Forbindelsesindstillinger i Firefox

Din arbejdsplads, skole eller internetudbyder kan kræve, at du benytter en proxy. En proxy virker som et mellemled mellem din computer og internettet. En proxy bruges typisk til at forbedre ydelsen på netforbindelsen, fx ved at hente indhold fra en cache i stedet for at skulle hente det fra internettet, den kan filtrere forespørgsler, og den kan bruges til at forbedre sikkerheden ved at skjule din computer. En proxy er typisk en del af firewallen i en virksomhed.

Sådan ændrer du forbindelsesindstillingerne i Firefox, så du benytter en proxy:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Generelt og rul ned til afsnittet Netværks-proxyForbindelsesindstillinger.
  3. Klik på knappen Indstillinger…. Dialogboksen Forbindelsesindstillinger åbnes.
    Fx60ConnectionSettings Fx63ConnectionSettings
  • Ingen proxy: Vælg dette, hvis du ikke ønsker at bruge en proxy.
  • Auto-detekter proxy-indstillinger for dette netværk: Vælg dette, hvis Firefox automatisk skal finde de rette proxy-indstillinger for dit netværk.
  • Brug systemets proxy-indstillinger: Vælg dette, hvis du vil bruge dit styresystems proxy-indstillinger.
  • Manuel proxy-konfiguration: Vælg dette, hvis du har en liste med en eller flere proxy-servere, som du vil/skal bruge. Bed din systemadministrator om de nødvendige oplysninger: Til hver protokol skal du bruge et værtsnavn og et portnummer.
    • Hvis det samme proxy-navn og portnummer skal bruges til alle protokoller, så sæt mærke ud for Brug denne proxy-server for alle protokoller.
    • Ingen proxy for: Liste med værtsnavne eller IP-adresser, som der ikke skal bruges proxy til. Brug <local> til at omgå proxy'en for alle værtsnavne, der ikke indeholder punktummer.
  • Automatisk proxy-konfigurations-URL: Vælg dette, hvis du har en adresse til en proxy-konfiguration (i form af en URL til en pac-fil). Indtast URL'en i skrivefeltet.
    • Genindlæs: Klik på knappen Genindlæs for at få genindlæst den aktuelle proxy-konfiguration.
Bemærk: Dialogboksen Forbindelsesindstillinger vil også vise udvidelser, der styrer, hvordan Firefox forbinder til internettet. Du kan deaktivere disse udvidelser ved at klikke på knappen Deaktiver udvidelse.