X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Firefox won't load sites from URL window but will load from search window

Posted

Firefox will not load any site that I type in to the URL window. It will load any site from the start tile page or from Google search results. But never directly.

The problem began a week ago.

The problem persists in safe mode. I have a few extensions and plug-ins (no add ons) but I have not installed new ones in the last year or so.

I uninstalled it and did a clean install. I did a Refresh. Hardware accelerator is off. The only thing I did not try is to create a new profile.

I am running Win 7 Ultimate 64 (though Mozilla is x86).

My system security is provided by Zone Alarm but it has been the case for at least five years and never had a problem before.

Any suggestions?

Thanks

Firefox will not load any site that I type in to the URL window. It will load any site from the start tile page or from Google search results. But never directly. The problem began a week ago. The problem persists in safe mode. I have a few extensions and plug-ins (no add ons) but I have not installed new ones in the last year or so. I uninstalled it and did a clean install. I did a Refresh. Hardware accelerator is off. The only thing I did not try is to create a new profile. I am running Win 7 Ultimate 64 (though Mozilla is x86). My system security is provided by Zone Alarm but it has been the case for at least five years and never had a problem before. Any suggestions? Thanks

Chosen solution

Most likely cause is a bug in Firefox that is not yet fixed. You will need to rename a particular profile database file. Your browsing History will be lost but the browser will work again. It is hoped there will be a better fix in Firefox itself soon.

Current Suggested fix. (Bug 1180419 related) Rename the file places.sqlite as explained in this recently revised article.

For more detail please see


P.S. Please post back to say how you get on. I know this is rather an unlikely sounding fix. I know if it is this particular problem standard reinstalls, even standard clean reinstalls do not fix it. The Firefox refresh also does not fix this.

Read this answer in context 0

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape "9.5.5"
  • Google Update
  • Intel web components for Intel® Identity Protection Technology
  • Intel web components updater - Installs and updates the Intel web components
  • NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy
  • Next Generation Java Plug-in 11.31.2 for Mozilla browsers
  • Office Authorization plug-in for NPAPI browsers
  • The plug-in allows you to open and edit files using Microsoft Office applications
  • NVIDIA 3D Vision Streaming plugin for Mozilla browsers
  • NVIDIA 3D Vision plugin for Mozilla browsers
  • The QuickTime Plugin allows you to view a wide variety of multimedia content in Web pages. For more information, visit the QuickTime Web site.
  • BlackBerry WebSL Browser Plug-In
  • Shockwave Flash 18.0 r0
  • VLC media player Web Plugin
  • iTunes Detector Plug-in

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0

More Information

John99 971 solutions 13138 answers

Chosen Solution

Most likely cause is a bug in Firefox that is not yet fixed. You will need to rename a particular profile database file. Your browsing History will be lost but the browser will work again. It is hoped there will be a better fix in Firefox itself soon.

Current Suggested fix. (Bug 1180419 related) Rename the file places.sqlite as explained in this recently revised article.

For more detail please see


P.S. Please post back to say how you get on. I know this is rather an unlikely sounding fix. I know if it is this particular problem standard reinstalls, even standard clean reinstalls do not fix it. The Firefox refresh also does not fix this.

Most likely cause is a bug in Firefox that is not yet fixed. You will need to rename a particular profile database file. Your browsing History will be lost but the browser will work again. It is hoped there will be a better fix in Firefox itself soon. '''Current Suggested fix.''' (Bug 1180419 related) Rename the file places.sqlite as explained in this recently revised article. * [[Can't add, change or save bookmarks - How to fix#w_fix-the-bookmarks-file]]'''_fix-the-bookmarks-file''' For more detail please see * ''Cannot Navigate Using the Address Bar'' [/questions/1070786] -------- P.S. Please post back to say how you get on. I know this is rather an unlikely sounding fix. I know if it is this particular problem standard reinstalls, even standard clean reinstalls do not fix it. The Firefox refresh also does not fix this.

Modified by John99

Question owner

tcorat said

Firefox will not load any site that I type in to the URL window. It will load any site from the start tile page or from Google search results. But never directly. The problem began a week ago. The problem persists in safe mode. I have a few extensions and plug-ins (no add ons) but I have not installed new ones in the last year or so. I uninstalled it and did a clean install. I did a Refresh. Hardware accelerator is off. The only thing I did not try is to create a new profile. I am running Win 7 Ultimate 64 (though Mozilla is x86). My system security is provided by Zone Alarm but it has been the case for at least five years and never had a problem before. Any suggestions? Thanks

Thanks for the suggestion. I renamed the "places.sqlite" file which forced Firefox to recreate a new file and that fixed the problem. Thanks very much

''tcorat [[#question-1071439|said]]'' <blockquote> Firefox will not load any site that I type in to the URL window. It will load any site from the start tile page or from Google search results. But never directly. The problem began a week ago. The problem persists in safe mode. I have a few extensions and plug-ins (no add ons) but I have not installed new ones in the last year or so. I uninstalled it and did a clean install. I did a Refresh. Hardware accelerator is off. The only thing I did not try is to create a new profile. I am running Win 7 Ultimate 64 (though Mozilla is x86). My system security is provided by Zone Alarm but it has been the case for at least five years and never had a problem before. Any suggestions? Thanks </blockquote> Thanks for the suggestion. I renamed the "places.sqlite" file which forced Firefox to recreate a new file and that fixed the problem. Thanks very much
John99 971 solutions 13138 answers

Helpful Reply

Great. Glad to know Firefox works again, and thanks for posting back to confirm the fix worked for you.

Great. Glad to know Firefox works again, and thanks for posting back to confirm the fix worked for you.