Brug Profilmanageren til at oprette og fjerne Firefox-profiler

Firefox gemmer dine personlige informationer, såsom bogmærker, adgangskoder, og brugerindstillinger i et sæt filer som kaldes din profil. Din profil gemmes i en mappe, der er placeret et andet sted end Firefox' programfiler. Du kan have flere Firefox-profiler med hver sit sæt af personlige informationer. Profilmanageren giver dig mulighed for at oprette, flytte, omdøbe og skifte profiler.

Bemærk: Normalt behøver du ikke oprette en ny Firefox-profil, medmindre du fejlsøger et bestemt problem med Firefox. Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Start af profilmanageren

Bemærk: Du kan også håndtere profiler, når Firefox er åben (se nedenunder), men visse indstillinger er kun tilgængelige, når du starter profilmanageren, mens Firefox er lukket.

Start profilmanageren når Firefox er lukket

1. Hvis Firefox er åben, skal du lukke Firefox:

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Tryk på tasterne Windows Key +R. Dialogboksen Kør åbnesKlik på Windows-knappen Start og vælg Kør…).
  3. Skriv:
    firefox.exe -P
    i dialogboksen Kør. Bemærk: Du kan bruge -P, -p eller -ProfileManager (De bør alle tre virke).
  4. Klik på knappen OK. Vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil åbnes.
Fx31Profilemgr
Bemærk: Du kan også starte profilmanageren fra søgefeltet i Windows' startmenu. Luk Firefox (hvis den er åben), tryk på tasten Windows Key , skriv firefox.exe -P, og tryk så på tasten Enter.
Hvis vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil ikke åbnes, skal du måske angive den fulde sti til Firefox-programmet omsluttet af anførselstegn og efterfulgt af et mellemrum og -P, fx:

Firefox (32-bit) i en 64-bit-version af Windows

• "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P

Firefox (32-bit) i en 32-bit-version af Windows eller Firefox (64-bit) i en 64-bit-version af Windows

• "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P
  1. Hvis Firefox er åben, skal du lukke Firefox:

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. Naviger med Finder til /Applications/Utilities.
  3. Åbn programmet Terminal.
  4. Skriv følgende I programmet Terminal:
    /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -P
    Bemærk: Du kan bruge -P, -p eller -ProfileManager (De bør alle tre virke).
  5. Tryk på tasten Retur. Vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil åbnes.
Fx30ProfileManager-Mac

Hvis Firefox allerede er inkluderet i din Linux-distribution, eller hvis du har installeret Firefox med din Linux-distributions pakkemanager:

1. Hvis Firefox er åben, skal du lukke Firefox:

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

2. I Terminal kør:
    firefox -P

Bemærk: P'et skal være stort.
Vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil åbnes.

Fx31ProfileManger-Lin
Hvis vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil stadig ikke åbnes, kan det skyldes, at Firefox kører i baggrunden, selvom programmet ikke er synligt. Luk alle Firefox-processer, eller genstart computeren og prøv igen.

Opret en profil

Når du har startet profilmanageren, som beskrevet ovenfor, kan du oprette en ny profil:

1. Klik på knappen Opret profil… i profilmanageren for at starte Guiden Opret profil.
  2. Klik på knappen Næste, og indtast navnet på profilen. Brug et beskrivende profilnavn, såsom dit navn. Profilnavnet kan ikke ses af andre på internettet.
    6e2d77cd857fa24e876097c4af69a4a9-1260153527-579-1

Fx52_creating-profile_linux
  3. Du kan også vælge, hvor profilen skal gemmes på din computer. For at vælge placeringen, klik på knappen Vælg mappe….
    Advarsel: Hvis du selv vælger placeringen af profilmappen, så vælg en ny eller tom mappe. Hvis du vælger en mappe, som ikke er tom, eller hvis du senere fjerner profilen eller vælger "Slet filer", så vil alt i mappen blive slettet.
  4. Klik på knappen AfslutFærdig for at oprette en ny profil.

Du bliver taget tilbage til profilmanageren, hvor du enten kan starte Firefox eller afslutte profilmanageren.

