Indstillinger til privatliv, browserhistorik og spor mig ikke

Denne artikel beskriver de indstillinger, der findes under Privatliv i fanebladet Indstillinger.

Under Privatliv kan du:

Fx36optionsPrivacy-Win7 Fx36optionsPrivacy-Lin Privacy panel 38

Sporing

Fortæl websteder, at jeg ikke vil spores: Sæt flueben her, hvis du vil fortælle websteder, at du ønsker at fravælge sporing af reklameudbydere og andre tredjeparter. Det er frivilligt, om websteder vil følge denne indstilling. Læs artiklen Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen? for mere information.

Fx42PrivacyPanel Fx43PrivacyPanel

Sporing

Anmod websteder om ikke at spore dig: Sæt flueben her, hvis du vil fortælle websteder, at du ønsker at fravælge sporing af reklameudbydere og andre tredjeparter. Det er frivilligt, om websteder vil følge denne indstilling. Læs artiklen Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen? for mere information.

Brug sporings-beskyttelse i private vinduer: Sæt flueben her, hvis du vil have Firefox til aktivt at blokere domæner og websteder, der er kendt for at spore brugere, mens de browser i private vinduer. Klik på knappen Skift blokerings-liste for at vælge den liste, Firefox skal bruge til at blokere sporing. Læs artiklerne Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder og Beskyttelse mod sporing i Privat browsing for mere information.

Historik

Indstillingen Firefox vil styrer, hvordan Firefox gemmer information om din webbrowsing.

Husk historik

Når Firefox vil er sat til Gemme historik:

Klik på:

Husk aldrig historik

Når Firefox vil er sat til Aldrig gemme historik:

At bruge Aldrig gemme historik svarer til altid at benytte privat browsing-tilstand. For mere information, læs artiklen Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder.

Klik på rydde al din historik for at åbne vinduet Ryd al historik, hvor du kan slette noget af eller al din historik. For mere information, læs artiklen Ryd historik med oplysninger om besøgte websteder, søgninger og filhentninger.

Tilpas indstillinger for historik

Options - Privacy - Win2 Fx22 custom history fx36 Use custom settings for history

Når Firefox vil er sat til Bruge tilpassede indstillinger for historik, vil følgende indstillinger være tilgængelige:

• Brug altid privat browsing-tilstand:
    Hvis valgt vil Firefox ikke huske ny historik, næste gang programmet startes. For mere information, læs artiklen Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder.
  • Husk min browser- og filhentningshistorik:
    Hvis valgt vil Firefox oprette en liste over besøgte sider og hentede filer. For mere information om hentede filer, læs artiklen Find og håndter hentede filer.
  • Husk formular- og søgehistorik:
    Hvis valgt vil indtastet tekst i formularfelter og søgefelt blive husket, så du kan bruge indtastningerne igen. For mere information, læs artiklen Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer.
  • Accepter cookies fra sider:
    Hvis valgt vil Firefox acceptere cookies fra websteder. Klik på knappen Undtagelser… for at bestemme, om specifikke websteder må sætte cookies eller ej. For mere information, læs artiklen Block websites from storing site preferences or login status in Firefox.
    • Accepter tredjeparts cookies::
      Altid: Firefox vil altid acceptere cookies fra http://site2.com, når du besøger http://site1.com.
      Fra besøgte: Hvis du tidligere har besøgt http://site2.com , vil Firefox acceptere cookies fra dette websted, når du besøger http://site1.com, ellers vil Firefox ikke acceptere dem.
      Aldrig: Firefox vil aldrig acceptere cookies fra http://site2.com, når du besøger http://site1.com. For mere information, læs artiklen Deaktiver tredjeparts cookies i Firefox for at stoppe nogle typer af sporing fra annoncører.
    • Behold indtil:
      De udløber: Hvis valgt vil Firefox tillade besøgte websteder at vælge, hvor længe Firefox skal beholde deres cookies.
      Jeg lukker Firefox: Hvis valgt vil dine cookies blive slettet, når du lukker Firefox.
      Spørg mig hver gang: Hvis valgt vil Firefox spørge dig om, hvor længe cookies skal beholdes, hver gang et websted prøver at gemme en.

Klik på knappen Vis cookies… for at åbne vinduet Cookies. For mere information om vinduet Cookies, læs artiklen Slet cookies for at fjerne oplysninger som websteder har placeret på din computer.
  • Ryd historik når Firefox lukkes:
    Bestemte gemte ting vil blive slettet, når du lukker Firefox. Klik på knappen Indstillinger… for at bestemme, hvilke ting der skal slettes.

Adresselinje

Adresselinjen er den vandrette linje, der viser webstedets adresse (URL). Når du skriver i adresselinjen, vil du få vist forslag ud fra følgende:

fx36 location bar fx38 location bar Fx42PrivacyPanel-LocationBar
  • Historik: Hvis valgt vil adresselinjen vise resultater fra listen over besøgte websteder.
  • Bogmærker: Hvis valgt vil adresselinjen vise resultater fra listen over websider, du har bogmærket. De vil være markeret med en blå stjerne.
  • Åbne faneblade: Hvis valgt vil adresselinjen vise resultater fra dine åbne faneblade. Dette er især praktisk, hvis du har mange faneblade åbnet.

Klik på Skift indstillinger for søgeforslag… for at åbne indstilingerne for søgning, hvor du kan aktivere og deaktivere søgeforslag fra din foretrukne søgetjeneste. Læs mere i artiklen Awesome Bar - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adresselinjen.

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQxAr