Skift skrifttyper og farver på websteder

Denne artikel beskriver, hvordan du tilpasser visning af websteder ved at vælge nogle andre skrifttyper og farver, end dem som webstedet har angivet.

Skift skrifttype

Sådan skiftes skrifttypen:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
  3. Brug rullemenuen under Skrifttyper & farver til at vælge den ønskede skrifttype og skriftstørrelse.

4. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Tilpassede skrifttyper

Nogle websteder bruger tilpassede skrifttyper, sådan deaktiverer du dem:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
  3. Klik på knappen Avanceret… under Skrifttyper & farver for at åbne dialogboksen Skrifttyper.

4. Fjern fluebenet ud for Tillad sider at vælge deres egne skrifttyper i stedet for mine valg.

5. Klik på knappen OK for at lukke dialogboksen Skrifttyper.
  6. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Skift farve på teksten

Sådan skiftes farve på teksten:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
  3. Klik på knappen Farver… under Skrifttyper & farver for at åbne dialogboksen Farver.
  4. Klikker du på en af de farvede firkanter, vil du få vist de farver, som du kan vælge mellem. Klik på den ønskede farve for at vælge den.

5. Klik på knappen OK for at lukke dialogboksen Farver.
  6. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Tilpassede farver på tekst

Nogle websteder bruger tilpassede farver på tekst, sådan deaktiverer du dem:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
  3. Klik på knappen Farver… under Skrifttyper & farver for at åbne dialogboksen Farver.
  4. Fjern markeringen i boksen ved siden af Tillad sider at vælge deres egne farver i stedet for mine valg ovenover.

5. Klik på knappen OK for at lukke dialogboksen Farver.
  6. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Zoom

Firefox har også en zoom-funktion. Den gør det muligt at forstørre teksten på enhver webside. Læs vejledningen i artiklen Tekststørrelse og zoom - forstør websider.