Hvordan bruger jeg stavekontrol i Firefox?

Firefox kontrollerer automatisk ord, du indtaster i tekstbokse, der har mere end én linje. Lige så snart du har indtastet et ord, sammenligner stavekontrollen det med ordene i den valgte ordbog. Findes ordet ikke i ordbogen, understreges det med rødt:

Bemærk:
  • Den automatisk stavekontrol er kun slået til i tekstbokse, som har mere end én linje, så du kan indtaste en ubegrænset mængde tekst.
  • Af licensmæssige årsager er det ikke alle sprogversioner, som på forhånd har en ordbog installeret.

Deaktivér automatisk stavekontrol

Firefox er som standard indstillet til automatisk at kontrollere stavning. Du kan slå det fra i vinduet IndstillingerPræferencer IndstillingerIndstillinger:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Avanceret.
  3. Klik på fanebladet Generelt.
  4. Fjern markeringen ud for indstillingen Kontroller min stavning mens jeg taster. Spell Checker - Win1
  5. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Bemærk: Nogle muligheder vises måske ikke i vinduet PræferencerIndstillinger i tilpassede Firefox-builds.

Ret ord, der er stavet forkert

Når stavekontrol er slået til, kan du let rette ord, der er stavet forkert. For at rette et ord, skal du højreklikketrykke og holde på tasten Ctrl, mens du klikker på ordet, og så vælge et af de ord, som foreslås øverst i menuen.

Hvis ingen af de foreslåede ord er passende, skal du selv skrive det rigtige. Hvis du er sikker på, at ordet er stavet korrekt, kan du føje ordet til ordbogen. HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl, mens du klikker på ordet, og vælg Føj til ordbog for at føje ordet til ordbogen.

Bemærk: De tilføjede ord gælder for alle dine ordbøger.

Tilføj ordbøger

Du kan installere flere ordbøger, efterhånden som du får brug for dem.

1. HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker i en tekstboks, som har mere end én linje.
  2. Vælg Sprog.
  3. Vælg Tilføj ordbøger….
  4. SidenOrdbøger & sprogpakker vises. Klik på linket "Installér ordbog" ved den ordbog, du ønsker at installere. Vinduet Installation af software vises. Klik på knappen Installer nu, når den vises.
    Spell Checker - Win4
  5. Klik på knappen Genstart nu for at aktivere ordbogen, hvis du bliver bedt om det.

Skift mellem ordbøger

Når ordbogen er installeret, kan du skifte til den, når du får brug for det. HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl, mens du klikker i en tekstboks med mere end én linje, vælg Sprog, og vælg så den ønskede ordbog, for at skifte til en af de installerede ordbøger.

Fjern et ord, du tilføjede ved en fejl

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Åbn filen persdict.dat i en teksteditor (såsom Notesblok).
  6. Hvert tilføjede ord findes på en særskilt linje. Slet linjen med det ord, du ønsker at fjerne.
  7. Klik på menuen Filer, og vælg Gem for at gemme filen.
Bemærk: Fjernede ord gælder for alle dine ordbøger.

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQFzT