Profiler - hvor Firefox gemmer dine bogmærker, adgangskoder og andre brugerdata

Alle dine indstillinger i Firefox, såsom startside, tilpasning af værktøjslinjer, gemte adgangskoder og bogmærker, gemmes i en særlig profilmappe. Profilmappen er ikke placeret sammen med selve programmet, så hvis der opstår fejl i Firefox, vil dine indstillinger ikke blive berørt. Det betyder også, at du kan geninstallere Firefox uden at miste dine indstillinger. Og omvendt, at du ikke behøver geninstallere Firefox, hvis du vil rydde oplysninger eller rette fejl.

Denne artikel er beregnet til problemløsning. Hvis du ikke er blevet henvist hertil for at løse et problem, er der normalt ingen grund til at følge trin for trin-guiderne i artiklen.

Sådan finder du din profil

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

Find profilen uden at åbne Firefox

1. Klik på flisen Skrivebord på startsiden for at åbne Skrivebordet.
  2. Placér musemarkøren i nederste højre hjørne for at åbne amuletterne.
  3. Klik på amuletten Søg for at åbne søgebjælken.
  4. I søgefeltet, skriv: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profiler vises.
  5. Klik på profilen, der indeholder “default” i navnet, for at åbne den i et mappevindue.

1. Klik på startknappen og skriv: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i søgefeltet nederst i startmenuen - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profiler vises øverst i startmenuen.
  2. Klik på profilen, der indeholder “default” i navnet, for at åbne den i et mappevindue.

1. Klik på startknappen, og klik så på Kør….

2. Skriv: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ og klik så på knappen OK.

3. Et mappevindue åbnes med dine profiler.
  4. Dobbeltklik på mappen, der indeholder “default” i navnet, for at åbne den.
  1. Åbn mappen Bibliotek:
    • (OS X 10.6 eller ældre) Klik på ikonet Finder i din Dock. Din hjemmemappe (normalt navnet på din brugerkonto) vil blive åbnet. Klik på mappen Bibliotek til højre i vinduet for at åbne mappen.
    • (OS X 10.7 eller nyere) Klik på ikonet Finder i din Dock. Klik på menuen , tryk på tasten option eller alt, og klik så på Bibliotek for at åbne mappen Bibliotek.
  2. Åbn mappen "Application Support", åbn herefter mappen "Firefox", og åbn så mappen "Profiles".
  3. Åbn mappen med "default" i navnet for at få åbnet din profil.
  1. (Ubuntu) Klik på menuen Steder øverst til højre på skærmen, og klik så på Hjemmemappe for at få åbnet den i et nyt mappevindue.
  2. Klik på menuen Vis, og klik så på menupunktet Vis skjulte filer, hvis der ikke allerede er flueben ud for det.
  3. Dobbeltklik på mappen .mozilla.
  4. Dobbeltklik på mappen firefox, der indeholder din profilmappe.

Din profil indeholder:

Bemærk: Her nævnes kun filer, som er relevante til backup og gendannelse.

Sådan arbejder du med profiler

Del denne artikel: http://mzl.la/NYhKHH