Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer

De fleste problemer med Firefox kan rettes ved at følge løsningerne herunder. Prøv at gennemgå dem i rækkefølge. Hvis den ene ikke virker, så gå videre til den næste. Hvis du har brug for ekstra hjælp med nogle af dem, har vi et netværk af frivillige der står klar.

1. Genstart din computer

Nogle gange kan problemer løses ved simpelthen at genstarte din computer og så starte Firefox igen.

2. Ryd dine cookies og cache

Mange problemer med at indlæse websider kan løses ved at rydde Firefox' cookies og cached web-indhold. Hvis du vil vide mere, så læs artiklerne Slet cookies for at fjerne oplysninger som websteder har placeret på din computer og Sådan ryddes Firefox' cache.

Sådan rydder du dine cookies og cachen på én gang:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik…
  3. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache under Historik. Sørg for, at andre elementer, du vil beholde, ikke er valgt.
  5. Klik på knappen OKRyd nu.

Firefox har også en opstarts-cache, der gemmer visse midlertidige data for at forbedre opstartshastigheden. Rydning af opstarts-cachen og efterfølgende genstart af Firefox kan løse forskellige problemer med brugerfladen. Dette vil ikke ændre dine profildata eller tilføjelser.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information. Siden Teknisk information åbnes.
  2. Klik på knappen Ryd opstarts-cachen…, under Prøv at rydde opstarts-cachen, og klik så på knappen Genstart.

3. Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand

Fejlsøgnings-tilstand er en diagnostisk tilstand, som bl.a. deaktiverer udvidelser, bruger standardtemaet, slår hardwareacceleration fra, og som bruger standardindstillinger for værktøjslinjer. (Læs denne artikel for detaljer). Sådan starter du Firefox i fejlsøgnings-tilstand:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton. Klik på Hjælp, og klik så på Fejlsøgnings-tilstand…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand?

Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsøgnings-tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Klik på knappen Start i dialogboksen Start Firefox i fejlsøgnings-tilstand?
  3. Kontrollér om dit problem stadig opstår i fejlsøgnings-tilstand.
  • Hvis problemet stadig opstår i fejlsøgnings-tilstand, så gå videre til trin 4.
  • Hvis problemet ikke opstår i fejlsøgnings-tilstand, følg denne vejledning for at fejlsøge problemer med udvidelser, temaer og hardware-acceleration.

4. Geninstallér Firefox

Nogle Firefox-problemer kan skyldes et problem med en af Firefox' programfiler. Følg disse trin for at fjerne alle Firefox-filer og derefter geninstallere programmet. Data i din Firefox-profilmappe, (fx bogmærker og adgangskoder) fjernes ikke, da de opbevares et andet sted.

Bemærk: Det kan være en fordel at udskrive disse trin eller se dem i en anden browser.
  1. Hent og gem installationsfilen til den seneste officielle version af Firefox fra mozilla.org.
  2. Afslut Firefox (hvis programmet kører): Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Du kan eventuelt notere dig placeringen af programmappen Mozilla Firefox (højreklik på Firefox-ikonet på dit skrivebord, vælg Egenskaber fra genvejsmenuen, og klik så på Genvej), da der kan være tiloversblevne filer og mapper efter du har afinstalleret, som bør fjernes for en ren geninstallation.
  4. Afinstaller Firefox fra din computer.
  5. Slet Firefox' programmappe, der som standard findes på en af disse placeringer:
    • C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  6. Geninstallér Firefox med den installationsfil, du hentede tidligere - læs mere om installationen i artiklen Installation af Firefox i Windows.
  1. Hent den seneste officielle version af Firefox fra mozilla.org.
  2. Afslut Firefox: Skabelonen "closefirefox" findes ikke eller har ingen godkendt revision.
  3. Afinstallér Firefox, læs mere om afinstallationen i artiklen Afinstaller Firefox fra din computer.
  4. Geninstallér Firefox - læs mere om installationen i artiklen Installation af Firefox på en Mac.
  1. Hent den seneste officielle version af Firefox fra mozilla.org.
  2. Afslut Firefox: Skabelonen "closefirefox" findes ikke eller har ingen godkendt revision.
  3. Afinstallér Firefox. Hvis du installerede Firefox med pakkehåndteringsprogrammet i din distribution, skal du også afinstallere med pakkehåndteringsprogrammet. Læs artiklen Installer Firefox på Linux for detaljer. Hvis du hentede og installerede den binære pakke fra Firefox' download-side, så fjern mappen firefox i din hjemmemappe for at afinstallere Firefox.
  4. Geninstallér Firefox - læs mere om installationen i artiklen Installer Firefox på Linux.

