Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer

De fleste problemer med Firefox kan rettes ved at følge løsningerne herunder. Prøv at gennemgå dem i rækkefølge. Hvis den ene ikke virker, så gå videre til den næste. Hvis du har brug for ekstra hjælp med nogle af dem, har vi et netværk af frivillige der står klar.

1. Genstart din computer

Nogle gange kan problemer løses ved simpelthen at genstarte din computer og så starte Firefox igen.

2. Ryd dine cookies og cache

Mange problemer med at indlæse websider kan løses ved at rydde Firefox' cookies og cache:

1. Klik på knappen Arkiv 57 library icon . Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik….
  2. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  3. Klik på pilen ud for Detaljer for at se listen over emner, der kan ryddes.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache.
  5. Klik på knappen Ryd nu.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på knappen Historik, og klik så på Ryd seneste historik….
  2. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  3. Klik på pilen ud for Detaljer for at se listen over emner, der kan ryddes.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache.
  5. Klik på knappen Ryd nu.
For mere information, læs artiklen Ryd historik med oplysninger om besøgte websteder, søgninger og filhentninger.

3. Genstart Firefox i fejlsikret tilstand

Fejlsikret tilstand er en fejlsøgningstilstand, som bl.a. deaktiverer alle udvidelser, bruger standardtemaet, slår hardwareacceleration fra, og som bruger standardindstillinger for værktøjslinjer og knapper. Sådan starter du Firefox i fejlsikret tilstand:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på hjælp Help-29 Klik på menuknappen Fx57menu . Klik på Hjælp, og klik så på Genstart med tilføjelser deaktiveret…. Firefox vil starte op med vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.
    Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Klik på knappen Start i fejlsikret tilstand.
  3. Kontrollér om dit problem stadig opstår i fejlsikret tilstand.

4. Geninstallér Firefox

Nogle Firefox-problemer kan skyldes et problem med en af Firefox' programfiler. Følg disse trin for at fjerne alle Firefox-filer og derefter geninstallere programmet. Data i din Firefox-profilmappe, (fx bogmærker og adgangskoder) fjernes ikke, da de opbevares et andet sted.

Bemærk: Det kan være en fordel at udskrive disse trin eller se dem i en anden browser.
  1. Hent den seneste officielle version af Firefox fra mozilla.org.
  2. Afslut Firefox:

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

3. Afinstallér Firefox, læs mere om afinstallationen i artiklen Afinstaller Firefox fra din computer.
  4. Slet Firefox' programmappe, der som standard findes på en af disse placeringer:
    • C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  5. Geninstallér Firefox - læs mere om installationen i artiklen Installation af Firefox i Windows.
  1. Hent den seneste officielle version af Firefox fra mozilla.org.
  2. Afslut Firefox:

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

3. Afinstallér Firefox, læs mere om afinstallationen i artiklen Afinstaller Firefox fra din computer.
  4. Geninstallér Firefox - læs mere om installationen i artiklen Installation af Firefox på en Mac.
  1. Hent den seneste officielle version af Firefox fra mozilla.org.
  2. Afslut Firefox:

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

3. Afinstallér Firefox, læs mere om afinstallationen i artiklen Afinstaller Firefox fra din computer.
  4. Geninstallér Firefox - læs mere om installationen i artiklen Installer Firefox på Linux.

Start nu Firefox, og kontrollér om dit problem er rettet. Hvis dit problem ikke er rettet, så fortsæt i stedet med den næste løsning.

5. Nulstil Firefox

Nulstilling af Firefox kan rette mange problemer ved at gendanne Firefox-profilmappen til sin oprindelige tilstand, mens dine vigtige data gemmes.

Bemærk: Når du bruger funktionen nulstil, vil dine bogmærker, browserhistorik, åbne faneblade, vinduer, adgangskoder, cookies og oplysninger til autofuldførelse af webformularer blive gemt. Men dine udvidelser og temaer vil blive fjernet og dine indstillinger vil blive nulstillet. Læs mere.
  1. Klik på denne knap: Nulstil Firefox, hvis du ser denne side i Firefox.
    Knappen virker ikke, hvis du bruger en anden browser eller en mobil-enhed.
    • Du kan også finde knappen Nulstil Firefox øverst til højre på siden about:support (også kaldet Teknisk information).
  2. Klik på knappen Nulstil Firefox i bekræftelsesvinduet der åbnes.
  3. Firefox vil lukke ned og blive nulstillet. Når den er færdig, vil et vindue vise, hvilke informationer der blev importeret. Klik på knappen Afslut, og Firefox vil åbne igen.

Bemærk: Knappen Nulstil Firefox findes også i vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand. Hvis du ikke kan finde knappen Nulstil Firefox i din version af Firefox, kan du i stedet foretage en manuel nulstilling ved at oprette en ny profil. Vejledning til oprettelse af en ny profil.

6. Opret en ny Firefox-profil

Nogle gange kan filer i din Firefox-profilmappe, der indeholder vigtige informationer, som fx bogmærker og browserhistorik, være skyld i problemet. En nulstilling af Firefox fjerner ikke disse filer. Du kan oprette en ny ekstra profil, som ikke vil indeholde nogle af dine gamle Firefox-data. Læs artiklen Brug Profilmanageren til at oprette og fjerne Firefox-profiler for vejledning.

Andre løsninger

Hvis du har prøvet alle fejlsøgningsmetoderne, og du stadig har problemer, kan problemet skyldes andre programmer eller hardware på din computer.

Fejlsøg dine plugins

Mozilla har besluttet at holde op med at understøtte alle NPAPI-plugins undtagen Flash i Marts 2017, når Firefox version 52 udsendes. Læs mere i denne artikel og i dette blog-indlæg.
Nogle gange kan plugins til Firefox (såsom Adobe Reader, Flash, Java og Silverlight) give problemer, der kan være rettet i seneste version af plugin'et. Hvis problemet stadig opstår, efter du har opdateret dine plugins og genstartet Firefox, kan du deaktivere alle dine plugins for at se, om et af dem er skyld i det:

1. Klik på menuknappen Fx57menu New Fx Menu , og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på hvert plugin i listen, og klik så på knappen Aktiver aldrig i dets rullemenu.
  4. Kontrollér om dit problem stadig opstår, når du har deaktiveret alle plugins.

Hvis dit problem forsvinder, når alle dine plugins er deaktiverede, så læs artiklen Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer, der hjælper dig med at løse plugin-problemer.

Kontrollér for konflikter med dine sikkerhedsprogrammer

Nogle sikkerhedsprogrammer (fx antivirus-, antispyware- og firewall-programmer) kan skabe problemer for Firefox, fx ved at forhindre åbning af websteder eller ved at få Firefox til at gå ned. Ofte kan du åbne sikkerhedsprogrammets indstillinger og her fjerne Firefox fra dets liste over betroede programmer. Sikkerhedsprogrammet vil herefter genvurdere Firefox, og tingene skulle begynde at virke igen. Du kan få hjælp til at identificere en blokerende firewall og til at stoppe blokeringen i artiklen Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet.

Skan din computer for malware

Malware (er en forkortelse for "Malicious Software") kan forårsage problemer med Firefox. Du kan periodisk skanne dit system for virus, spyware og andet malware. Læs artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware for mere information.

Baserset på information fra Standard diagnostic - Firefox (mozillaZine KB)