Brug Profilmanageren til at oprette og fjerne Firefox-profiler

Firefox gemmer dine personlige informationer, såsom bogmærker, adgangskoder, og brugerindstillinger i et sæt filer som kaldes din profil. Din profil gemmes i en mappe, der er placeret et andet sted end Firefox' programfiler. Du kan have flere Firefox-profiler med hver sit sæt af personlige informationer. Profilmanageren giver dig mulighed for at oprette, flytte, omdøbe og skifte profiler.

• Hvis du har (eller har planer om at få) flere installationer af Firefox på samme computer, så læs artiklen Dedikerede profiler per Firefox-installation.
  • Hvis du prøver at løse et problem med Firefox: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Start af profilmanageren

Bemærk: Når Firefox er åben, kan du håndtere profiler fra siden Om profiler. Hvis Firefox ikke vil starte, eller hvis du har brug for at ændre indstillinger, der ikke kan ændres, mens Firefox er åben, kan du i stedet bruge profilmanageren (Firefox skal være lukket).

Håndter profiler når Firefox er åben

Skriv about:profiles i Firefox' adressefelt, og tryk på tasten EnterRetur. Dette åbner fanebladet Om profiler, hvor du kan se, oprette og håndtere dine Firefox-profiler.

Fx96aboutprofiles-Winabout:profiles macOSFx52_about-profiles-linux

Bemærk: Rod-mappen opbevarer brugerprofil-data, såsom bogmærker, adgangskoder og indstillinger. I Lokal mappe opbevares disk-cacheen og andre midtertidige data.

På siden Om profiler kan du oprette, slette og håndtere dine profiler:

• Opret en ny profil: Klik på knappen Opret en ny profil, og følg trinnene i afsnittet Opret en profil længere nede på siden. Når du har oprettet den nye profil, kan du se den i profilmanageren. Den nye profil vil blive sat som standardprofil og vil blive brugt næste gang, du starter Firefox.

• Omdøb: Klik på knappen Omdøb for at ændre navnet på en profil i profilmanageren. Bemærk: Mappen med profilens filer bliver ikke omdøbt.
  • Fjern: Klik på knappen Fjern for at slette en profil. (Du kan ikke slette en profil, mens den er i brug.) Slet ikke filer er det anbefalede valg. Læs afsnittet Fjern en profil nedenunder for mere information.
  • Angiv som standardprofil: Denne mulighed lader dig skifte profiler. Klik på knappen Angiv som standardprofil for at bruge profilen som standard, når Firefox startes.
  • Start profilen i en ny browser-session: Når du klikker på knappen Start profilen i en ny browser-session, åbnes et nyt Firefox-vindue, der bruger den pågældende profil.

Start profilmanageren når Firefox er lukket

Hvis du har flere installationer af Firefox, se nedenunder.
  1. Hvis Firefox er åben, skal du lukke Firefox: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Tryk på tasterne Windows Key + R. Dialogboksen Kør åbnes.
  3. Skriv:
    firefox.exe -P
    i dialogboksen Kør. Du kan bruge -P, -p eller -ProfileManager (De bør alle tre virke).
  4. Klik på knappen OK. Vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil åbnes.
Fx66ProfileMgrFx102ProfileMgr
Bemærk: Du kan også starte profilmanageren fra søgefeltet i Windows' startmenu. Luk Firefox (hvis den er åben), tryk på tasten Windows Key, skriv firefox.exe -P, og tryk så på tasten Enter.
Hvis ovenstående vejledning ikke virker, eller hvis du har flere installationer af Firefox, så brug følgende vejledning i stedet for.

Flere Firefox-installationer

Du kan have flere udgaver af Firefox installeret på din computer. For at starte profilmanageren for en specifik udgave af Firefox skal du erstatte firefox.exe i ovenstående vejledning med den fulde sti til programfilen, omgiv stien med anførselstegn, og tilføj så et mellemrum efterfulgt af -P.

Eksempler:
Firefox (32-bit) i en 64-bit-version af Windows
"C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P

Firefox (32-bit) i en 32-bit Windows (eller Firefox (64-bit) i en 64-bit-version af Windows)
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P

1. Hvis Firefox er åben, skal du lukke Firefox: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Naviger med Finder til /Applications/Utilities.
  3. Åbn programmet Terminal.
  4. Skriv følgende i programmet Terminal:
    /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -P
    Bemærk: Hvis dit Firefox-program findes et andet sted end /Applications/Firefox.app/, skal du tilpasse linjen, du skriver i terminalen.
    Vigtigt: Der skal være et mellemrum efter stien og før -P (du kan bruge -P, -p eller -ProfileManager efter stien, de bør alle tre virke).
  5. Tryk på tasten Retur. Vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil åbnes.
Firefox Profile Manager
Bemærk: Du skal tilpasse nedenstående vejledning med den fulde sti til programfilen, hvis Firefox ikke er installeret på standardplaceringen (fx, hvis du har flere udgaver af Firefox installeret).

Hvis Firefox allerede er inkluderet i din Linux-distribution, eller hvis du har installeret Firefox med din Linux-distributions pakkemanager:

1. Hvis Firefox er åben, skal du lukke Firefox: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. I Terminal kør:
    firefox -P

Det skal være et stort P. Alternativt kan du bruge -ProfileManager i stedet for -P.
Vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil åbnes.

