Brug en hovedadgangskode til at beskytte gemte logins og adgangskoder

Firefox kan gemme dine brugernavne og adgangskoder til websteder, som fx din bank og webmail. Det anbefales, at du bruger en hovedadgangskode, hvis du deler din computer med andre.

Når du har sat en hovedadgangskode, vil Firefox bede dig indtaste den, når programmet har brug for at få adgang til dine gemte adgangskoder.
Master Password - Win1

Bemærk: Når du har sat en hovedadgangskode, skal den indtastes den første gang Firefox skal bruge den i en ny session. Fx når Firefox skal hente login-oplysningerne til en webside, når en ny adgangskode skal gemmes eller fjernes, og hver gang du vil have dine adgangskoder vist.

Sæt en hovedadgangskode

Firefox bruger som standard ikke hovedadgangskoder til at beskytte gemte login-oplysninger. Sådan sættes en hovedadgangskode:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Sikkerhed.
  3. Sæt flueben ud for Benyt en hovedadgangskode.
    Master Password - Win2
    Dialogboksen Rediger hovedadgangskode åbnes.
  4. Indtast din hovedadgangskode. Kvalitetsmåleren viser, hvor svært det vil være for uvedkommende at gætte koden. For at oprette en stærk adgangskode, som er svær for andre at gætte, skal din hovedadgangskode have det følgende i sig:
    • Mindst ét stort bogstav.
    • Et eller flere tal.
    • Mindst ét ikke-alfanumerisk tegn, såsom: @ # $ % ^ & * ( ).
    • Husk også, at din adgangskode skal være nem for dig at huske, men svær for andre at gætte sig til for at sikre, at det kun er dig, som er i stand til at hente de gemte oplysninger. Læs mere om at vælge adgangskoder i artiklen Create secure passwords to keep your identity safe.
  5. Indtast adgangskoden endnu engang for at bekræfte, at du har indtastet den rigtigt.
    Master Password - Win3
  6. Klik på knappen OK for at sætte hovedadgangskoden.
  7. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Fjern hovedadgangskoden

Du kan til enhver tid fjerne hovedadgangskoden, hvis du ikke har brug for den mere:

Vigtigt: Uden en hovedadgangskode kan andre med adgang til din computer få adgang til dine gemte adgangskoder.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Sikkerhed.
  3. Fjern fluebenet ud for Benyt en hovedadgangskode. Dialogboksen Fjern hovedadgangskode åbnes.
  4. Indtast den aktuelle hovedadgangskode for at bekræfte, at du har tilladelse til at fjerne den.
  5. Klik på knappen Fjern.
  6. Klik på knappen OK for at bekræfte fjernelsen.
  7. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Skift hovedadgangskode

Du kan til enhver tid skifte din hovedadgangskode:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Sikkerhed.
  3. Klik på knappenSkift hovedadgangskode.
  4. Indtast den aktuelle adgangskode for at bekræfte, at du har tilladelse til at fjerne den.
  5. Indtast og genindtast den nye hovedadgangskode i de to felter.
    • Hvis du lader de to feltet være tomme, fjernes din hovedadgangskode.
  6. Klik på knappen OK for at acceptere den nye hovedadgangskode.
  7. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Baseret på information fra Master password (mozillaZine KB)

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQynU