Installation af Firefox i Windows

Denne artikel forklarer, hvordan du installerer Firefox i Windows med et forenklet online-installationsfil. (Hvis du har brug for en offline-installationsfil eller mulighed for at tilpasse installationen af Firefox, så læs afsnittet For avancerede brugere nedenunder.)

Denne artikel gælder kun for en computer med Windows. For vejledning til at installere Firefox på Mac, læs artiklen Installation af Firefox på en Mac.For vejledning til at installere Firefox på Linux, læs artiklen Installer Firefox på Linux.

Før du installerer Firefox, kontrollér, om din computer lever op til systemkravene, så du er sikker på, at din computer har det krævede styresystem og den anbefalede hardware.

Sådan installerer du Firefox på din computer:

1. Besøg denne webside med en browser, fx Microsoft Edge.
  2. Klik på knappen Hent nu for at hente installationsfilen til Firefox. Installationsfilen vælger automatisk den bedste version af Firefox til din computer. fx91DownloadButtonWin10
    Windows 10 viser dig måske en advarsel, når du installerer apps, der ikke er fra Microsoft Store. Læs artiklen Windows 10 warns me to use a "Microsoft-verified" app for mere information.
    • Klik på Åbn fil i panelet Overførsler i Microsoft Edge for at starte processen.
    • I andre browsere kan det være nødvendigt først at gemme Firefox' installationsfil på din computer, og så åbne den.
      Bemærk: Hvis du får vist en dialogboks med titlen Åbn fil - sikkerhedsadvarsel, så klik på knappen Åbn eller Kør.
    Firefox-60-open-file-warning-win10
  3. Dialogboksen Kontrol af brugerkonti åbnes måske for at spørge, om du vil tillade at installationsprogrammet foretager ændringer på din computer. Hvis dialogboksen vises, så klik på knappen Ja for at starte installationen.
    Firefox-Installer-win10-UAC
  4. Vent mens Firefox bliver installeret.
    FirefoxInstaller-Aug2020
  5. Når installationen er fuldført, starter Firefox.
    fx91InstallDoneWin10
Bemærk: Hvis Firefox tidligere har været installeret på din computer, får du måske vist en linje med en knap med teksten Nulstil Firefox… øverst i vinduet. Læs artiklen Nulstil Firefox - nem løsning på de fleste problemer, hvis du vil vide mere.
Tillykke! Firefox er nu installeret på din computer.

Dobbeltklik på Firefox-ikonet, der er blevet placeret på dit skrivebord for at starte programmet.

FirefoxShortcut

Har du problemer?

Hvis du har problemer, kan disse artikler måske hjælpe dig:

Hvis du har brug for mere hjælp, kan du altid få hjælp i forummet.

For avancerede brugere

Den strømlinede installationsfil til Firefox installerer en Firefox-version baseret på dit sprog og styresystem. Hvis du fx har en 64-bit-version af Windows, bliver du tilbudt 64-bit-versionen af Firefox (læs detaljer her). Hvis du vil installere Firefox på et andet sprog eller til at andet styresystem, eller hvis du har brug for en offline-installationsfil, så du kan tilpasse installationen af Firefox, så hent filen Firefox Setup fra denne webside. Du kan læse mere om valgmulighederne i offline-installationsfilen i artiklen Custom installation of Firefox on Windows.