Profiler - Hvor Firefox gemmer dine bogmærker, adgangskoder og andre brugerdata

Alle de ændringer du laver i Firefox, såsom startside, tilpasning af værktøjslinjer, udvidelser, du har installeret, gemte adgangskoder og dine bogmærker, gemmes i en særlig mappe kaldet profil. Profilmappen er ikke placeret sammen med selve programmet, så hvis der opstår fejl i Firefox, vil dine indstillinger ikke blive berørt. Det betyder også, at du kan geninstallere Firefox uden at miste dine indstillinger. Og omvendt, at du ikke behøver geninstallere Firefox, hvis du vil rydde oplysninger eller rette fejl.

Sådan finder du din profil

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
  • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

Find profilen uden at åbne Firefox

Firefox opbevarer som standard din profilmappe på denne placering:
C:\Users\<dit brugernavn til Windows>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\
Windows skjuler som standard mappen AppData. Hvis du ikke kan klikke dig frem til ovennævnte placering, kan du finde profilmappen således:

1. Tryk på tasterne Windows Key+R. Dialogboksen Kør åbnes.
  2. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  3. Klik på knappen OK. Et mappevindue åbnes med dine profilmapper.
  4. Dobbeltklik på mappen med den ønskede profil for at åbne den. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.
  1. Klik på flisen Skrivebord på startsiden for at åbne Skrivebordet.
  2. Placér musemarkøren i nederste højre hjørne for at åbne amuletterne.
  3. Klik på amuletten Søg for at åbne søgebjælken.
  4. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    i søgefeltet - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profilmapper vises.
  5. Klik på den ønskede profil for at åbne den i et nyt mappevindue. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.
  1. Klik på startknappen.
  2. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    i søgefeltet nederst i startmenuen - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profiler vises øverst i startmenuen.
  3. Klik på den ønskede profil for at åbne den i et nyt mappevindue. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.

• Alternativt kan du finde din profilmappe ved at trykke på tasten Windows Key og skrive: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
Bemærk: Du kan gøre mappen AppData synlig ved at følge vejledningen i denne support-artikel hos Microsoft.
  1. Klik på startknappen, og klik så på Kør….

2. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    og klik så på knappen OK.
    Et mappevindue åbnes med dine profiler.
  3. Dobbeltklik på mappen med den ønskede profil for at åbne den. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.
  1. Klik på ikonet Finder i din Dock. Klik på menuen , tryk på tasten Alternativ eller alt, og klik så på Bibliotek for at åbne mappen Bibliotek.
  2. Åbn mappen Application Support, åbn herefter mappen Firefox, og åbn så mappen Profiles.
  3. Åbn mappen med den ønskede profil. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.
  1. (Ubuntu) Klik på menuen Steder øverst til højre på skærmen, og klik så på Hjemmemappe for at få åbnet den i et nyt mappevindue.
  2. Klik på menuen Vis, og klik så på menupunktet Vis skjulte filer, hvis der ikke allerede er flueben ud for det.
  3. Dobbeltklik på mappen .mozilla.
  4. Dobbeltklik på mappen firefox. Dobbeltklik på mappen med den ønskede profil for at åbne den. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.

Din profil indeholder:

Bemærk: Dette er ikke en fuldstændig liste. Kun vigtige filer er beskrevet.

Bogmærker, filhentninger og historik:

• places.sqlite
    Denne fil indeholder alle dine bogmærker, en oversigt over alle hentede filer og en oversigt over besøgte websteder.
  • bookmarkbackups
    Denne mappe indeholder sikkerhedskopifiler til bogmærker, som kan bruges til at gendanne dine bogmærker.
  • favicons.sqlite
    Denne fil indeholder alle ikonerne (favicons) til dine bogmærker i Firefox.

Læs mere om bogmærker i artiklerne Bogmærker i Firefox og Gendan bogmærker fra en backup eller flyt dem til en anden computer.

Adgangskoder:

Webstedsspecifikke indstillinger:

• permissions.sqlite
  • content-prefs.sqlite

Disse to filer gemmer mange af dine indstillinger og tilladelser for de enkelte websteder, fx zoom-niveau og om webstedet har tilladelse til at åbne pop op-vinduer. Læs mere om zoom-funktionen i artiklen Tekststørrelse og zoom - forstør websider.

Søgetjenester:

Personlig ordbog:

Historik for autofuldførelse:

Cookies:

• cookies.sqlite
    En cookie er en tekstfil, som et websted kan gemme på din computer. En cookie indeholder typisk dine indstillinger til webstedet og/eller login-oplysninger.

DOM-lager:

DOM-lageret er designet til at give dig et alternativ til cookies, som er større, mere sikkert og nemmere at bruge.

• webappsstore.sqlite
    Denne fil indeholder information for websteder
  • chromeappsstore.sqlite
    Denne fil indeholder information for about:*-sider.

Udvidelser:

Indstillinger for sikkerhedscertifikater:

• cert9.db
    Denne fil indeholder alle dine indstillinger for sikkerhedscertifikater og alle SSL-certifikater, du har importeret i Firefox.

Indstillinger for sikkerhedsmoduler:

• pkcs11.txt
    Denne fil indeholder sikkerhedsmodulets konfiguration.

Handlinger for filhentninger:

Gemt session:

Vinduespositioner og -indstillinger:

• xulstore.json
    Denne fil gemmer størrelse og position af hovedvinduet i Firefox og vinduet Arkiv, valgte kolonner i vinduet Arkiv samt udvidede mapper i sidepanelerne Bogmærker og Historik.

Brugerindstillinger:

• prefs.js
    Denne fil indeholder brugerindstillinger, som fx enhver ændring du foretager i dine Firefox-indstillingsdialoger og i tilpassede værktøjslinjer (Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer). Filen user.js, hvis den findes, vil tilsidesætte enhver ændret indstilling.

Kontekster:

Sådan arbejder du med profiler