Indstillinger for faneblade

Denne artikel gennemgår de forskellige indstillinger for faneblade i Firefox.

Sådan kan du se eller skifte indstillinger for faneblade:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt og find afsnittet Faneblade.
Confirm_MactabModalConfirm_LinuxtabModalTabs89_GeneralFx64TabSettings-MacFx94settingsTabs-WinFx90settingsTabs-WinFx89settingsTabs-Win
  • Ctrl+Tabulator-tasten skifter mellem de senest anvendte faneblade: Vælg denne indstilling, hvis du vil bruge tastaturgenvejen Ctrl + TabCtrl + Tab til at skifte mellem de åbne faneblade i den rækkefølge, du har set dem i stedet for i den rækkefølge, de vises i Firefox-vinduet. Dette er standardindstillingen i nye Firefox-profiler.
    Bemærk: Hvis du vil bruge tastaturgenvejen Ctrl + TabCtrll + Tab til at skifte til fanebladet ved siden af det nuværende faneblad og tastaturgenvejen Ctrl + Skift + TabCtrl + Skift + Tab til at skifte til det forrige faneblad, så fjern fluebenet ud for denne indstilling.
  • Åbn links i faneblade fremfor i nye vinduer: Hvis et link på en webside eller et andet program forsøger at åbne en webside i et nyt vindue, vil du i stedet få åbnet websiden på et nyt faneblad.
    Bemærk: Hvis programmet eller websiden forsøger at åbne et nyt vindue i en bestemt størrelse, vil Firefox ignorere denne indstilling. I de tilfælde kan indholdet være tilpasset, så det kun vises korrekt i den bestemte størrelse.
  • Skift fokus til det nye faneblad, når jeg åbner et link, billede eller medie i det: Hvis du klikker på et link med den midterste museknap/rullehjulet, eller du holder tasten CtrlKommando nede, mens du klikker med venstre museknap, vil siden blive åbnet i et nyt faneblad. Det nye faneblad vil være i baggrunden (det valgte faneblad ændres ikke). Det samme sker, når du åbner et weblink, et billede eller en video i et nyt faneblad ved hjælp af genvejsmenuen. Aktiverer du denne indstilling, vil der blive skiftet til det nye faneblad, når du klikker. Er indstillingen ikke aktiveret, vil websiden i stedet blive indlæst i baggrunden, så den ligger klar til dig, når du selv skifter til fanebladet.
  • Skift fokus til det nye faneblad, når jeg åbner et link i det: Hvis du klikker på et link med den midterste museknap/rullehjulet, eller du holder tasten CtrlKommando nede, mens du klikker med venstre museknap, vil siden blive åbnet i et nyt faneblad. Aktiverer du denne indstilling, vil der blive skiftet til det nye faneblad, når du klikker. Er indstillingen ikke aktiveret, vil websiden i stedet blive indlæst i baggrunden, så den ligger klar til dig, når du selv skifter til fanebladet.
  • Bekræft, når jeg lukker flere faneblade: Vælg denne indstilling for at aktivere en advarselsdialog, hvor du kan bekræfte, at du vil lukke et vindue med flere faneblad (vist nedenunder), så du undgår at lukke hele vinduet ved en fejl, når du kun ville lukke det pågældende faneblad. Hvis du vil vide mere, så læs artiklen How to configure Close Tab warnings in Firefox.
  • (Hvis tilgængelig) Advar mig, når jeg lukker flere faneblade: Denne indstilling vises kun, hvis du deaktiverer den advarselsdialog, Firefox viser for at bekræfte, at du har valgt at lukke et vindue med flere faneblade (vist nedenunder). Sæt flueben ud for indstillingen for at genaktivere advarslen, så du undgår at lukke hele vinduet ved en fejl, når du kun ville lukke det pågældende faneblad.
Fx63CloseMultipleTabs-Warning
fx89-warn-on-close
  • Bekræft, inden jeg afslutter med ⌘Q: På macOS kan du også afslutte Firefox ved hjælp af tastaturgenvejen Kommando ⌘+Q. Fjern fluebenet ud for denne indstilling, hvis du ikke vil se denne advarsel om lukning af flere faneblade, når du bruger tastaturgenvejen.
  • Bekræft, inden jeg afslutter med Ctrl+Q: På Linux ,kan du også afslutte Firefox ved hjælp af tastaturgenvejen Ctrl+Q. Fjern fluebenet ud for denne indstilling, hvis du ikke vil se denne advarsel om lukning af flere faneblade, når du bruger tastaturgenvejen.
  • (Hvis tilgængelig) Advar mig, hvis jeg åbner flere faneblade, som kan gøre Firefox langsommere: Denne indstilling vises kun, hvis du deaktiverer den advarselsdialog, Firefox viser for at bekræfte, at du har valgt at åbne flere faneblade på én gang (vist nedenunder). Sæt flueben ud for indstillingen for at genaktivere advarslen, så du undgår at gøre Firefox langsom, hvis du ved en fejl åbner et stort antal faneblade.
Fx63OpenMultipleTabs-SlowDownWarning
fx89-warn-on-open
  • Vis forhåndsvisning for faneblade på Windows Proceslinje: Når du bevæger din musemarkør over Firefox-ikonet på proceslinjen i Windows, vil Windows vise en forhåndsvisning af Firefox-vinduet. Med denne indstilling aktiveret, vil Windows vise en separat forhåndsvisning for hvert faneblad.