Søgeforslag i Firefox

Efterhånden som du skriver i adressefeltet eller søgefeltet, foreslår Firefox relevante søgeord eller løsningsknapper relateret til den opgave eller det svar, du muligvis leder efter. Når søgeforslag er aktiveret, sendes den indtastede tekst i søgefeltet til standard-søgetjenesten, som analyserer ordene og viser en liste med relaterede søgninger.

SearchSuggestions75 Fx57SearchSuggestions

Sådan fungerer søgeforslag

Søgeforslag vises efterhånden som du indtaster din søgeterm. Ser du et forslag, som ser ud til at være det, du leder efter, skal du blot klikke på det i stedet for at indtaste mere.

Når søgeforslag er aktiveret, sendes den indtastede søgeterm til standard-søgetjenesten - med mindre søgetermen ser ud til at være en webadresse eller et værtsnavn.

Søgeord kan indtastes i:

Standard-søgetjenesten kan indsamle informationer i overensstemmelse med betingelserne i tjenestens privatlivspolitik. Brugere, der er bekymrede over denne indsamling af information, bør måske ikke aktivere søgeforslag. Alternativt skal de vælge en anden standard-søgetjeneste, der har en anderledes privatlivspolitik.

Søgeforslagene i rullelisten vil også vise matchende resultater fra din historik samt dine bogmærker, åbne faneblade og synkroniserede faneblade. Læs artiklen Autofuldførelse i Firefox - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adressefeltet for mere information.

Søgeforslag er som standard deaktiveret i privat browsing-tilstand, hvor du udtrykkeligt skal slå funktionen til for at kunne bruge den. I Firefox version 71 og nyere versioner, kan du aktivere søgeforslag i alle private browsing-vinduer i Firefox' indstillinger på siden Søgning (se nedenunder).

Aktivér eller deaktivér søgeforslag

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere søgeforslag. Klik på menuknappen New Fx MenuFx57Menu, og klik så på Indstillinger.Indstillinger. Klik på Søgning, og tilføj eller fjern et flueben ud for Vis søgeforslag i Firefox' søgeindstillinger:

Fx68SearchSettings-Suggestions

• Hvis du vil se søgeforslag i adressefeltet, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag i adressefeltet.
  • Hvis du vil have vist søgeforslag før resultater fra din browserhistorik, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag før resultater fra din browserhistorik i adressefeltet.

Fx73SearchSettings-Suggestions

• Hvis du vil se søgeforslag i adressefeltet, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag i adressefeltet.
  • Hvis du vil have vist søgeforslag før resultater fra din browserhistorik, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag før resultater fra din browserhistorik i adressefeltet.
  • Hvis du vil have vist søgeforslag i private browsing-vinduer, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag i private vinduer.

Løsningsknapper i Firefox søgeforslag

Når du indtaster bestemte opgaver i adressefeltet, såsom at hente eller opdatere Firefox, kan forslagene indeholde en løsningsknap, så du kan fuldføre opgaven direkte fra adressefeltet . Hvis du fx indtaster "update firefox", vises en løsningsknap, så du kan opdatere Firefox. UpdateActionButton

Note: Funktionen med løsningsknapper er i øjeblikket kun tilgængelig i Firefox på engelsk.