Tag backup af og gendan information i Firefox-profiler

Firefox gemmer dine personlige data, såsom bogmærker, adgangskoder og udvidelser i en profilmappe på din computer, et andet sted end selve Firefox-programmet. Denne artikel forklarer hvordan du kan sikkerhedskopiere din profil, gendanne den, eller flytte profilen til en ny placering eller computer.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox opretter en mappe med navnet Gamle Firefox-data på dit skrivebord. Den indeholder en backup af din gamle profilmappe og dens indhold. Hvis du har nulstillet Firefox for nylig, og stadig har denne mappe, har du allerede en fuldstændig backup af din profil pr. den dag, du nulstillede Firefox.

Find din profilmappe

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
  • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

Tag en sikkerhedskopi af din profilmappe

Før du tager en sikkerhedskopi af din profilmappe, skal du lukke Firefox, hvis den allerede er åben. Derefter kan du kopiere mappen til en anden placering.

1. Luk Firefox (hvis den er åben): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Find din profilmappe, som beskrevet oven for.
  3. Gå til et niveau over din profilmappe, det vil sige til %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/~/.mozilla/firefox/
  4. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på din profilmappe (fx xxxxxxxx.default) og vælg Kopier.
  5. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på den ønskede destination for sikkerhedskopien (fx en USB-stik eller ekstern harddisk) og vælg Indsæt emne.

Gendan en sikkerhedskopi af din profilmappe

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Hvis din eksisterende profilmappe og din sikkerhedskopi har samme navn, kan du bare erstatte din eksisterende profilmappe med sikkerhedskopien og derefter starte Firefox.
    Vigtigt: Navnene på profilmapperne skal være nøjagtig ens, hvis dette skal virke, inklusive de otte tilfældige tegn. Hvis navnene ikke matcher eller hvis du gendanner en sikkerhedskopi til en anden placering, så følg trinnene herunder.

Gendan til en anden placering

Hvis profilmappernes navne ikke matcher eller hvis du vil flytte eller gendanne en profil til en ny placering, kan du gøre følgende:

1. Luk Firefox fuldstændigt: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Brug profilhåndteringen til at oprette en ny profil i den ønskede placering, og afslut derefter profilhåndteringen.
    Bemærk: Hvis du lige har installeret Firefox på en ny computer, kan du bruge standardprofilen som oprettes automatisk første gang du starter Firefox, i stedet for at oprette en ny profil.
  3. Find den sikkerhedskopierede profilmappe på din harddisk eller andet medie (fx USB-stik).
  4. Åbn sikkerhedskopien af din profilmappe (fx xxxxxxxx.default).
  5. Kopiér alt indholdet af sikkerhedskopien, herunder filerne mimeTypes.rdfhandlers.json og prefs.js, mappen bookmarkbackups og så videre.
  6. Find og åbn den nye profilmappe som beskrevet herover og luk derefter Firefox (hvis den er åben).
  7. Indsæt indholdet af sikkerhedskopien i den nye profilmappe. Dette vil overskrive de eksisterende filer af samme navn.
  8. Start Firefox.