X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Feb 2018 Firefox is not working properly. It is slow to load, won't open pages, or items in Google search. I have downloaded lastest version 58.0.1, no change

Posted

Hi, I'm hoping someone can advise me as to why the lastest version of Firefox is not working properly and if it can be fixed. I am not tech savvy, sorry. Since the last automatic update Firefox has been incredibly slow loading pages, won't load some at all and has problems showing pictures and video. Trying to type something into Google search is nearly impossible, it just doesn't respond when I click on something or if it does it takes ages to open in the new tab. I have tried to search online for an answer or solution but can't find anything that doesn't refer to problems with Firefox in late 2017. There have been new versions of Firefox since then which claim to have fixed any bugs. I have downloaded the lastest version which I think is 58.0.1 Firefox tells me I'm running the lastest version so what can I do to fix this?

Hi, I'm hoping someone can advise me as to why the lastest version of Firefox is not working properly and if it can be fixed. I am not tech savvy, sorry. Since the last automatic update Firefox has been incredibly slow loading pages, won't load some at all and has problems showing pictures and video. Trying to type something into Google search is nearly impossible, it just doesn't respond when I click on something or if it does it takes ages to open in the new tab. I have tried to search online for an answer or solution but can't find anything that doesn't refer to problems with Firefox in late 2017. There have been new versions of Firefox since then which claim to have fixed any bugs. I have downloaded the lastest version which I think is 58.0.1 Firefox tells me I'm running the lastest version so what can I do to fix this?

Chosen solution

I have uninstalled and reinstalled the newest version of Firefox again and it seems to be working a lot quicker now. Fingers crossed, It might be okay.

Read this answer in context 3

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 28.0 r0

Application

  • Firefox 58.0.1
  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:58.0) Gecko/20100101 Firefox/58.0
  • Support URL: https://support.mozilla.org/1/firefox/58.0.1/WINNT/en-GB/

Extensions

  • Hoxx VPN Proxy 3.0.1 (@hoxx-vpn)
  • Simple-Calculator 1.3.2 (jid1-hGKEHPUjR8q8Bw@jetpack)
  • uBlock Origin 1.14.18 (uBlock0@raymondhill.net)
  • Adblock Plus 3.0.1 ({d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d}) (Inactive)
  • Avast Online Security 12.0.296 (wrc@avast.com) (Inactive)
  • Avast SafePrice 12.0.330 (sp@avast.com) (Inactive)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Graphics

  • adapterDescription: NVIDIA GeForce 210
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x0a65
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 1024
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 00000000
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x10de
  • adapterVendorID2:
  • crashGuards: []
  • direct2DEnabled: False
  • direct2DEnabledMessage: [u'']
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 6.1.7601.23688
  • driverDate: 9-12-2013
  • driverDate2:
  • driverVersion: 9.18.13.2723
  • driverVersion2:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'unavailable', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'unavailable', u'message': u'Failed to acquire a Direct2D 1.1 factory', u'type': u'runtime'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}, {u'status': u'unavailable', u'description': u'GPU Process', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'unavailable', u'message': u'GPU Process requires the Windows 7 Platform Update', u'type': u'env'}], u'name': u'GPU_PROCESS'}, {u'status': u'unavailable', u'description': u'WebRender', u'log': [{u'status': u'opt-in', u'message': u'WebRender is an opt-in feature', u'type': u'default'}, {u'status': u'unavailable', u'message': u"Build doesn't include WebRender", u'type': u'runtime'}], u'name': u'WEBRENDER'}, {u'status': u'available', u'description': u'Off Main Thread Painting', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'OMTP'}, {u'status': u'available', u'description': u'Advanced Layers', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'available', u'message': u'Enabled for Windows 7 via user-preference', u'type': u'user'}], u'name': u'ADVANCED_LAYERS'}]}
  • info: {u'ApzWheelInput': 1, u'ApzDragInput': 1, u'ApzKeyboardInput': 1, u'ApzAutoscrollInput': 1, u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureContentBackend': u'skia'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • offMainThreadPaintEnabled: True
  • webgl1DriverExtensions: GL_ANGLE_client_arrays GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_program_cache_control GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_robust_resource_initialization GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgb GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgba GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_frag_depth GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc_srgb GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_surfaceless_context GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object
  • webgl1Extensions: ANGLE_instanced_arrays EXT_blend_minmax EXT_color_buffer_half_float EXT_frag_depth EXT_sRGB EXT_shader_texture_lod EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query OES_element_index_uint OES_standard_derivatives OES_texture_float OES_texture_float_linear OES_texture_half_float OES_texture_half_float_linear OES_vertex_array_object WEBGL_color_buffer_float WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_depth_texture WEBGL_draw_buffers WEBGL_lose_context
  • webgl1Renderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce 210 Direct3D11 vs_4_1 ps_4_1)
  • webgl1Version: OpenGL ES 2.0 (ANGLE 2.1.0.db3422764a9b)
  • webgl1WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 000000000000772b) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.db3422764a9b) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_EXT_pixel_format_float EGL_KHR_surfaceless_context EGL_ANGLE_display_texture_share_group EGL_ANGLE_create_context_client_arrays EGL_ANGLE_program_cache_control EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses EGL_ANGLE_display_robust_resource_initialization
  • webgl2DriverExtensions: GL_ANGLE_client_arrays GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_program_cache_control GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_robust_resource_initialization GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgb GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgba GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_float GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_frag_depth GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc_srgb GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_norm16 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_EGL_image_external_essl3 GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_surfaceless_context GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object
  • webgl2Extensions: EXT_color_buffer_float EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query OES_texture_float_linear WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_lose_context
  • webgl2Renderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce 210 Direct3D11 vs_4_1 ps_4_1)
  • webgl2Version: OpenGL ES 3.0 (ANGLE 2.1.0.db3422764a9b)
  • webgl2WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 000000000000772b) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.db3422764a9b) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_EXT_pixel_format_float EGL_KHR_surfaceless_context EGL_ANGLE_display_texture_share_group EGL_ANGLE_create_context_client_arrays EGL_ANGLE_program_cache_control EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses EGL_ANGLE_display_robust_resource_initialization
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11
  • windowUsingAdvancedLayers: True

Modified Preferences

Misc

  • User JS: No
  • Accessibility: No
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4224 solutions 58948 answers
[https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode Start Firefox in Safe Mode] {web link} by holding down the '''<Shift> ''(Mac=Options)''''' key, and then starting Firefox. A small dialog should appear. Click '''Start In Safe Mode''' (not Refresh). Is the problem still there? https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-slow-how-make-it-faster https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-many-cpu-resources-how-fix https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-much-memory-ram https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-hangs-or-not-responding

Question owner

Thanks for your responce. I restarted Firefox in safe mode and it opened some tabs quickly but then when I tried Google search it was slow again. When I searched for a Wikipedia page it just stalled for about a minute. The title of the page I had clicked on in Google did not even highlight. While I was waiting In the new tab it said Wikipedia Google search and and at the bottom of the screen it said connecting to www.gooogle.com.au. It took ages and then finally opened the Wiki page I had entered. I've never experienced this with Firefox before, I have the exact same add ons etc that I have been using for ages so I don't think it is those interfering with it.

Thanks for your responce. I restarted Firefox in safe mode and it opened some tabs quickly but then when I tried Google search it was slow again. When I searched for a Wikipedia page it just stalled for about a minute. The title of the page I had clicked on in Google did not even highlight. While I was waiting In the new tab it said Wikipedia Google search and and at the bottom of the screen it said connecting to www.gooogle.com.au. It took ages and then finally opened the Wiki page I had entered. I've never experienced this with Firefox before, I have the exact same add ons etc that I have been using for ages so I don't think it is those interfering with it.

Chosen Solution

I have uninstalled and reinstalled the newest version of Firefox again and it seems to be working a lot quicker now. Fingers crossed, It might be okay.

I have uninstalled and reinstalled the newest version of Firefox again and it seems to be working a lot quicker now. Fingers crossed, It might be okay.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4224 solutions 58948 answers

Keep us posted.

Keep us posted.
Tilack 0 solutions 1 answers

I too had serious problems with high CPU load when going to the Google Search website. I first thought it is due to the doodle. I removed the doodle using uBlock Origin, but the site kept my Firefox slowing down.

I then blocked access to gstatic.com using uBlock Origin (you have to enable the option "I am an advanced user". Then you can easily block specific parts of a web site right from the main menu of uBlock Origin).

For me, this solved the problem.

I too had serious problems with high CPU load when going to the Google Search website. I first thought it is due to the doodle. I removed the doodle using uBlock Origin, but the site kept my Firefox slowing down. I then blocked access to gstatic.com using uBlock Origin (you have to enable the option "I am an advanced user". Then you can easily block specific parts of a web site right from the main menu of uBlock Origin). For me, this solved the problem.

Modified by Tilack

irebel 0 solutions 3 answers

I have win 8.1. 64. bit I updated to firefox 58.02 and immediately nothing was loading properly even my email went had the subjects but nothing inside. Anyways I decide to restore to a earlier time but that didn't work some problems. I ended up uninstalling firefox and deleting the firefox under c:\programs and also deleting mozilla fire fox under my user/data file. I tried older firefox a couple of times but they still didn't work right. I spent the whole day trying to get my machine to work properly and get my mail to work properly. I was just going to reinstall window from image backup for about a year ago. But I tried it one last attempt. This time I uninstall firefox and them deleted what I thought was mostly everything about firefox and did a ccleaner on the registry.

I installed firefox 49.0.2 and everything work great. Don't ask me why it just did. Only is... it wouldn't except the bookmark back file I had made from the 58.02. So... since I spent so much time on this I thought may as well uninstall and delete the 49.02 and reinstall 58.02 and get my bookmarks and use the backup to html format instead of .json file.

Well when I installed the 58.02 again... I don't know why but everything is working perfect. And 58.02 so far is everything they said it was. A lot more faster and smoother then the other firefox programs.

One thing I don't understand is that when I install the new 58.02 it had my old theme picture on the page. Hmm... I thought I had remove all the data from 58.02 before install the others. Where are they hiding all this information on my computer? Obviously they have place it in a different area but where? ??

I just notice my theme picture is not on today. Hmm... I hope doesn't mean trouble...

If anyone know where 58.02 hiding theme information and probably even than that. I would appreciate you telling me so I know for the future.

I hope this might help someone else. Try deleting 58.02 and installing 49.02 and the same thing back to 58.02. All I can figure is that when I installed 49.02 to install drivers or what ever was needed for 58.02. Good luck and may the fox be with you :)

I have win 8.1. 64. bit I updated to firefox 58.02 and immediately nothing was loading properly even my email went had the subjects but nothing inside. Anyways I decide to restore to a earlier time but that didn't work some problems. I ended up uninstalling firefox and deleting the firefox under c:\programs and also deleting mozilla fire fox under my user/data file. I tried older firefox a couple of times but they still didn't work right. I spent the whole day trying to get my machine to work properly and get my mail to work properly. I was just going to reinstall window from image backup for about a year ago. But I tried it one last attempt. This time I uninstall firefox and them deleted what I thought was mostly everything about firefox and did a ccleaner on the registry. I installed firefox 49.0.2 and everything work great. Don't ask me why it just did. Only is... it wouldn't except the bookmark back file I had made from the 58.02. So... since I spent so much time on this I thought may as well uninstall and delete the 49.02 and reinstall 58.02 and get my bookmarks and use the backup to html format instead of .json file. Well when I installed the 58.02 again... I don't know why but everything is working perfect. And 58.02 so far is everything they said it was. A lot more faster and smoother then the other firefox programs. One thing I don't understand is that when I install the new 58.02 it had my old theme picture on the page. Hmm... I thought I had remove all the data from 58.02 before install the others. Where are they hiding all this information on my computer? Obviously they have place it in a different area but where? ?? I just notice my theme picture is not on today. Hmm... I hope doesn't mean trouble... If anyone know where 58.02 hiding theme information and probably even than that. I would appreciate you telling me so I know for the future. I hope this might help someone else. Try deleting 58.02 and installing 49.02 and the same thing back to 58.02. All I can figure is that when I installed 49.02 to install drivers or what ever was needed for 58.02. Good luck and may the fox be with you :)
PeterM 1 solutions 5 answers

I too am having these issues.

