Profiler - Hvor Firefox gemmer dine bogmærker, adgangskoder og andre brugerdata

Alle de ændringer du laver i Firefox, såsom startside, tilpasning af værktøjslinjer, gemte adgangskoder og dine bogmærker, gemmes i en særlig mappe kaldet profil. Profilmappen er ikke placeret sammen med selve programmet, så hvis der opstår fejl i Firefox, vil dine indstillinger ikke blive berørt. Det betyder også, at du kan geninstallere Firefox uden at miste dine indstillinger. Og omvendt, at du ikke behøver geninstallere Firefox, hvis du vil rydde oplysninger eller rette fejl.

Denne artikel er beregnet til problemløsning. Hvis du ikke er blevet henvist hertil for at løse et problem, er der normalt ingen grund til at følge trin for trin-guiderne i artiklen.

Sådan finder du din profil

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

Find profilen uden at åbne Firefox

1. Klik på flisen Skrivebord på startsiden for at åbne Skrivebordet.
  2. Placér musemarkøren i nederste højre hjørne for at åbne amuletterne.
  3. Klik på amuletten Søg for at åbne søgebjælken.
  4. I søgefeltet, skriv: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profiler vises.
  5. Klik på profilen, der indeholder “default” i navnet, for at åbne den i et mappevindue.

1. Klik på startknappen og skriv: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i søgefeltet nederst i startmenuen - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profiler vises øverst i startmenuen.
  2. Klik på profilen, der indeholder “default” i navnet, for at åbne den i et mappevindue.

1. Klik på startknappen, og klik så på Kør….

2. Skriv: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ og klik så på knappen OK.

3. Et mappevindue åbnes med dine profiler.
  4. Dobbeltklik på mappen, der indeholder “default” i navnet, for at åbne den.
  1. Åbn mappen Bibliotek:
    • (OS X 10.6 eller ældre) Klik på ikonet Finder i din Dock. Din hjemmemappe (normalt navnet på din brugerkonto) vil blive åbnet. Klik på mappen Bibliotek til højre i vinduet for at åbne mappen.
    • (OS X 10.7 eller nyere) Klik på ikonet Finder i din Dock. Klik på menuen , tryk på tasten option eller alt, og klik så på Bibliotek for at åbne mappen Bibliotek.
  2. Åbn mappen "Application Support", åbn herefter mappen "Firefox", og åbn så mappen "Profiles".
  3. Åbn mappen med "default" i navnet for at få åbnet din profil.
  1. (Ubuntu) Klik på menuen Steder øverst til højre på skærmen, og klik så på Hjemmemappe for at få åbnet den i et nyt mappevindue.
  2. Klik på menuen Vis, og klik så på menupunktet Vis skjulte filer, hvis der ikke allerede er flueben ud for det.
  3. Dobbeltklik på mappen .mozilla.
  4. Dobbeltklik på mappen firefox, der indeholder din profilmappe.

Din profil indeholder:

Bemærk: Her nævnes kun filer, som er relevante til backup og gendannelse.
  • Cookies: Cookies opbevares i filen cookies.sqlite. En cookie er en tekstfil, som et websted kan gemme på din computer. En cookie indeholder typisk dine indstillinger til webstedet og/eller login-oplysninger.
  • DOM-lager: Filen webappsstore.sqlite indeholder DOM-lager for websteder, mens filen chromeappsstore.sqlite indeholder DOM-lager for dine about:*-sider. DOM-lageret er designet til at give dig et alternativ til cookies, som er større, mere sikkert og nemmere at bruge.
  • Indstillinger for sikkerhedscertifikater: Filen cert8.db indeholder alle dine indstillinger for sikkerhedscertifikater og alle SSL-certifikater, du har importeret i Firefox.
  • Indstillinger for sikkerhedsmoduler: Filen secmod.db indeholder databasen for sikkerhedsmoduler.
  • Handlinger for filhentninger: Filen mimeTypes.rdf indeholder dine valg for, hvad Firefox skal gøre, når du henter forskellige filtyper. Fx at PDF-filer skal åbnes i Acrobat Reader. Læs mere i artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.
  • Plugins MIME-typer: Filen pluginreg.dat indeholder oplysninger om medietyper, som bruges af dine plugins i Firefox. Læs mere i artiklen Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere.
  • Gemt session: Filen sessionstore.js indeholder oplysninger om dine åbne faneblade og vinduer. Læs mere i artiklen Gendan forrige session - Indstil hvornår Firefox viser dine seneste faneblade og vinduer.
  • Tilpasning af værktøjslinjer: Filen localstore.rdf indeholder dine tilpasninger af værktøjslinjer samt oplysninger om vinduestørrelse og position på skærmen. Læs mere i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.
  • Brugerindstillinger: Filen prefs.js indeholder brugerindstillinger, som fx ændringer du foretager i Firefox-præferencedialoger. Filen user.js, hvis den findes, vil tilsidesætte enhver ændret indstilling.
  • Brugerindstillinger: Filen prefs.js indeholder brugerindstillinger, som fx enhver ændring du foretager i dine Firefox-indstillingsdialoger. Filen user.js, hvis den findes, vil tilsidesætte enhver ændret indstilling.
  • Brugerstile: Filerne chrome\userChrome.css og chrome\userContent.css bruges til CSS-koder, der kan ændre Firefox' udseende eller udseendet på specifikke websteder. Filerne findes ikke som standard, men kan oprettes manuelt eller af en udvidelse.

Sådan arbejder du med profiler

• Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

• Brug Profilmanageren til at oprette og fjerne Firefox-profiler forklarer, hvordan du foretager profilhandlinger, som fx oprettelse af en ny profil og sletning af en gammel profil.
  • Tag backup af og gendan information i Firefox-profiler forklarer, hvordan du laver backup af en profil, og hvordan du gendanner profilen fra en backup. Artiklen forklarer også, hvordan du flytter profilen til en anden placering på din harddisk og til en anden computer.
  • Genskab vigtige data fra en gammel profil forklarer, hvad der findes i de enkelte filer i din profil, og hvordan du kopierer dem til en ny profil.

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQULj