Forbindelsesindstillinger i Firefox

Din arbejdsplads, skole eller internetudbyder kan kræve, at du benytter en proxy. En proxy virker som et mellemled mellem din computer og internettet. En proxy bruges typisk til at forbedre ydelsen på netforbindelsen, fx ved at hente indhold fra en cache i stedet for at skulle hente det fra internettet, den kan filtrere forespørgsler, og den kan bruges til at forbedre sikkerheden ved at skjule din computer. En proxy er typisk en del af firewallen i en virksomhed.

Sådan ændrer du forbindelsesindstillingerne i Firefox, så du benytter en proxy:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt og rul ned til afsnittet Forbindelsesindstillinger.
  3. Klik på knappen Indstillinger…. Dialogboksen Forbindelsesindstillinger åbnes.
    Fx102ConnectionSettingsFx111ConnectionSettingsFx114NetworkSettings-ConnectionSettings
  • Ingen proxy: Vælg dette, hvis du ikke ønsker at bruge en proxy.
  • Auto-detekter proxy-indstillinger for dette netværk: Vælg dette, hvis Firefox automatisk skal finde de rette proxy-indstillinger for dit netværk.
  • Brug systemets proxy-indstillinger: Vælg dette, hvis du vil bruge dit styresystems proxy-indstillinger.
  • Manuel proxy-konfiguration: Vælg dette, hvis du har en liste med en eller flere proxy-servere, som du vil/skal bruge. Bed din systemadministrator om de nødvendige oplysninger: Til hver protokol skal du bruge et værtsnavn og et portnummer.
    • Hvis det samme proxy-navn og portnummer skal bruges til alle protokoller, så sæt mærke ud for Brug også denne proxy til HTTPS.
  • Automatisk proxy-konfigurations-URL: Vælg dette, hvis du har en adresse til en proxy-konfiguration (i form af en URL til en pac-fil). Skemaerne file: og data: kan også bruges her (fx file:///c:/proxy.pac eller data:,function FindProxyForURL(){return "HTTPS eksempel.com:3443";}). Indtast URL'en i skrivefeltet, og klik på knappen OK for at gemme ændringerne og indlæse proxy-konfigurationen.
    • Genindlæs: Klik på knappen Genindlæs for at få genindlæst den aktuelle proxy-konfiguration.
  • Ingen proxy for: Liste med værtsnavne eller IP-adresser, som der ikke skal bruges proxy til. Brug <local> til at omgå proxy'en for alle værtsnavne, der ikke indeholder punktummer.
Bemærk: Dialogboksen Forbindelsesindstillinger vil også vise udvidelser, der styrer, hvordan Firefox forbinder til internettet. Du kan deaktivere disse udvidelser ved at klikke på knappen Deaktiver udvidelse.

Relateret indhold

Hvis du vil vide, hvordan du opsætter forbindelsesindstillinger for DNS via HTTPS (DoH), så læs artiklen Configure DNS over HTTPS protection levels in Firefox.