Find og håndter hentede filer

Panelet Filhentninger og vinduet Arkiv holder styr på de filer, du henter i Firefox. Læs her, hvordan du håndterer dine filhentninger, og hvordan du og ændrer indstillinger for filhentninger.

Hvordan får jeg adgang til mine filhentninger?

Du kan let få adgang til filhentninger fra din nuværende session ved at klikke på knappen Filhentning i værktøjslinjen (pilen der peger ned i din værktøjslinje). Pilen er blå Fx57blueDLarrow, hvis der er hentede filer, som du ikke endnu ikke har set.

• Mens filerne hentes, udfyldes knappen Filhentninger med farve for at vise fremgangen af filhentningen.
  • Klik på knappen Filhentninger for at åbne panelet Filhentninger. Panelet viser dig de tre seneste hentede filer, deres størrelse og status:
show downloads 57win downloads 57
  • Du kan se alle dine filhentninger i vinduet Arkiv. Du kan åbne vinduet ved at klikke på Vis alle filhentninger nederst i panelet Filhentninger.
show all downloads 57
Bemærk: Knappen Filhentninger vises ikke på værktøjslinjen, når du ikke har hentet filer i den nuværede session. Du kan bruge knappen Arkiv 57 library iconmenuknappen Fx89MenuButton på værktøjslinjen til at se tidligere filhentninger (se nedenunder).

Se filhentningshistorik

Vinduet Arkiv viser information om alle dine hentede filer, med mindre du har ryddet dem fra din historik. Klik på knappen Arkiv 57 library icon, klik på Filhentning, og klik så på Vis alle filhentninger nederst i panelet Filhentninger.Klik på knappen Arkiv 57 library icon, og klik så på Filhentning i menuen.Klik på menuknappen fx89MenuButton, og klik så på Filhentning i menuen. Vinduet Arkiv, indeholdende en liste med dine hentede filer, åbnes.

Fx57DownloadsLibrary

Beskyttelse af hentning af filer

Inden Firefox henter en fil, vil programmet prøve at beskytte dig mod potentielt ondsindede eller usikre filhentninger, og vil blokere filhentninger via usikre forbindelser. Læs blog-indlæggene Firefox 93 protects against Insecure Downloads, Enhancing Download Protection in Firefox og Improving Malware Detection in Firefox fra Mozilla for mere information. Hvis der er mistanke om noget, starter hentningen af filen ikke:

Potentielt ondsindede filhentninger opdages ved hjælp af Googles Safe Browsing Service. En rød prik vises på knappen Filhentninger:

malicious download toolbar 57

Klik på knappen Filhentninger med den røde prik for at åbne panelet Filhentninger. Filnavnet vises sammen med denne advarsel:

• Filen indeholder virus eller malware.
malicious download panel 57

Du beskyttes desuden mod potentielt uønskede filer (forklaret i Google Policy), som kan foretage uventede ændringer på din computer. Usædvanlige filtyper bremses også; det er ikke nødvendigvis ondsindede eller uønskede filer, men filer som man normalt ikke henter på nettet. En gul prik vises på knappen Filhentninger:

uncommon download 57

Klik på knappen Filhentninger med den gule prik for at åbne panelet Filhentninger. Filnavnet vises sammen med en af disse advarsler:

• Filen kan muligvis skade din computer.
  • Filen er muligvis ikke sikker at åbne.

Hvordan håndterer jeg usikre filhentninger?

Når du se en ondsindet fil eller andre typer af potentielt usikre filer i panelet Filhentninger, så klik på pilen, der peger til højre, og vælg hvad du vil gøre med filen, som vist i dette eksempel:

uncommon download panel 57

Du vil få vist mere information om den usikre filtype og få mulighed for at tillade hentningen af filen, åbne filen eller fjerne den:

unknown file options 57SafeDownload93

Tip: Genvejsmenuen i panelet Filhentninger giver yderligere muligheder for at håndtere potentielt skadelige og ondsindede filer, der endnu ikke er hentet:

context downloads 57

For eksempel: HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på en af de potentielt usikre filhentninger, der endnu ikke er hentet, og vælg Tillad filhentning for at gemme filen på din computer.

Hvordan håndterer jeg mine hentede filer?

Du kan til enhver tid se tidligere filhentninger. Klik på knappen Filhentninger (alternativt kan du klikke på knappen Arkiv 57 library iconmenuknappen Fx89MenuButton, og så klikke på Filhentninger) for at åbne panelet Filhentninger. Panelet viser dig de tre seneste hentede filer, deres størrelse, kilde og hvornår de blev hentet.

Du kan håndtere dine filer direkte i panelet Filhentninger eller i vinduet Bogmærker og historikArkiv. Der vises valgmuligheder til højre for hvert filnavn, afhængig af hvilket stadie filhentningen er i.

show dl folder win 57show dl folder mac 57
  • Pause: Du kan pause en fil, som er ved at blive hentet, ved at højreklikketrykke på tasten Ctrl, klikke på filen og vælge Pause. Når du ønsker at fortsætte filhentningen, så højrekliktryk på tasten Ctrl, klik på filen og vælg Genoptag.
  • Annuller fx icon cancel download: Hvis du vil annullere en filhentning, så klik på knappen til højre for filnavnet. Filhentningen annulleres, og ikonet ændres til et genindlæsningsikon. Klik på knappen igen for at genstarte filhentningen.
  • Åbn filen: Når filhentningen er færdig, kan du åbne filen ved at klikke på den i oversigten.
  • Åbn hentningsmappe fx icon Open the file's folder: Når filen er hentet, vil ikonet på knappen til højre blive ændret til en mappe. Klik på mappeikonet for at åbne den mappe, som filen er blevet gemt i. Du kan læse, hvordan du vælger destinationsmappe i artiklen Opstart, startside og indstillinger af filhentning.Vis i Finder fx icon Open the file's folder Mac: Når filen er hentet, vil ikonet på knappen til højre blive ændret til et forstørrelsesglas. Klik på forstørrelsesglasset for at åbne filen i Finder. Du kan læse, hvordan du vælger destinationsmappe Vælg destinationsmappe nedenunder.
  • Gå til siden, filen blev hentet fra: HøjreklikTryk på tastenCtrl, og klik på filen for at få åbnet en menu. Klik på Gå til siden, filen blev hentet fra for at besøge websiden, som filen blev hentet fra.
  • Fjern en filhentning fra oversigten: Hvis du vil fjerne en filhentning fra oversigten, kan du højreklikketrykke på tasten Ctrl, klikke på den på oversigten, og så vælge Fjern fra historik. Dette vil fjerne filhentningen fra oversigten, men selve filen slettes ikke.
  • Prøv igen fx icon retry download 16x16: Hvis hele filen af en eller anden grund ikke blev hentet, kan du hente filen på ny ved at klikke på genindlæsningsknappen til højre for filnavnet.
  • Ryd filhentninger: Klik på knappen Ryd filhentninger øverst i vinduet Bogmærker og historikArkiv for at rydde hele historikken over hentede filer. Dette vil ikke slette de hentede filer.

Vælg destinationsmappe

Hentede filer gemmes i mappen, der er angivet i Firefox' indstillinger. Sådan vælger du en anden mappe:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger. Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på IndstillingerIndstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.

2. Klik på Generelt, og find afsnittet Filhentninger under Filer og programmer.
  3. Klik på knappen Gennemse… Vælg… ud for Gem filer i.
  4. Vælg den mappe, du vil bruge.

Skift, hvilke programmer der åbner hentede filer

Du kan ændre, hvilke programmer der bruges til at håndtere filhentninger, mens du surfer på internettet:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger. Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på IndstillingerIndstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.

2. Klik på Generelt, og find afsnittet Programmer.
    Fx77Applications-PDF-MacFx78Applications-PDFFx78Applications-PDF-WinChangeApplicationSettings
  3. Klik på pilen i kolonnen Handling i den filtype, du vil ændre, og vælg det program i rullemenuen, du vil bruge.
    • Bemærk, at PDF-filer vises i Firefox som standard.Bemærk, at nogle filtype (XML, PDF, SVG og WebP-billeder) vises i Firefox som standard.

For mere information, læs artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.