Afinstaller Firefox fra din computer

Denne artikel beskriver, hvordan du afinstallerer Firefox fra din computer. Hvis du vil geninstallere Firefox for at rette problemer, så læs først artiklen Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Afinstallér Firefox

Du kan afinstallere Firefox ved at følge disse trin:

1. Luk Firefox (Hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Åbn mappen Programmer i Finder.
  3. Træk Firefox-programmet til Papirkurv.

Din afinstallation af Firefox er færdig.

• Hvis du installerede Firefox med pakkehåndteringsprogrammet i din distribution, skal du også afinstallere med pakkehåndteringsprogrammet. Læs nærmere i artiklen Installer Firefox på Linux.
  • Hvis du hentede og installerede den binære pakke fra Firefox' downloadside, så fjern mappen firefox i din hjemmemappe for at afinstallere Firefox.
  1. Luk Firefox (Hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på knappen Start i Windows, og vælg Kontrolpanel.
    Control Panel - WinXP
  3. Dobbeltklik på Tilføj eller fjern programmer.
  4. Find og markér Mozilla Firefox på listen over installerede programmer.
  5. Klik på knappen Fjern til højre for Mozilla Firefox. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes.
  6. Klik på knappen Næste.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe.
  7. Klik på knappen Afinstaller.
  8. Klik på knappen Afslut.
  9. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' installationsmappe. Den er som standard placeret på stien C:\Programmer\Mozilla Firefox.

Start afinstallationen af Mozilla Firefox

Du kan afinstallere Firefox ved at følge disse trin:

1. Luk Firefox (Hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på knappen Windows (startknappen) eller tryk på Windows-tasten Windows Key.
  3. Klik på Kontrolpanel i startmenuen.
    Control Panel - Win7
  4. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  5. Find og markér Mozilla Firefox på listen over installerede programmer.
  6. Klik på knappen Fjern over listen. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  1. Luk Firefox (Hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på flisen Skrivebord på startskærmen for at åbne skrivebordsvisning.
  3. Placér musemarkøren i det nederste højre hjørne for at få adgang til amuletterne.
  4. Klik på amuletten Indstillinger, og vælg Kontrolpanel.
    • Vinduet Kontrolpanel åbnes.
      Control Panel - Win8
  5. Klik på linket Fjern et program i afsnittet Programmer.
    Uninstall a program - Win7
  6. Find og markér Mozilla Firefox på listen over installerede programmer.
  7. Klik på knappen Fjern over listen. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes.
    Hvis vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox ikke åbnes, kan du starte afinstallationsprogrammet manuelt ved at køre programmet helper.exe, der som standard findes på en af disse stier:
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  1. Luk Firefox (hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik knappen Start i Windows (eller tryk på Windows-tasten Windows Key).
  3. I menuen Start skal du vælge Indstillinger.
  4. Under Indstillinger skal du vælge Apps og derefter Apps og funktioner.
    Windows 10 apps features
  5. Vælg Mozilla Firefox på listen over installerede programmer.
  6. Klik på Fjern for at begynde afinstallationen. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes.
    Hvis afinstallationsprogrammet ikke starter op, kan du starte det manuelt ved at køre helper.exe der som standard ligger på en af disse placeringer:
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  1. Luk Firefox (hvis Firefox er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Klik på knappen Start i Windows (eller tryk på Windows-tasten Windows Key).
  3. I menuen Start skal du vælge Indstillinger.
  4. Under Indstillinger skal du vælge Apps og derefter Apps og funktioner.
    win11 apps features
  5. Vælg Mozilla Firefox på listen over installerede programmer.
  6. Klik på knappen med de tre lodrette prikker Vertical dots menu, og klik så på Fjern i rullemenuen for at begynde afinstallationen. Vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox åbnes.
    Hvis afinstallationsprogrammet ikke starter op, kan du starte det manuelt ved at køre helper.exe der som standard ligger på en af disse placeringer:
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe

Fx79Uninstaller-Refresh

Bemærk: I stedet for at afinstallere Firefox, kan du prøve funktionen Nulstil Firefox, der er inkluderet i afinstallationsprocessen. Dette kan løse mange problemer ved at gendanne standardindstillingerne og fjerne tilføjelser.

Færdiggør afinstalleringen af Mozilla Firefox

Følg disse trin for at fortsætte afinstalleringen af Mozilla Firefox:

1. Klik på knappen Næste i vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox. Det næste vindue, der åbnes, viser placeringen af Firefox-programmet, der vil blive afinstalleret.
    Fx79Uninstaller2
  2. Klik på knappen Afinstaller.
  3. Klik på knappen Afslut for at færdiggøre afinstallationen.
  4. Hvis du vil slette filer og mapper, som ikke blev slettet ved afinstallationen, kan du gøre det ved manuelt at slette Firefox' programmappe fra placeringen, der blev vist i vinduet Afinstallation af Mozilla Firefox (normalt i C:\Program Files\Mozilla Firefox eller C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox).

Fjern brugerdata og indstillinger

Afinstallering af Firefox fjerner ikke brugerdata, såsom bogmærker, historik, adgangskoder og cookies. Hvis du også vil fjerne disse data helt, skal du manuelt slette mappen Firefox, som indeholder din brugerprofil:

Bemærk: Hvis du vil bevare dine bomærker, adgangskoder, cookies og andre brugerdata og indstillinger, så læs artiklen Tag backup af og gendan information i Firefox-profiler.
  1. Klik på ikonet Finder i din Dock.
  2. Klik på menuen i menulinjen, hold tasten Alternativ eller Alt nede og vælg Bibliotek. Et vindue med mappen Bibliotek åbnes.
  3. Åbn mappen Application Support.
  4. Slet mappen Firefox.
  1. (Ubuntu) Klik på menuen Steder øverst til højre på skærmen og vælg Hjemmemappe.
  2. Klik på menuen Vis, og klik så på Vis skjulte filer, hvis der ikke allerede er et flueben ud for menupunktet.
  3. Åbn mappen .mozilla.
  4. Slet mappen firefox.
  1. Klik på knappen Start i Windows, og vælg Kør…. Dialogboksen Kør åbnes.
    • Alternativt kan du klikke på tasterne Windows Key+R for at åbne dialogboksen Kør.
  2. Skriv %APPDATA%\Mozilla\ og klik på knappen OK. Et vindue med mappen Firefox åbnes.
  3. Slet mappen Firefox.
  1. Klik på flisen Skrivebord på startskærmen for at åbne skrivebordsvisning.
  2. Placér musemarkøren i det nederste højre hjørne for at få adgang til amuletterne.
  3. Klik på amuletten Indstil, og vælg Kontrolpanel.
  4. Skriv %APPDATA%\Mozilla\ i søgefeltet, og tryk på tasten Enter. Et vindue med mappen Firefox åbnes.
  5. Slet mappen Firefox.
  1. Klik på knappen Start, eller tryk på Windows-tasten Windows Key.
  2. Skriv %APPDATA%\Mozilla\ i søgefeltet, og tryk på tasten Enter. Et vindue med mappen Firefox åbnes.
  3. Slet mappen Firefox.
Alternativt kan du klikke på tasterne Windows Key+R for at åbne dialogboksen Kør. Skriv %APPDATA%\Mozilla\, og klik på knappen OK for at åbne mappen Mozilla. Slet mappen Firefox.

Baseret på information fra Uninstalling Firefox (mozillaZine KB)