Afspil DRM-beskyttet indhold i Firefox

Digital Rights Management (DRM) er en teknologi, som gør online video- og lyd-tjenester i stand til at sikre, at det tilbudte indhold ikke misbruges. Teknologien kan begrænse nogle af de ting, du normalt kan gøre i browseren. Mens noget DRM-sikret indhold kan vises med Adobe Flash-plugin'et, så er mange tjenester ved at skifte til HTML5-lyd og -video, som bruger en anden DRM-teknologi med navnet Content Decryption Module (CDM).

Afspilning af DRM-sikret indhold i Firefox

Firefox til computer understøtter Google Widevine CDM til afspilning af DRM-sikret indhold. Firefox henter og aktiverer som standard Google Widevine CDM for at give brugerne en bedre oplevelse på websteder, der benytter DRM. Firefox henter og aktiverer Google Widevine CDM efter ønske med brugerens tilladelse, for at give brugerne en bedre oplevelse på websteder, der benytter DRM. Hver CDM afvikles i en separat container (en sandbox), og du vil få besked, når en CDM benyttes. Du kan deaktivere hver CDM for sig og undgå fremtidige opdateringer ved at følge de nedenstående trin. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du deaktiverer en CDM, vil websteder, som bruger denne type DRM, ikke fungere korrekt.

Deaktivér Google Widevine CDM uden at fjerne det

Hvis du deaktiverer Google Widevine på fanebladet Tilføjelser, forhindrer du det i at køre på din computer, ligesom du forhindrer installering af opdateringer til det. Sådan deaktiverer du Googles CDM-plugin:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Aktiver aldrig ud for Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc..

Du kan støde på websteder, hvor indhold ikke kan afspilles, hvis Google Widevine er deaktiveret. Du kan altid aktivere Google Widevine igen ved at klikke på Aktiver altid ud for Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc..

Deaktivér afspilning med CDM, fjern alle CDM'er og undgå hentning af CMD'er

Du kan deaktivere al afspilning af beskyttet indhold via HTML5. Dette vil slette alle hentede CDM'er på din harddisk, og det vil forhindre hentning af nye CDM'er. Bemærk, at dette kun har virkning på beskyttet indhold via HTML5. Sådan deaktiverer du al afspilning af beskyttet indhold via HTML5:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Generelt, og rul ned til afsnittet Indhold beskyttet af digital rettigheds-styring (DRM).
  3. Fjern fluebenet ud for Afspil DRM-kontrolleret indhold.
Bemærk: Du kan stadig afspille DRM-beskyttet indhold ved hjælp af Adobe Flash-plugin'et, hvis det er installeret og aktiveret i Firefox. Indstillingen Afspil DRM-kontrolleret indhold påvirker kun DRM-beskyttet indhold, der afspilles ved hjælp af HTML5 i stedet for plugins.

Du kan støde på websteder, hvor indhold ikke kan afspilles, hvis du deaktiverer afspilning af DRM-indhold. Du kan altid aktivere afspilning af DRM-indhold igen ved atter at placere et flueben ud indstillingen Afspil DRM-kontrolleret indhold. Google Widevine CDM vil så automatisk blive hentet igen.

Understøttede platforme

Google Widevine

• Windows Vista og nyere
  • Mac OS X 10.9 og nyere
  • x86 og x64 Linux

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, MadsHaupt. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.