I too am having these issues.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17415 solutions 157316 answers

Do a malware check with several malware scanning programs on the Windows computer.

Please scan with all programs because each program detects different malware. All these programs have free versions.

Make sure you update each program to get the latest version of their databases before doing a scan.

You can also do a check for a rootkit infection with TDSSKiller.


https://support.kaspersky.com/viruses/utility

See also:

Do a malware check with several malware scanning programs on the Windows computer. *https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-caused-malware Please scan with all programs because each program detects different malware. All these programs have free versions. Make sure you update each program to get the latest version of their databases before doing a scan. *Malwarebytes' Anti-Malware:<br>http://www.malwarebytes.org/mbam.php *AdwCleaner:<br>http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/<br>http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Removal-Tools/AdwCleaner.shtml *SuperAntispyware:<br>http://www.superantispyware.com/ *Microsoft Safety Scanner:<br>https://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx *Windows Defender:<br>https://windows.microsoft.com/en-us/windows/using-defender *Spybot Search & Destroy:<br>http://www.safer-networking.org/en/index.html *Kasperky Free Security Scan:<br>https://www.kaspersky.com/security-scan You can also do a check for a rootkit infection with TDSSKiller. *Anti-rootkit utility TDSSKiller:<br>https://support.kaspersky.com/viruses/disinfection/5350 <br>https://support.kaspersky.com/viruses/utility See also: *"Spyware on Windows": http://kb.mozillazine.org/Popups_not_blocked
silentsky126 0 solutions 3 answers

It turned out I had to update the drivers for the Radeon Mobile video card in the older Dell laptop I was using (doing the update was an adventure in itself). Once the drivers were updated, and the machine rebooted, the Google Doodle played properly in Firefox with no slowdown.

It turned out I had to update the drivers for the Radeon Mobile video card in the older Dell laptop I was using (doing the update was an adventure in itself). Once the drivers were updated, and the machine rebooted, the Google Doodle played properly in Firefox with no slowdown.
PeterM 1 solutions 5 answers

I've already scanned - nothing. It's not the Google Doodle, it's any page when first opened.

I've already scanned - nothing. It's not the Google Doodle, it's any page when first opened.

Modified by PeterM

FredMcD
  • Top 10 Contributor
4224 solutions 58948 answers

silentsky126 said

It turned out I had to update the drivers for the Radeon Mobile video card

That was very good work. Well done.

''silentsky126 [[#answer-1082494|said]]'' <blockquote> It turned out I had to update the drivers for the Radeon Mobile video card </blockquote> That was very good work. Well done.
frank32123 0 solutions 5 answers

See https://support.mozilla.org/en-US/questions/1192233 if its older hardware and is a 64-bit machine running windows 10. Running Firefox 58 in a single thread appears faster than the older versions of firefox.

See https://support.mozilla.org/en-US/questions/1192233 if its older hardware and is a 64-bit machine running windows 10. Running Firefox 58 in a single thread appears faster than the older versions of firefox.
PeterM 1 solutions 5 answers

Older machine & 64-bit but running Windows 7 SP1, 2 x Win 10 Pro and 1 x Win 10 Enterprise all updated in a multi-boot scenario, The latest iteration of Firefox which came in today, 59.0.1 seems to have done the trick as far as I can tell. No more blank pages thus far. Time will tell.

Older machine & 64-bit but running Windows 7 SP1, 2 x Win 10 Pro and 1 x Win 10 Enterprise all updated in a multi-boot scenario, The latest iteration of Firefox which came in today, 59.0.1 seems to have done the trick as far as I can tell. No more blank pages thus far. Time will tell.

Modified by PeterM

maveet 4 solutions 55 answers

I was also ready to change browsers, due to slow loading and freezes, and then tabs not loading after restart. Good News: I've just upgraded to 59.0.1 and so far, it's behaving great! Very fast loading, no problems after restarting. Hoping this experience continues. :-)

I was also ready to change browsers, due to slow loading and freezes, and then tabs not loading after restart. Good News: I've just upgraded to 59.0.1 and so far, it's behaving great! Very fast loading, no problems after restarting. Hoping this experience continues. :-)
frank32123 0 solutions 5 answers

Helpful Reply

One of my 3 machines still hung up after an hour with fire fox running 59.0.1. I still find running Firefox 59.0.1 is more stable than multiple threads

One of my 3 machines still hung up after an hour with fire fox running 59.0.1. I still find running Firefox 59.0.1 is more stable than multiple threads
frank32123 0 solutions 5 answers

One of my 3 machines still hung up after an hour with fire fox running 59.0.1. I still find running Firefox 59.0.1 in a single mode is more stable than multiple threads.

One of my 3 machines still hung up after an hour with fire fox running 59.0.1. I still find running Firefox 59.0.1 in a single mode is more stable than multiple threads.
jack63ss 0 solutions 2 answers

I had a problem with Firefox starting VERY slowly (45+ seconds) with Google as my start page. I started it in Safe mode, tried it with a Blank page, disabled or removed the add-ons and extensions but it was still slow. I also tried removing Firefox and re-installing but it didn't help. I finally wound up removing it, deleting the profile and re-installing, and now it seems okay, even with Google. My questions is, what gets left around in the profile that might cause this problem ?

I had a problem with Firefox starting VERY slowly (45+ seconds) with Google as my start page. I started it in Safe mode, tried it with a Blank page, disabled or removed the add-ons and extensions but it was still slow. I also tried removing Firefox and re-installing but it didn't help. I finally wound up removing it, deleting the profile and re-installing, and now it seems okay, even with Google. My questions is, what gets left around in the profile that might cause this problem ?
granmanh 0 solutions 6 answers

Firefox starts slow , loads pages slow AND swirls alot and says Mozilla not responding. Been going on for a while Freezes , doesn't respond to comands. Last time I did reset and it removed everything and never got saved info back.

Firefox starts slow , loads pages slow AND swirls alot and says Mozilla not responding. Been going on for a while Freezes , doesn't respond to comands. Last time I did reset and it removed everything and never got saved info back.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4224 solutions 58948 answers

granmanh Please go to the top of any support.mozilla.org web page and use the Ask A Question link; https://support.mozilla.org/en-US/questions/new Select the product for what the problem is (Firefox or whatever).

Now select the category for the problem. At the bottom is Other.

Describe the problem in brief (one line). Then press <enter>. The website will display any prior posts that might help you. If nothing on the list can help, at the bottom press the button; None Of These Solve My Problem.

Now enter all the relative information on the problem. At the bottom of this, you can Add Images.

Under this is Troubleshooting Information. Please press the Share Data button. This will let us look at your system details. No Personal Information Is Collected.

'''granmanh''' Please go to the top of any '''support.mozilla.org''' web page and use the '''Ask A Question link; https://support.mozilla.org/en-US/questions/new''' Select the product for what the problem is (Firefox or whatever). Now select the category for the problem. At the bottom is Other. Describe the problem in brief (one line). Then press <enter>. The website will display any prior posts that might help you. If nothing on the list can help, at the bottom press the button; '''None Of These Solve My Problem.''' Now enter all the relative information on the problem. At the bottom of this, you can Add Images. Under this is '''Troubleshooting Information.''' Please press the '''Share Data button.''' This will let us look at your system details. '''No Personal Information Is Collected.'''
granmanh 0 solutions 6 answers

Slower than ever this morning.

Slower than ever this morning.