Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil

Denne artikel beskriver, hvordan Firefox håndterer filhentninger for forskellige filtyper, og hvordan du kan ændre, hvad der skal ske, når de hentes.

Handlinger for filhentninger

Når du klikker på et link for at hente en fil, er det medietypen, også kaldet MIME-typen eller indholdstypen, som bestemmer, hvad Firefox gør. Du har måske allerede et plugin installeret, som automatisk håndterer filen, såsom Windows Media Player eller QuickTime. Andre gange får du måske vist en dialogboks, som spørger, om du vil gemme filen eller åbne filen med et bestemt program. Når du vælger, om Firefox skal åbne eller gemme filen, og du samtidig sætter flueben ud for "Gør dette automatisk med filer som denne fremover" (se herunder), så vil filtypen blive tilføjet på siden Programmer i indstillingerne.

Skift handling for filhentninger

Dette vil ikke påvirke indhold, som er indlejret på en webside - kun direkte links til filerne.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Programmer.
  3. Vælg den filtype, som du vil ændre standardhandling for.
    Har du flere forekomster af en filtype eller en udvidelse? Nogle filtyper kan indeholde flere forskellige medietyper.
  4. Kolonnen Handling indeholder en rullemenu med mulige handlinger, som Firefox kan udføre, når du klikker på den pågældende filtype. Fx4WinAppPanel-drop ApplicationsDropPDFWin

• Spørg altid: Når du klikker på filtypen, vil du blive spurgt, hvilken handling Firefox skal foretage. Dette kan være brugbart, hvis Firefox automatisk gemmer en filtype eller altid åbner den med et bestemt program, og du i stedet hellere vil spørges hver gang.
    • Gem filen: Hver gang du klikker på filtypen, vil filen blive gemt på din computer.
    • Åben filen med det ønskede program eller plugin.
  5. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences).

Tilføj handlinger for filhentninger

1. Find et link på en webside til en fil, der har den filtype, som du vil tilføje.
  2. Klik på linket til filen.
  3. Vælg, hvordan Firefox skal håndtere filen:
  4. Sæt flueben ud for Gør dette automatisk med filer som denne fremover.

Fx4WinOpeningFile

MacOpeningFile

5. Klik på knappen OK.
Er "Gør dette automatisk med filer som denne fremover" nedtonet, så du ikke kan sætte flueben? Det kan ske, hvis webstedets server bruger en forkert medietype til filen. Det kan også ske, hvis serveren bruger "Content-Disposition: attachment" på filen.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrLAq