Indstillinger for faneblade

(Omdirigeret fra Options window - Tabs panel)
Denne artikel henvender sig til ældre versioner af Firefox. I Firefox 38 og nyere findes indstillingerne for faneblade under Generelt. Læs mere i artiklen Opstart, startside og indstillinger af filhentning.

Denne artikel gennemgår de forskellige indstillinger for faneblade i Firefox. Du kan læse mere om brugen af faneblade i artiklen Use tabs to organize lots of websites in a single window.

Bemærk: Savner du indstillingen til at skjule fanebladslinjen? Så læs artiklen Hvordan skjules fanebladslinjen, når jeg kun har ét faneblad.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Faneblade.
  3. Sæt et flueben ud for de indstillinger, du vil aktivere:

xp tabs Fx 23 Tab Options - Win Tabs Mac Fx23 Tabs Linux Fx23

• Åbn links i faneblade, hvor de ellers ville blive åbnet i vinduer: Hvis et link på en webside eller et andet program forsøger at åbne en webside i et nyt vindue, vil du i stedet få åbnet websiden på et nyt faneblad.
    Bemærk: Hvis programmet eller websiden forsøger at åbne et nyt vindue i en bestemt størrelse, vil Firefox ignorere denne indstilling. I de tilfælde kan indholdet være tilpasset, så det kun vises korrekt i den bestemte størrelse.
  • Advar mig, når jeg lukker flere faneblade: Når du lukker et vindue med flere åbne faneblade, vil Firefox bede dig bekræfte lukningen. Det forhindrer, at du ved en fejl kommer til at lukke hele vinduet, hvis du kun havde til hensigt at lukke det aktuelle faneblad.
    Bemærk: Denne indstilling har ingen virkning på advarslen, der vises, når andre faneblade lukkes i et vindue.
    Hvis du vil deaktivere advarslen ved lukning af andre faneblade, kan det gøres i de avancerede indstillinger:
    1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
    2. I søgefeltet, skriv: browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs.
    3. Dobbeltklik på indstillingen browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs for at ændre værdien til false.
  • Advar mig, hvis jeg åbner flere faneblade, som kan gøre Firefox langsommere: Når du åbner et stort antal faneblade på én gang, vil Firefox bede dig bekræfte dit valg. Det forhindrer dig i at åbne mange nye faneblade ved en fejl.
  • Indlæs først faneblade når de vælges: Firefox vil kun indlæse det aktuelle faneblad, når du starter programmet eller gendanner en tidligere session. Det gør opstarten meget hurtigere, hvis du gendanner mange faneblade. De andre åbne faneblade vil blive indlæst, når du klikker på dem.
  • Skift fokus til det nye faneblad, når jeg åbner et link deri: Hvis du klikker på et link med den midterste museknap/rullehjulet, eller du holder tasten CtrlKommando nede, mens du klikker med venstre museknap, vil siden blive åbnet i et nyt faneblad. Aktiverer du denne indstilling, vil der blive skiftet til det nye faneblad, når du klikker. Er indstillingen ikke aktiveret, vil websiden i stedet blive indlæst i baggrunden, så den ligger klar til dig, når du selv skifter til fanebladet.
  • Vis forhåndsvisning for faneblade på Windows Proceslinje: Når du bevæger din musemarkør over Firefox-ikonet på proceslinjen i Windows 7, vil Windows vise en forhåndsvisning af Firefox-vinduet. Med denne indstilling aktiveret, vil Windows vise en separat forhåndsvisning for hvert faneblad.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrPA7