Brug temaer til at ændre udseendet på Firefox

Et tema er en tilføjelsestype, som ændrer udseendet på Firefox. Denne artikel forklarer, hvordan du finder, installerer og håndterer temaer i Firefox.

Hvad er temaer?

Et tema ændrer udseendet på Firefox, fx værktøjslinjernes farver og baggrundsbillede. Farverne på menuerne og de indbyggede Firefox-sider følger temaets farve og afhænger af, om teksten på værktøjslinjen er lys eller mørk. Nogle websteder følger også disse farver.

fx57 theme - Mac1Fx96 Light Theme menu and new tab fx57_theme_Mac2Fx96 Dark Theme menu and new tab

Firefox leveres med temaet Standardsystemets standardtema og de valgfrie temaer Lyst og MørktLyst, Mørkt og Alpenglow, og tilbyder de valgfrie temaer FarvekombinationerFarvekombinationer i en begrænset periode, men du kan altid installere flere temaer.

Bemærk: Alle temaer er letvægtstemaer (baggrundstemaer). Udvidede temaer understøttes ikke længere. Læs mere i artiklen Indbyggede temaer i Firefox - alternativ til udvidede temaer.

Sådan installerer du et tema

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
  2. Rul ned gennem de foreslåede temaer eller besøg addons.mozilla.org for at se flere temaer.
  3. Klik på navnet på udvikleren af temaet for at få vist mere information om det.
  4. Klik på knappen + Installer tema.
    theme card add-ons manager
    • Hvis du vil installere et tema fra addons.mozilla.org, så klik på temaet, og klik så på knappen + Installer tema.
    themes fx57 2
    Firefox henter det valgte tema, og giver dig besked om, at det er installeret.

Håndtéring af temaer

Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.

• Temaet, der bruges, vises øverst under Aktiveret.
  • Andre tilgængelige temaer vises nedenunder under Deaktiveret.
Fx93Themes-LightEnabled

Sådan nulstiller du temaet tilstandard

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
    • Hvis det Aktive tema er et valgfrit eller tilføjet tema, vises knappen Deaktiver.
  2. Klik på Deaktiver. Temaet StandardSystemets standardtema aktiveres.

Sådan skifter du tema

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
  2. Vælg et tema på listen.
  3. Klik på Aktiver for at bruge temaet.
    fx72 enable themes

Sådan fjerner du et tema

Bemærk: Du kan ikke fjerne temaerne, som er indbygget i Firefox, (temaet Standardsystemets standardtema, Lyst, MørktLyst, Mørkt, Alpenglow, eller temaerne Farvekombinationer, eller temaerne Farvekombinationer), men du kan deaktivere dem ved at skifte tema eller nulstille til standardtemaet (se ovenfor).

Sådan fjerner du et tema, du selv har føjet til Firefox:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
  2. Klik på knappen med de tre vandrette prikker ud for temaet, du vil fjerne, og vælg Fjern.
    fx72 remove themesremove theme
Bemærk: Hvis du fjerner det aktive tema, bliver temaet StandardSystemets standardtema aktiveret.

Hvis du ikke kan fjerne et tema, så læs artiklen Kan ikke fjerne en tilføjelse (udvidelse eller tema).

Fejlsøgning