:

General - Show my windows and tabs from last time - 38 Fx56General-WhenFirefoxStarts-Show-windows-and-tabs Fx57General-WhenFirefoxStarts-Show-windows-and-tabs Restore2_61 - Mac
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Vælg Vis mine vinduer og faneblade fra sidste gang fra rullemenuen Når Firefox starter.
  4. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Find Når Firefox starter i afsnittet Opstart, og vælg Vis mine vinduer og faneblade fra sidste gang.
  4. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Find afsnittet Opstart og vælg Gendan forrige session.
  4. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Privatliv

Sessionsgendannelse kan holde dig logget ind på websteder, du var logget ind på, før du lukkede Firefox. Hvis en anden person bruger din computer efter dig, kan den person få adgang til din konto på disse websteder. Hvis du bekymrer dig om dette, skal du ikke indstille Firefox til at åbne alle vinduer og faneblade fra din forrige session.

Du vil måske også deaktivere funktionen sessionsgendannelse efter nedbrud, som er aktiveret som standard. Dette vil forhindre gendannelse af den forrige session, hvis Firefox er åbnet efter en uventede lukning eller et programnedbrud:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig!Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Skriv browser.sessionstore.resume_from_crash i søgefeltet øverst på siden.
  3. Dobbeltklik på indstillingen browser.sessionstore.resume_from_crash på listen for at ændre dens værdi til false.

Fejlsøgning

Tidligere session blev ikke lukket korrekt

For at få dine faneblade og vinduer tilbage fra den forrige session, bør du lukke Firefox fra menuen:

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

Hvis du lukker hvert vindue eller faneblad, vil kun fanebladene i det sidst lukkede vindue være tilgængelige, når du genstarter Firefox.

Indstillinger kan være forkerte

For andre problemer med sessionsgendannelse kan det være, du skal ændre i dine Firefox-indstillinger:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på PrivatlivPrivatliv & sikkerhed.
  3. Sørg for, at indstillingen Firefox vil enten er sat til Gemme historik eller Bruge tilpassede indstillinger for historik i afsnittet Historik.
    • Hvis indstillingen Firefox vil er sat til Bruge tilpassede indstillinger for historik, så sørg for, at der ikke er flueben ud for indstillingen Brug altid privat browsing-tilstand.
    • Hvis indstillingen Firefox vil er sat til Bruge tilpassede indstillinger for historik, og der er flueben ud for indstillingen Ryd historik når Firefox lukkes, så klik på knappen Indstillinger, og sørg for, at der ikke er flueben ud for indstillingen Browser- og filhentningshistorik.
  4. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Baseret på information fra Session Restore (mozillaZine KB)