On Aug 14th 11 PM ET/Aug 15th 03:00 UTC, due to scheduled Firefox Account server maintenance, users may not be able to sign in or create a new subscription. This is expected to last approximately 30 minutes. Status updates can be found at https://status.vpn.mozilla.org or https://status.relay.firefox.com.

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox is 90 times slower than other browsers I'm using

  • 3 replies
  • 1 has this problem
  • 3 views
  • Last reply by FredMcD

more options

Firefox is taking 3 minutes to load a page that other browsers (Safari, Vivaldi, Chrome Canary) load in less than 2 seconds; and at 10 minutes had only loaded half of a page that the other browsers loaded in 5 seconds. Similar results with ALL web pages. Speed test results: one came back 'normal'; the other - the speed test would never work. ¶ iMac Retina 2015, Yosemite 10.10.5. ¶ I've had similar results on Google Chrome '55' since it forced me to upgrade before Christmas. I thought the slowness was a Cable problem: Download: 0.36 instead of 50; Upload 0.01 instead of 5.0; and latency 10018 ms instead of 34 ms. But after 3 technician visits, direct eithernet wiring, changing modem 3 times & all grades of restarts & speed tests - finally realized: ALL OTHER browsers work FINE; speeds are fine with them. (Also tried some other devices off of my wireless - no speed problems elsewhere - but no one else using Firefox). I was considering Firefox to replace Google Chrome, but it's giving me same problem. There are other problems with Safari (no longer supported in Yosemite), Vivaldi - (tabs, drag & drop issues), and Chrome Canary (can't be set as 'default browser') - but not speed. Ironic - the 2 'best' browsers (latest editions) with best features - are NOT working on Yosemite 10.10.5 iMac. Any suggestions?

Firefox is taking 3 minutes to load a page that other browsers (Safari, Vivaldi, Chrome Canary) load in less than 2 seconds; and at 10 minutes had only loaded half of a page that the other browsers loaded in 5 seconds. Similar results with ALL web pages. Speed test results: one came back 'normal'; the other - the speed test would never work. ¶ iMac Retina 2015, Yosemite 10.10.5. ¶ I've had similar results on Google Chrome '55' since it forced me to upgrade before Christmas. I thought the slowness was a Cable problem: Download: 0.36 instead of 50; Upload 0.01 instead of 5.0; and latency 10018 ms instead of 34 ms. But after 3 technician visits, direct eithernet wiring, changing modem 3 times & all grades of restarts & speed tests - finally realized: ALL OTHER browsers work FINE; speeds are fine with them. (Also tried some other devices off of my wireless - no speed problems elsewhere - but no one else using Firefox). I was considering Firefox to replace Google Chrome, but it's giving me same problem. There are other problems with Safari (no longer supported in Yosemite), Vivaldi - (tabs, drag & drop issues), and Chrome Canary (can't be set as 'default browser') - but not speed. Ironic - the 2 'best' browsers (latest editions) with best features - are NOT working on Yosemite 10.10.5 iMac. Any suggestions?

All Replies (3)

more options

What's your Firefox version?

Start Firefox in Safe Mode {web Link} by holding down the <Shift>
(Mac=Options)
key, and then starting Firefox. A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh).

Is the problem still there?


https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-slow-how-make-it-faster

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-many-cpu-resources-how-fix

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-hangs-or-not-responding

more options

Hi. Thanks for reply and suggestions. Using latest Firefox: 50.1.0 Surprisingly - FAIL - problem still there.  :-/ I had already tried disabling each extension, but didn't know how to deal with the 'plug-ins'. I was really hopeful that would work. Unfortunately - and I verified: all plug in add-ons: Never Activate; all extensions add ons: "All add-ons have been disabled by safe mode" I tried a variety of sites. Even tried it on a very simple, hand written HTML site with no fancy stuff. Just text & images. ... dead in the water? Hardware? Then why all other browsers zipping through like butter? (btw: I have also used Sophos to scan computer) Need all the help I can get! ;-) thanks again

Modified by webpuddin

more options

Start your Computer in safe mode with networking. Then start Firefox. Try Safe websites. Is the problem still there?

Starting The Computer In Safe Mode;
Free Online Encyclopedia