Indstillinger i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 169326
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel opsummerer indstillingerne i Firefox. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.

Generelt

Under Generelt finder du følgende indstillinger:

Generelt
Opstart, Startside og Faneblade: Her kan du sætte Firefox som din standard-browser. Du kan vælge hvilke sider, der åbnes, når Firefox starter Du kan indstille Firefox til at gendanne din forrige session ved opstart og vælge, hvordan faneblade eller vinduer åbnes.

Sprog og udseende
Skrifttyper & farver og Sprog: Her kan du ændre de skrifttyper og farver, websteder bruger, samt vælge det sprog, du foretrækker at få vist sider i. Her kan du også aktivere stavekontrollen i Firefox.

Filer og programmer
Filhentning, Programmer og Indhold beskyttet af digital rettigheds-styring (DRM): Her kan du vælge den mappe, Firefox gemmer hentede filer i. Du kan også vælge, hvilket program der skal bruges eller den handling, der skal udføres, for forskellige filtyper. Og du kan vælge, om Firefox skal afspille DRM-kontrolleret indhold.

Firefox-opdateringer
Her kan du se din opdateringshistorik og ændre opdateringsindstillinger for Firefox.

Ydelse
Her kan du tilpasse Firefox' ydelses-indstillinger.

Browsing
Her finder du indstillinger for scrolling, brugen af din markør til navigation på websider (Caret Browsing-tilstand), og indstillinger for søgning efter tekst på websider.

Netværks-proxy
Her kan du skifte forbindelsesindstillinger for Firefox og konfigurere en proxy til at tilgå internettet.

Hjem

Under Hjem finder du følgende indstillinger:

Nye vinduer og faneblade
Her kan du vælge, hvad du ser, når du åbner din startside; et nyt Firefox-vindue eller et nyt faneblad. Du kan sætte din startside til Firefox' standard-startside, en tom side eller en valgfri webadresse; du kan indstille nye faneblade til at vise Firefox' standard-startside eller en tom side.

Indhold på Firefox' startside
Her kan du vælge, om du vil skjule eller have vist funktioner på Firefox' standard-startside eller siden Nyt faneblad, herunder Søgning på internettet, Mest besøgte websider, Anbefalet af Pocket, Notitser fra Mozilla og Fremhævede. For mere information om disse funktioner, læs artiklerne Siden Nyt faneblad i Firefox og Customize your Firefox New Tab page.

Søgning

Søgning indeholder indstillinger relateret til den søgetjeneste, Firefox bruger som standard, samt andre søgeindstillinger. For mere information, læs artiklen Skift dine søgeindstillinger i Firefox.

Privatliv & sikkerhed

Under Privatliv & sikkerhed finder du følgende indstillinger:

Beskyttelse af privatliv
Blokering af indhold, Cookies og webstedsdata, Adresselinje, Formularer & adgangskoder, og Historik, Adresselinje, Cache af webindhold, Websteds-data, og Beskyttelse mod sporing : Her kan du håndtere adgangskoder, indstille hvordan Firefox håndterer browser- og filhentningshistorik samt formular- og søgehistorik og cookies. Her kan du også indstille, hvordan adresselinjen virker og rydde Firefox' cache. Du kan håndtere gemte websteds-data og cookies. Her kan du også rydde cached webstedsindhold og indstille, hvordan adresselinjen virker. Og du kan indstille funktionerne Beskyttelse mod sporingBlokering af indhold (Beskyttelse mod sporing) og Spor mig ikke (Do Not Track).

Tilladelser
Her kan du angive, hvilke websteder der må sende dig beskeder og vise dig pop op-vinduer, og om Firefox skal advare dig, når websteder prøver at installere tilføjelser.

Indsamling og brug af data i Firefox
Her kan du angive, om Firefox skal sende tekniske data og data om brug, installere og afvikle undersøgelser og fejlrapporter til Mozilla.

Sikkerhed
Beskyttelse mod phishing, Certifikater og Offline webindhold og brugerdata: Her kan du angive, om du vil blokere farligt indhold eller filhentninger i Firefox, se og håndtere certifikater og sikkerhedsmoduler og håndtere datalagring for websteder. Beskyttelse mod vildledende indhold og farlig software og Certifikater: Her kan du se og håndtere certifikater og sikkerhedsmoduler og blokere farligt indhold eller filhentninger i Firefox.

Firefox-konto

Under Firefox-konto kan du oprette og håndtere en Firefox-konto, som er nødvendig, hvis du vil gøre brug af visse Mozilla-tjenester, herunder Sync. Læs artiklerne Hvordan opsætter jeg Firefox Sync? og Hvordan vælger jeg, hvad der synkroniseres i Firefox? for mere information.

Generelt

Generelt indeholder de mest brugte indstillinger, fx hvad du først ser, når du starter Firefox, og hvor Firefox gemmer hentede filer. For mere information, læs artiklen Opstart, startside og indstillinger af filhentning.

Søgning

Søgning indeholder indstillinger relateret til den søgetjeneste, Firefox bruger som standard, samt andre søgeindstillinger. For mere information, læs artiklen Skift dine søgeindstillinger i Firefox.

Indhold

Indhold indeholder indstillinger relateret til, hvordan websteder vises. For mere information, læs artiklen Indstillinger for skrifttyper, sprog og pop op-vinduer.

Programmer

Under Programmer kan du vælge, hvordan Firefox skal håndtere forskellige filtyper. Du kan se en liste med indholdstyper, og du kan vælge en handling for hver type, som fx om en bestemt filtype skal åbnes med et program eller gemmes. For mere information, læs artiklen Indstil hvordan Firefox håndterer forskellige typer af filer.

Privatliv

Privatliv indeholder indstillinger relateret til dit privatliv. Når du surfer på nettet, gemmes bl.a. information om, hvilke sider du har besøgt. For mere information, læs artiklen Indstillinger til privatliv, browserhistorik og spor mig ikke.

Sikkerhed

Sikkerhed indeholder indstillinger relateret til din sikkerhed, når du surfer på nettet. For mere information, læs artiklen Sikkerheds- og adgangskodeindstillinger.

Sync

Under Sync kan du oprette og håndtere en Firefox Sync-konto. Firefox Sync er en tjeneste, der lader dig synkronisere dine bogmærker, historik, adgangskoder og åbne faneblade med en anden Firefox – som fx på en anden computer eller en smartphone. For mere information, læs artiklerne Hvordan opsætter jeg Firefox Sync? og Hvordan vælger jeg, hvad der synkroniseres i Firefox?.

Avanceret

Avanceret indeholder indstillinger, der ikke bruges så ofte, fx rydning af diskcache, certifikat-indstillinger, proxy-indstillinger, indstillinger for Firefox-opdateringer og diverse avancerede indstillinger, som kun få personer har brug for. For mere information, læs artiklen Avancerede indstillinger for tilgængelighed, surfing, datadeling, netværk, opdateringer og certifikater.