Start nu Firefox, og kontrollér om dit problem er rettet. Hvis dit problem ikke er rettet, så fortsæt i stedet med den næste løsning.

5. Nulstil Firefox

Nulstilling af Firefox kan rette mange problemer ved at gendanne Firefox-profilmappen til sin oprindelige tilstand, mens dine vigtige data gemmes.
Hvis du har mange tilpasninger af Firefox, ønsker du måske at springe dette trin over og oprette en ny profil i stedet for (læs trin 6, nedenfor), så din gamle profil nemt kan gendannes ved hjælp af profilmanageren.

Bemærk: Når du bruger funktionen nulstil, vil dine bogmærker, browserhistorik, åbne faneblade, vinduer, adgangskoder, cookies og oplysninger til autofuldførelse af webformularer blive gemt. Men dine udvidelser og temaer vil blive fjernet og dine indstillinger vil blive nulstillet. Læs mere.
  1. Klik på knappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.
  2. Klik på knappen Nulstil Firefox…. Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesvinduet, der åbnes. Firefox lukker ned for at nulstille sig selv.
  3. Når Firefox er færdig, vises et vindue med en liste over dine importerede informationer. Klik på knappen Afslut. Firefox åbnes.
  4. Vælg om Firefox skal gendanne alle vinduer og faneblade eller blot nogle af dem. Klik så på knappen Lad os komme i gang!.
Bemærk: Knappen Nulstil Firefox findes også i Firefox-vinduet Start Firefox i fejlsøgnings-tilstand?, hvis du ikke kan starte Firefox normalt. Du kan også foretage en manuel nulstilling ved at oprette en ny profil og overføre dine vigtige data til den nye profil.

6. Opret en ny Firefox-profil

Nogle gange kan filer i din Firefox-profilmappe, der indeholder vigtige informationer, som fx bogmærker og browserhistorik, være skyld i problemet. En nulstilling af Firefox fjerner ikke disse filer. Du kan oprette en ny ekstra profil, som ikke vil indeholde nogle af dine gamle Firefox-data. Læs artiklen Brug Profilmanageren til at oprette og fjerne Firefox-profiler for vejledning.

Andre løsninger

Hvis du har prøvet alle fejlsøgningsmetoderne, og du stadig har problemer, er der her nogle andre ting, du kan prøve:

Kontrollér browser-dele

I joblisten i Firefox (siden about:performanceabout:processes) kan du se, om faneblade og udvidelser gør Firefox langsommere. Hvis du deler telemetry-data med Mozilla, kan du på siden Telemetry-data (siden about:telemetry) se detaljerede data om ydelse, hardware, brug og tilpasninger. På siden Teknisk information (siden about:support) findes andre links til about:-sider og resourcer til fejlfinding. (Indtast about:about i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur, hvis du vil se en liste med alle about:-sider.)

Kontrollér for problemer forårsaget af en ødelagt eller ufuldstændig installation af Visual C++

Nogle problemer er forårsaget af en ødelagt eller ufuldstændig installation af Visual C++, der mangler runtime-komponenter (Redistributable Packages), som er påkrævet af Firefox - specielt VCRUNTIME140_1.dll. Problemer kan opstå efter installering eller afinstallering af anden software på din computer. Hent og kør den nyeste installationsfil fra Microsoft Visual C++ Redistributable latest supported downloads for at geninstallere disse komponenter, og genstart så din computer.

Kontrollér for konflikter med dine sikkerhedsprogrammer

Nogle sikkerhedsprogrammer (fx antivirus-, antispyware- og firewall-programmer) kan skabe problemer for Firefox, fx ved at forhindre åbning af websteder eller ved at få Firefox til at gå ned. Ofte kan du åbne sikkerhedsprogrammets indstillinger og her fjerne Firefox fra dets liste over betroede programmer. Sikkerhedsprogrammet vil herefter genvurdere Firefox, og tingene skulle begynde at virke igen. Læs artiklen Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet for mere information.

Skan din computer for malware

Malware (er en forkortelse for "Malicious Software") kan forårsage problemer med Firefox. Du kan periodisk skanne dit system for virus, spyware og andet malware. Læs artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware for mere information.

Baserset på information fra Standard diagnostic - Firefox (mozillaZine KB)