Fx31ProfileManger-Lin

Hvis vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil stadig ikke åbnes, kan det skyldes, at Firefox kører i baggrunden, selvom programmet ikke er synligt. Luk alle Firefox-processer, eller genstart computeren og prøv igen.

Opret, fjern eller omdøb en profil

Sådan opretter, fjerner eller omdøber du en profil fra vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil, mens Firefox er lukket, eller fra siden Om profiler, mens Firefox kører:

Opret en profil

1. Klik på knappen Opret profil… i vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil, eller klik på knappen Opret en ny profil på siden Om profiler for at starte Guiden Opret profil.
  2. Klik på knappen FortsætNæste, og indtast navnet på profilen. Brug et beskrivende profilnavn, såsom dit navn. Profilnavnet kan ikke ses af andre på internettet.
    6e2d77cd857fa24e876097c4af69a4a9-1260153527-579-1.pngFirefox Profile Manager macOSFx52_creating-profile_linux
  3. Du kan se bort fra knappen Vælg mappe…, med mindre du vil vælge, hvor du vil gemme profilen på din computer.
    Advarsel: Hvis du selv vælger placeringen af profilmappen, så vælg en ny eller tom mappe. Hvis du vælger en mappe, som ikke er tom, eller hvis du senere fjerner profilen eller vælger "Slet filer", så vil alt i mappen blive slettet.
  4. Klik på knappen AfslutFærdig for at oprette en ny profil.

Du bliver taget tilbage til vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil eller siden Om profiler, hvor du du kan se den nye profil. Første gang du starter Firefox med den nye profil, vil du blive spurgt, om du vil logge ind på din Mozilla-konto, så du kan synkronisere dine data med den nye profil (se nedenunder).

Fjern en profil

Sådan fjerner du en eksisterende profil:

1. Vælg profilen, der skal fjernes, og klik på knappen Slet profil… i vinduet Firefox - Vælg din brugerprofil, eller klik på knappen Fjern på siden Om profiler under navnet på den profil, du vil slette.
  2. Bekræft, at du vil slette profilen:
    6e2d77cd857fa24e876097c4af69a4a9-1260152566-432-4.pngDelete Profile - macOSFx52_removing-profile-linux
    • Slet ikke filer fjerner profilen fra profilmanageren, men gemmer filerne med profildata på din computer i profilmappen, så dine informationer ikke går tabt. Slet ikke filer er det anbefalede valg, fordi den gamle profilmappe gemmes, så du senere kan gendanne filerne i en ny profil.
    • Slet filer fjerner profilen og dens filer, (herunder bogmærker, indstillinger, adgangskoder, osv.). Hvis du klikker på knappen Slet Filer, vil profilmappen og filerne blive slettet. Denne handling kan ikke fortrydes.
    • Annuller afbryder sletning af profilen.

Omdøb en profil

Sådan omdøber du en eksisterende profil:

1. Vælg profilen, som skal have et andet navn i vinduet 'Firefox - Vælg din brugerprofil, og klik på knappen Omdøb profil…, eller klik på nappen Omdøb på siden Om profiler under navnet på den profil, du vil omdøbe.
  2. Indtast det nye navn til profilen, og tryk på knappen OK.
    • Bemærk: Mappen med profilens filer bliver ikke omdøbt.

Indstillinger

Disse indstillinger er kun tilgængelige, når du starter profilmanageren, mens Firefox er lukket.

Fx66ProfileMgrBilledet "fx102ProfileMgr" findes ikke.Firefox Profile ManagerFx31ProfileManger-Lin

Arbejd offline

Vælges denne indstilling, indlæses den valgte profil, og Firefox starter uden forbindelse til internettet. Du kan se tidligere besøgte websider og eksperimentere med din profil.

Brug den valgte profil uden at spørge ved opstart

Når du har mere end én profil, fortæller denne indstilling hvad Firefox skal gøre ved opstart:

• Hvis du sætter flueben ud for denne indstilling, vil Firefox automatisk indlæse den valgte profil ved opstart. For at få adgang til andre profiler skal du starte profilmanageren, når du starter Firefox, så du kan vælge den ønskede profil.
  • Hvis du fjerner fluebenet ud for denne indstilling, vil Firefox åbne profilmanageren, hver gang du starter Firefox.

Brug Sync med en ny profil

Du kan synkronisere din nye profil med andre Firefox-profiler og enheder. Hvis du vil vide mere, så læs artiklerne Hvordan opsætter jeg Firefox Sync? og Hvordan vælger jeg, hvad der synkroniseres i Firefox?

Flyt en profil

For at kopiere alle dine Firefox-data og -indstillinger til en anden Firefox-installation (fx når du får en ny computer), kan du tage en backup af din Firefox-profil, og så gendanne den på den anden installation. For vejledning, læs artiklen Tag backup af og gendan information i Firefox-profiler.

Gendan information fra en gammel profil

Hvis du har vigtig information fra en gammel Firefox-profil, såsom bogmærker, adgangskoder, eller brugerindstillinger, kan du overføre informationen til en ny Firefox-profil ved at kopiere de relevante filer. For vejledning, læs artiklen Genskab vigtige data fra en gammel profil. Du kan også skifte til en ældre profil for at gendanne gamle profildata. Læs artiklen Recover user data missing after Firefox update for detaljer.