Cookies - Information som websteder gemmer på din computer

I denne artikel kan du læse, hvad cookies er, hvordan websteder bruger dem, og hvordan du kan håndtere de cookies, der gemmes i Firefox.

Hvad er en cookie?

En cookie er information, som et websted har gemt på din computer. I nogle browsere gemmes hver cookie som en selvstændig fil, men i Firefox er alle cookies gemt i én enkelt fil, som ligger i Firefox' profilmappe.

Cookies bruges ofte til at gemme dine indstillinger for et websted, såsom din login-status og dit fortrukne sprog eller din position. Når du vender tilbage til webstedet, kan det aflæse sine egne cookies. Det betyder, at du kan forblive logget ind på et websted, og at webstedet kan tilpasse websiden til dit behov.

Cookies kan gemme en bred vifte af information, inklusive personlige oplysninger (såsom navn, hjemmeadresse, mailadresse eller telefonnummer). Disse informationer kan dog kun gemmes, hvis du selv udleverer dem til webstedet - websteder kan ikke få adgang til information, som du ikke har givet til dem, og de kan ikke tilgå andre filer på din computer.

Som standard gemmes og sendes cookies, uden at du kan se det. Du kan dog ændre dine Firefox-indstillinger, så du kan tillade eller afvise, at cookies bliver gemt. Du kan fx også vælge at få slettet gemte cookies automatisk, når du lukker Firefox.

Cookie-indstillinger

Du finder cookie-indstillingerne i Firefox' indstillinger på følgende måde:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.

Cookie-indstillinger finder du under Udvidet beskyttelse mod sporing og Cookies og websteds-data.

Du kan finde vejledninger til de forskellige cookie-indstillinger i disse artikler:

Fejlsøg cookies

Hvis du har et problem med cookies i Firefox, kan du læse disse artikler: