Installation af Firefox i Windows

Denne artikel forklarer, hvordan du henter og installerer Firefox i Windows med et forenklet online-installationsfil. (Avancerede brugere: Læs afsnittet For avancerede brugere nederst i artiklen.)

Denne artikel gælder kun for en computer med Windows. For vejledning til at installere Firefox på Mac, læs artiklen Installation af Firefox på en Mac.For vejledning til at installere Firefox på Linux, læs artiklen Installer Firefox på Linux.

Før du installerer Firefox, kontrollér, om din computer lever op til systemkravene, så du er sikker på, at din computer har det krævede styresystem og den anbefalede hardware.

Hvis du bruger Windows XP, så undlad at installere Firefox i en begrænset konto. Læs mere om forskellige typer brugerkonti på microsoft.com.

1. Besøg websiden Hent Firefox med en browser, fx Microsoft Internet Explorer eller Microsoft Edge.
  2. Klik på knappen Hent nu for at hente installationsfilen til Firefox. Installationsfilen vælger automatisk den bedste version af Firefox til din computer.
    Download-Firefox-Win10
    • Hvis du bruger Microsoft Internet Explorer eller Microsoft Edge, vil du se en meddelelseslinje nederst på download-siden med mulighed for at køre installationsfilen eller gemme den på din computer. Klik på knappen Kør for at starte processen.
    • I andre browsere kan det være nødvendigt først at gemme Firefox' installationsfil på din computer, og så åbne den.
      Bemærk: Hvis du får vist en dialogboks med titlen Åbn fil - sikkerhedsadvarsel, så klik på knappen Åbn eller Kør.
    Firefox-60-open-file-warning-win10
  3. Dialogboksen Kontrol af brugerkonti åbnes måske for at spørge, om du vil tillade at installationsprogrammet foretager ændringer på din computer. Hvis dialogboksen vises, så klik på knappen Ja for at starte installationen.
    Firefox-Installer-win10-UAC
  4. Vent mens Firefox bliver installeret.
    Firefox-60-Installer
    Bemærk: Hvis der bliver fundet en meget forældet Firefox-version eller en meget gammel Firefox-profil under installationen, kan vinduet Installering af Firefox indeholde en opdaterings- eller en geninstallations-knap, samt mulighed for at gendanne standard-indstillinger og fjerne tilføjelser. Fjern fluebenet for at beholde de gamle data, og klik på knappen Opdater eller Geninstaller for at starte installationen.
    FirefoxInstaller-Reinstall
  5. Når installationen er fuldført, starter Firefox.
Tillykke! Firefox er nu installeret på din computer. Dobbeltklik på Firefox-ikonet for at starte programmet.
Firefox-Icons-Win10

Har du problemer?

Hvis du har problemer, kan disse artikler måske hjælpe dig:

For avancerede brugere

Knappen Hent nudownload-siden leverer en installationsfil, som automatisk henter og installerer en Firefox-version baseret på dit styresystem. Hvis du fx har en 64-bit-version af Windows, bliver du tilbudt 64-bit-versionen af Firefox (læs detaljer her).

Brug linket Andre installationsmuligheder & platformedownload-siden, hvis du har brug for en offline-installationsfil, ønsker at vælge en Firefox-version til et andet styresystem (som fx en 32-bit-version af Firefox til en 64-bit-version af Windows) eller ønsker at tilpasse installationen af Firefox. Brug linket Hent på et andet sprog for at vælge Firefox på et andet sprog.

Du kan læse mere om valgmulighederne i offline-installationsfilen i artiklen Custom installation of Firefox on Windows.

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen, MadsHaupt. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.