Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer

Denne artikel vil hjælpe dig med at afgøre, om en udvidelse, et tema eller hardware-acceleration er skyld i dit problem med Firefox, og den beskriver, hvad du kan gøre for at få Firefox til at køre normalt igen, hvis det er tilfældet.

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Start Firefox i fejlsøgnings-tilstand

I fejlsøgnings-tilstand deaktiverer Firefox midlertidigt alle udvidelser, bruger standardtemaet og slår hardware-acceleration fra. Dette vil hjælpe med at afgøre, om en af disse ting er skyld i problemet. Læs artiklen Fejlsøg problemer i Firefox med fejlsøgnings-tilstand, hvis du vil vide mere. Sådan starter du Firefox i fejlsøgnings-tilstand:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton. Klik på Hjælp, og klik så på Fejlsøgnings-tilstand…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand?

Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsøgnings-tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
    Fx88TroubleshootMode
  2. Klik på knappen Start i vinduet Start Firefox i Fejlsøgnings-tilstand?
Advarsel: Hvis du klikker på knappen Nulstil Firefox, gendannes Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Læs artiklen Nulstil Firefox - nem løsning på de fleste problemer for mere information.

Når du har klikket på knappen Start, og Firefox er startet, kan du undersøge, om problemet stadig er der.

Problemet er der stadig i fejlsøgnings-tilstand

Hvis problemet fortsætter i fejlsøgnings-tilstand, er det ikke en udvidelse, et tema eller hardware-acceleration, der er skyld i problemet. Andre mulige årsager kan være ændringer i Firefox' indstillinger, som ikke bliver deaktiveret i fejlsøgnings-tilstand. For yderligere forslag til fejlsøgning, læs følgende artikler:

Problemet er der ikke i fejlsøgnings-tilstand

Hvis problemet ikke opstod i fejlsøgnings-tilstand, er det sandsynligvis på grund af en udvidelse, et tema eller hardware-acceleration. Fortsæt med at følge trinnene i denne artikel for at finde ud af, om en af disse er skyld i problemet.

Deaktivér hardware-acceleration

Med nogle grafikprocessorer og driveropsætninger af grafikkort kan Firefox gå ned eller have problemer med at vise tekst eller objekter på sider, når der bruges hardware-acceleration. Du kan prøve at deaktivere hardware-acceleration for at se, om det løser problemet.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Avanceret, og klik så på fanebladet Generelt.
  3. Fjern fluebenet ud for Brug hardwareacceleration hvor muligt.
  4. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  5. Start Firefox.
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Fjern fluebenet ud for Brug de anbefalede ydelses-indstillinger i afsnittet Ydelse.
    Yderligere indstillinger vises.
    Fx55Performance-disableHWA
  4. Fjern fluebenet ud for Brug hardware-acceleration hvor muligt.
  5. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  6. Start Firefox.

Hvis problemet ikke længere er der, var det højst sandsynligt hardware-acceleration, der var skyld i problemet. Du kan prøve at opdatere driverne til dit grafikkort for at se, om det løser problemet, eller du kan køre uden hardware-acceleration. Ellers er problemet højst sandsynligt relateret til udvidelser eller temaer. Fortsæt med trinnene i denne artikel for at se, om de hjælper.

Skift til standardtemaet

Hvis du bruger et andet tema end standardtemaet:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
  2. Find temaet Systemtema, og klik så på knappen Aktiver for at skifte til temaet.
  3. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  4. Start Firefox.

Undersøg, om problemet stadig er der. Hvis det ikke længere er tilfældet, var det temaet, der var skyld i problemet. Hvis problemet stadig er der, så fortsæt med at følge trinnene i denne artikel.

Deaktivér alle udvidelser

For at finde ud af om det er en udvidelse med fejl, der er skyld i problemet, kan du deaktivere alle dine installerede udvidelser:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Udvidelser.
  2. Klik på den blå kontakt Fx115 blue toggle ud for en udvidelse, der er angivet som Aktiveret.
    Udvidelsen bliver flyttet til afsnittet Deaktiveret.
  3. Gentag dette for alle de andre udvidelser.
  4. Når alle udvidelser er deaktiveret, luk Firefox: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  5. Start Firefox.

Undersøg, om problemet stadig er der. Hvis problemet er væk, når alle udvidelser er deaktiveret, var det en af dine udvidelser, der var skyld i problemet. For at finde ud af, hvilken udvidelse der var skyld i problemet, fortsæt med det følgende:

Find udvidelser med fejl

For at finde ud af, hvilken af dine deaktiverede udvidelser der var skyld i problemet, kan du genaktivere udvidelserne én ad gangen.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Udvidelser.
  2. Klik på kontakten ud for udvidelsen. Kontakten bliver blå, når den aktiveres.
  3. Luk Firefox: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  4. Start Firefox.

Efter du har genstartet Firefox, undersøg om problemet stadig er der. Hvis problemet kommer igen, var det udvidelsen du lige aktiverede, som var skyld i problemet.

Bemærk: Hvis du har et stort antal udvidelser installeret, kan det være hurtigere at aktivere mere end én udvidelse ad gangen. Metoden der kræver mindste antal genstarter er: Aktiver halvdelen af udvidelserne i listen, genstart så Firefox og undersøg om problemet er der. Hvis problemet er der, ved du, at udvidelsen med fejlen er en af dem, som du lige har aktiveret. Hvis problemet ikke længere er der, ved du, at udvidelsen med fejlen er en af de deaktiverede udvidelser. Gentag processen indtil udvidelsen med fejlen er fundet.

Når du har fundet udvidelsen, der er skyld i problemet, så deaktiver eller afinstaller den, og genaktiver de andre udvidelser i fanebladet Tilføjelser.

Opdatér udvidelser

Hvis en udvidelse var skyld i problemet, kan det være, at der er en opdatering tilgængelig, som løser problemet:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Udvidelser.
  2. Klik på knappen med tandhjulet Fx115 Tools for all add-ons button øverst på siden Tilføjelser, og vælg Søg efter opdateringer.
  3. Hvis der bliver fundet opdateringer, så installer dem ved at klikke på knappen Installer opdateringer.
  4. Når installationen er færdig, så luk Firefox: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  5. Start Firefox.

Når Firefox er genstartet, vil dine udvidelser være opdaterede. Hvis udvidelsen, der var skyld i problemet, havde en opdatering, så genaktiver den, og se om problemet stadig er der.

Kontrollér udvidelsers indstillinger

Nogle problemer skyldes, at en udvidelses indstillinger overskriver Firefox' indstillinger (fx problemer med værktøjslinjer). Derfor kan du kontroller udvidelsens indstillinger for at se, om du kan finde den indstilling der er skyld i problemet:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Udvidelser.
  2. Klik på knappen med de tre vandrette prikker ud for udvidelsen og vælg Indstillinger.
  3. Klik dig gennem indstillingerne for at se, om der er en indstilling, som kan løse problemet.
  4. Hvis du finder en passende indstilling, så klik på knappen Gem, og genstart så Firefox.