Skift dine søgeindstillinger i Firefox

På siden Søgning i Firefox' indstillinger kan du tilpasse dine søgeindstillinger. For at åbne søgeindstillingerne, klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , klik på Indstillinger, og klik så på Søgning. Her kan du tilføje og fjerne søgetjenester, skifte standard-søgetjeneste, vise eller skjule søgefeltet, og vælge, om du vil have vist søgeforslag.

Options Search 52 Options Search 49 win10 Options Search 52 Options Search 55 Fx56SearchPanel search panel 57

Standard-søgetjeneste

Du kan vælge en standard-søgetjeneste fra rullemenuen.

choose default search 38 default search 49 Fx56DefaultSearchEngine default search 57
Windows 10-brugere: Sæt et flueben ud for Brug denne søgetjeneste til søgninger fra Windows, hvis du vil bruge den samme søgetjeneste til Cortana-søgninger.

Tilgængelige søgetjenester

Firefox leveres som standard med følgende søgetjenester:

• Google til at søge på nettet med Google
  • Bing til at søge på nettet med Microsoft Bing
  • Amazon.co.uk til at søge efter produkter i Amazon.co.uk-butikken
  • DuckDuckGo er en søgetjeneste til brugere, som ikke vil spores, når de søger
  • eBay til at finde ting til salg på eBay

• Wikipedia (da) til at søge i den danske udgave af Wikipedia, den frie encyklopædi

• Google til at søge på nettet med Google
  • Bing til at søge på nettet med Microsoft Bing
  • Amazon.co.uk til at søge efter produkter i Amazon.co.uk-butikken
  • DuckDuckGo er en søgetjeneste til brugere, som ikke vil spores, når de søger

• Wikipedia (da) til at søge i den danske udgave af Wikipedia, den frie encyklopædi

Vis søgeforslag

Efterhånden som du skriver i søgefeltet eller adressefeltet, viser din standard-søgetjeneste dig forslag baseret på populære søgninger eller dine tidligere søgninger. Læs artiklen Søgeforslag i Firefox for mere information. For at slå søgeforslag til eller fra, tilføj eller fjern fluebenet ud for Vis søgeforslag.

search sug settings
  • Vis søgeforslag i adresselinjen. Når søgeforslag er slået til, kan du vælge denne indstilling for også at få vist søgeforslag, når du søger fra Firefox' adressefelt.

Lyn-søgetjenester

Når du begynder at skrive i søgefeltet eller adressefeltet, vil du se ikoner for andre søgetjenester, du kan søge med:

AlternateSearchEngines one click search 57

Hvis du ikke vil bruge den nuværende standard-søgetjeneste, kan du med ét klik vælge en alternativ søgetjeneste og bruge den til din søgning. Hvis du vil fjerne alternative søgetjenester fra søgefeltet, skal du fjerne fluebenet ud for søgetjenesten på listen med søgetjenester i søgeindstillingerne. Dette fjerner ikke selve søgetjenesterne.

Fjern søgetjenester

Udfør følgende trin for at fjerne en søgetjeneste:

1. Klik på den søgetjeneste, du ikke vil have.
  2. Klik på knappen Fjern for at fjerne den fra din liste.
remove search engine 49 remove search engines 57

Hvis du fjerner en søgetjeneste, som du selv har tilføjet, og du senere ændrer mening, er du nødt til at tilføje den igen (se nedenunder). Hvis du fjerner nogle af standard-søgetjenesterne i Firefox, kan du klikke på knappen Gendan standard-søgetjenester for at få dem tilbage.

Tilføj flere søgetjenester

Mange udgivere tilbyder også tilføjelser, der lader dig tilføje endnu flere søgetjenester:

1. Klik på Tilføj flere søgetjenester.
  2. Hold musemarkøren over den tilføjelse, du ønsker at installere, og klik på knappen Føj til Firefox.

Læs mere om, hvordan du tilføjer søgetjenester i artiklen Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox.