Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox

Firefox indeholder som standard en mængde tilgængelige søgetjenester. Mange websteder tilbyder søgetjenester, som du kan føje til Firefox. På den måde kan du søge på det specifikke websted direkte fra adressefeltet eller søgefeltet i din Firefox. Denne artikel forklarer, hvordan du kan tilføje eller fjerne søgetjenester i Firefox.

Tilføj søgetjenester

Bemærk: Hvis du har fjernet en af de indbyggede standard-søgetjenester i Firefox, som fx Google, skal du gendanne standard-søgetjenesterne i Firefox' Indstillinger for at få den tilbage. Læs afsnittene Fjern søgetjenester og Tilføj en fjernet søgetjeneste igen nedenunder.

Tilføj en søgetjeneste fra søgefeltet

Firefox tilbyder et valgfrit søgefelt. Læs artiklen Tilføj søgefeltet til værktøjslinjen i Firefox, hvis du vil føje søgefeltet til Firefox.

1. Besøg et websted, der tilbyder en OpenSearch-søgetjeneste. (Vi vil her bruge youtube.com som et eksempel.)
  2. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet addsearch 40 , og klik så på Tilføj "YouTube".
    Fx57AddYouTubeSearch

Søgetjenesten vil herefter blive vist blandt de tilgængelige søgemuligheder.

Tilføj en søgetjeneste fra adressefeltet

Når du besøger et websted, der tilbyder en OpenSearch-søgetjeneste, kan du tilføje den fra menuen Sidehandlinger i adressefeltet.

1. Klik på knappen Sidehandlinger (3 prikker) i adressefeltet.
    Fx63PageActions-AddSearch
  2. Vælg Tilføj søgetjeneste fra menuen.

Du kan også tilføje en indikator for søgetjenester i adressefeltet, så du får vist et ikon, når du besøger et websted, der tilbyder en søgetjeneste.
Sådan tilføjer du en søgetjeneste-indikator til adressefeltet: Klik på knappen Sidehandlinger. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på menupunktet Tilføj søgetjeneste, som indikerer, at der er en søgetjeneste tilgængelig (som vist ovenover for YouTube), og vælg så Føj til adressefeltet . Et søgetjeneste-ikon bliver føjet til adressefeltet. Når du besøger et andet websted, der tilbyder en søgetjeneste (som fx www.yahoo.com) vises et ikon for det websted i adressefeltet.

Fx63AddressBar-YahooSearchIcon

Du kan klikke på webstedets ikon i adressefeltet for at tilføje søgetjenesten til Firefox.

Søgetjeneste-tilføjelser

Mange udgivere tilbyder søgetjeneste-tilføjelser. Sådan finder og tilføjer du disse søgetjenester til Firefox:

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerPræferencerIndstillingerIndstillinger .
  2. Klik på linket Find flere søgetjenester nederst i fanebladet. Et websted med tilføjelser åbnes.
  3. Vælg den søgetjeneste-tilføjelse, du vil installere, og klik på knappen Føj til Firefox.
Bemærk: Mycroft Project tilbyder også mange søgetjeneste-tilføjelser, du kan føje til Firefox og andre browsere.

Skjul søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne alternative søgetjenester, du ikke ønsker at bruge i søgefeltet.

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerPræferencerIndstillingerIndstillinger .
  2. Fjern fluebenet ud for de søgetjenester, du ikke ønsker, i afsnittet Lyn-søgetjenester.
    Fx57SearchEngineList Fx68SearchEngineList

Fjern søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne en søgetjeneste:

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset MagnifyingGlass i søgefeltet, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerPræferencerIndstillingerIndstillinger .
  2. Klik på den søgetjeneste, du ikke ønsker i afsnittet Lyn-søgetjenester.
    Fx57RemoveSearchEngine Fx68RemoveSearchEngine
  3. Klik på knappen Fjern for at fjerne den fra listen.
Bemærk: Hvis en søgetjeneste dukker op igen efter du har genstartet Firefox, kan der være tale om en Firefox-udvidelse. Sådanne udvidelser kan fjernes via fanebladet Tilføjelser (læs artiklen Deaktiver eller fjern tilføjelser for detaljer).

Tilføj en fjernet søgetjeneste igen

Hvis du fjerner en søgetjeneste, som du selv har tilføjet, og du senere ændrer mening, kan du installere den igen, enten fra søgefeltet eller adressefeltet ved at besøge webstedet eller ved at geninstallere søgetjeneste-tilføjelsen (se ovenfor).

Hvis du fjerner nogle af de standard-søgetjenester, der er indbygget i Firefox, skal du i stedet åbne Firefox IndstillingerPræferencerIndstillingerIndstillinger , klikke på Søgning, og så klikke på knappen Gendan standard-søgetjenester i afsnittet Lyn-søgetjenester for at få dem tilbage. Bemærk, dette vil ikke berøre de søgetjenester, du selv har installeret.

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, JacobNorgaard. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.