Tekststørrelse og zoom - forstør websider

Med zoom-funktionen kan du forstørre eller formindske hele websiden eller blot teksten på siden, så den fx bliver lettere at læse. Denne artikel forklarer, hvordan du bruger zoom-funktionen.

Zoom ind og ud på et websted

Sådan zoomer du ind og ud på de enkelte websteder.

• Tastaturgenveje:
    • Zoom ind (forstørre): Tryk og hold på tasten KommandoCtrl, mens du trykker på tasten +.
    • Zoom ud (formindske): Tryk og hold på tasten KommandoCtrl, mens du trykker på tasten -.
    • Nulstil zoom-niveauet: Tryk og hold på tasten KommandoCtrl, mens du trykker på tasten 0.
  • Tilføj zoom-knapper til din værktøjslinje:
    1. HøjreklikCtrl-klik på et tomt område af fanebladslinjen, og klik så på Tilpas.... Vinduet Tilpas Firefox åbnes.
    2. Klik og træk "Zoom-knapperne" fra vinduet Tilpas Firefox til den ønskede placering på en værktøjslinje.
    3. Klik på knappen Færdig for at gemme dine ændringer af værktøjslinjen. To nye ikoner med forstørrelsesglas bliver føjet til værktøjslinjen, et med minus-tegn (-) og et med plus-tegn (+).
      Zoom Controls
      • Du kan nu bruge knappen +ikonet med forstørrelsesglasset med et + til at zoome ind, og knappen -ikonet med forstørrelsesglasset med et - til at zoome ud.
        Zoom Control - Win
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu til højre. Tilpasningsmenuen åbnes, og du kan se zoom-knapperne øverst.
    Zoom 29 - Win8 Zoom 29 - Mac Zoom 29 - Linux
  2. Brug knappen + til at zoome ind, og knappen - til at zoome ud. Tallet i midten viser det aktuelle zoom-niveau - klik på tallet for at nulstille zoom-niveauet til 100%.
Tastaturgenveje: Du kan også bruge zoom-funktionerne uden en mus. Tryk og hold på tasten KommandoCtrl, mens du trykker på tasten + for at zoome ind, tasten - for at zoome ud eller tasten 0 for at nulstille zoom-niveauet.
Tip: Du kan indstille et standard zoom-niveau for alle websteder ved hjælp af tilføjelsen NoSquint.

Sådan ændres kun tekststørrelsen

I stedet for at ændre størrelsen på alt, kan du nøjes med at ændre størrelsen på teksten.

1. Tryk på tasten Alt for midlertidigt at få vist de traditionelle Firefox-menuer. Klik på menuen Vis, og klik så på Zoom.
  2. Vælg Zoom kun tekst. Dette bevirker, at zoom-funktionen kun ændrer størrelse på teksten.

Indstil en minimumsstørrelse for tekst

Du kan indstille Firefox til automatisk at vise al tekst med en minimumsstørrelse. Hvis en webside indeholder tekst, som er mindre end minimumsstørrelsen, vil Firefox automatisk øge størrelsen på teksten til minimumsstørrelsen.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
  3. Klik på knappen Avanceret... i afsnittet Skrifttyper & farver,
  4. I rullemenuen Minimum skriftstørrelse kan du vælge minimumsstørrelse for tekst angivet i pixels.
  5. Klik på knappen OK for at gemme dine ændringer.

Del denne artikel: http://mzl.la/14xMZ1d