Bemærk: Hvis du vil have profilmanageren til at dukke op, næste gang du starter Firefox, så fjern fluebenet ud for "Brug den valgte profil uden at spørge ved opstart". Ellers bruges den valgte profil automatisk.

Fjern en profil

Når du har startet profilmanageren, som beskrevet ovenfor, kan du slette en eksisterende profil:

1. Vælg profilen, der skal fjernes, og klik på knappen Slet profil… i profilmanageren.
  2. Bekræft, at du vil slette profilen:
    6e2d77cd857fa24e876097c4af69a4a9-1260152566-432-4
    Fx52_removing-profile-linux
    • Slet ikke filer fjerner profilen fra profilmanageren, men gemmer filerne med profildata på din computer i profilmappen, så dine informationer ikke går tabt. "Slet ikke filer" er det foretrukne valg, fordi den gamle profilmappe gemmes, så du senere kan gendanne filerne i en ny profil.
    • Slet filer fjerner profilen og dens filer, inklusive bogmærker, indstillinger, adgangskoder, osv.
      Advarsel: Hvis du klikker på knappen Slet Filer, vil profilmappen og filerne blive slettet. Denne handling kan ikke fortrydes.
    • Annuller afbryder sletning af profilen.

Omdøb en profil

Når du har startet profilmanageren, som beskrevet ovenfor, kan du omdøbe en profil:

1. Vælg profilen, som skal have et andet navn, og tryk så på knappen Omdøb profil… i profilmanageren.
  2. Indtast det nye navn til profilen, og tryk på knappen OK.
    • Bemærk: Mappen med profilens filer bliver ikke omdøbt.

Håndter profiler når Firefox er åben

Skriv about:profiles i Firefox' addressefelt, og tryk på tasten Enter for at åbne fanebladet Om profiler.

fx46aboutprofiles Fx52aboutprofiles-Win Fx48aboutprofiles-Mac Fx52_about-profiles-linux

På fanebladet Om profiler kan du oprette, slette og håndtere dine profiler:

• Opret en ny profil: Klik på knappen Opret en ny profil, og følg trinene i afsnittet Opret en profil ovenover for at tilføje en ny profil.
  • Omdøb: Klik på Omdøb for at ændre navnet på en profil i profilmanageren. Bemærk: Mappen med profilens filer bliver ikke omdøbt.
  • Fjern: Klik på Fjern for at slette en profil. Bemærk: Du kan ikke slette en profil, mens den er i brug. Advarsel: Denne handling kan ikke fortrydes! Læs afsnittet Fjern en profil ovenover for mere information.
  • Angiv som standardprofil: Klik på Angiv som standardprofil for at bruge profilen som standard, når Firefox startes.
Bemærk: Muligheden Start profilen i en ny browser-session bruges ikke til at håndtere profiler. Den er beregnet til avancerede brugere, som har startet Firefox med en speciel startkommando.

Indstillinger

Disse indstillinger er kun tilgængelige, når du starter profilmanageren, mens Firefox er lukket.

Arbejd offline

Vælges denne indstilling, indlæses den valgte profil, og Firefox starter uden forbindelse til internettet. Du kan se tidligere besøgte websider og eksperimentere med din profil.

Brug den valgte profil uden at spørge ved opstart

Når du har mere end én profil, fortæller denne indstilling hvad Firefox skal gøre ved opstart:

• Hvis du sætter flueben ud for denne indstilling, vil Firefox automatisk indlæse den valgte profil ved opstart. For at få adgang til andre profiler skal du starte profilmanageren, når du starter Firefox, så du kan vælge den ønskede profil.
  • Hvis du fjerner fluebenet ud for denne indstilling, vil Firefox åbne profilmanageren, hver gang du starter Firefox.

Flyt en profil

For at kopiere alle dine Firefox-data og -indstillinger til en anden Firefox-installation (fx når du får en ny computer), skal du lave en backup af din Firefox-profil, og så gendanne den på den anden installation.

Gendan information fra en gammel profil

Hvis du har vigtig information fra en gammel Firefox-profil, såsom bogmærker, adgangskoder, eller brugerindstillinger, kan du overføre informationen til en ny Firefox-profil ved at kopiere de relevante filer.