Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer

Nogle problemer med Firefox skyldes udvidelser, temaer eller hardwareacceleration. Denne artikel hjælper dig med at finde ud af, om dit problem skyldes en af disse ting, og hvis det er tilfældet, hvordan du får Firefox til at køre normalt igen.

Bemærk:

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Start Firefox i fejlsikret tilstand

Når du starter Firefox i fejlsikret tilstand, bliver alle udvidelser midlertidigt deaktiveret, hardwareacceleration bliver slået fra, og standardtemaet bruges. Dette vil hjælpe med at afgøre, om en af disse ting er skyld i problemet.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på menuen Hjælp Klik på menuen Hjælp i menulinjenKlik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik på Genstart med tilføjelser deaktiveret... Firefox vil starte op med vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.
    Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Option nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx {filsti /usr/lib/firefox})
    Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på hjælp Help-29 , og klik så på Genstart med tilføjelser deaktiveret... Firefox vil starte op med vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.
    Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Option nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx {filsti /usr/lib/firefox})
  2. Klik på knappen Fortsæt i fejlsikret tilstandStart i fejlsikret tilstand i vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.

Når Firefox starter i fejlsikret tilstand, kan du undersøge problemet.

Problemet er der stadig i fejlsikret tilstand

Hvis problemet fortsætter i fejlsikret tilstand, er det ikke en udvidelse, et tema eller hardwareacceleration, der er skyld i problemet. Andre mulige årsager kan være plugins eller ændringer i Firefox' indstillinger, som ikke bliver deaktiveret i fejlsikret tilstand.

Problemet er der ikke i fejlsikret tilstand

Hvis problemet ikke opstod i fejlsikret tilstand, er det sandsynligvis på grund af en udvidelse, et tema eller hardwareacceleration. Fortsæt med at følge trinnene i denne artikel for at finde ud af, hvad der er skyld i problemet.

Deaktiver hardwareacceleration

Med nogle grafikkort og driveropsætninger af grafikkort kan Firefox gå ned eller have problemer med at vise tekst eller objekter på sider, når der bruges hardwareacceleration. Du kan prøve at deaktivere hardwareacceleration for at se, om det løser problemet.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Avanceret, og klik så på fanebladet Generelt.
  3. Fjern markeringen ved Brug hardwareacceleration hvor muligt.
  4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Start Firefox som du normalt plejer at gøre.

Hvis problemet ikke længere er der, var det højst sandsynligt hardwareacceleration, der var skyld i problemet. Du kan prøve at opdatere driverne til dit grafikkort for at se, om det løser problemet, eller du kan køre uden hardwareacceleration. Ellers er problemet højst sandsynligt relateret til udvidelser eller temaer. Fortsæt med trinnene i denne artikel for at se, om de hjælper.

Skift til standardtemaet

Hvis du bruger et andet tema end standardtemaet:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Temaer i fanebladet Tilføjelser.
  3. Markér standardtemaet, og klik på knappen Aktiver for at skifte til temaet.
  4. Klik på knappen Genstart Firefox, hvis det er nødvendigt.

Kontrollér om problemet stadig er der, efter du har genstartet Firefox. Hvis det ikke længere er tilfældet, var det temaet, der var skyld i problemet. Hvis problemet stadig er der, så fortsæt med at følge trinnene i denne artikel.

Deaktiver alle udvidelser

For at finde ud af om det er en udvidelse med fejl, der er skyld i problemet, kan du deaktivere alle dine installerede udvidelser:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Udvidelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på navnet på en udvidelse på listen for at vælge den.
  4. Klik på knappen Deaktiver for at deaktivere den valgte udvidelse.
  5. Gentag dette for alle de andre udvidelser på listen.
  6. Klik på knappen Genstart Firefox.

Efter du har genstartet Firefox, vil alle udvidelser være deaktiveret. Undersøg, om problemet stadig er der.

Hvis problemet er væk, når alle udvidelser er deaktiveret, var det en af dine udvidelser, der var skyld i problemet. For at finde ud af, hvilken udvidelse der var skyld i problemet, fortsæt med det følgende:

Find udvidelser med fejl

For at finde ud af, hvilken af dine deaktiverede udvidelser der var skyld i problemet, kan du genaktivere udvidelserne én ad gangen.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Udvidelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på navnet på en udvidelse på listen for at markere den.
  4. Klik på knappen Aktiver for at aktivere den valgte udvidelse.
  5. Klik på knappen Genstart Firefox.

Efter du har genstartet Firefox, undersøg om problemet stadig er der. Hvis problemet kommer igen, var det udvidelsen du lige aktiverede, som var skyld i problemet.

Bemærk: Hvis du har et stort antal udvidelser installeret, kan det være hurtigere at aktivere mere end én udvidelse ad gangen. Metoden der kræver mindste antal genstarter er: Aktiver halvdelen af udvidelserne i listen, genstart så Firefox og undersøg om problemet er der. Hvis problemet er der, ved du, at udvidelsen med fejlen er en af dem, som du lige har aktiveret. Hvis problemet ikke længere er der, ved du, at udvidelsen med fejlen er en af de deaktiverede udvidelser. Gentag processen indtil udvidelsen med fejlen er fundet.

Når du har fundet udvidelsen, der er skyld i problemet, så deaktiver eller afinstaller den, og genaktiver de andre udvidelser i fanebladet Tilføjelser.

Opdater udvidelser

Hvis en udvidelse var skyld i problemet, kan det være, at der er en opdatering tilgængelig, som løser problemet:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Udvidelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på knappen Find opdateringer.
  4. Hvis der bliver fundet opdateringer, så installer dem ved at klikke på knappen Installer opdateringer.
  5. Når installationen er færdig, så klik på knappen Genstart Firefox.

Når Firefox er genstartet, vil dine udvidelser være opdaterede. Hvis udvidelsen, der var skyld i problemet, havde en opdatering, så genaktiver den, og se om problemet stadig er der.

Kontroller udvidelsers indstillinger

Nogle problemer skyldes, at en udvidelses indstillinger overskriver Firefox' indstillinger (fx problemer med værktøjslinjer). Derfor kan du kontroller udvidelsens indstillinger for at se, om du kan finde den indstilling der er skyld i problemet:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Udvidelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på knappen IndstillingerPræferencer ved udvidelsen som er skyld i problemet.
  4. Klik dig gennem indstillingerne for at se, om der er en indstilling, som kan løse problemet.
  5. Hvis du finder en passende indstilling, så klik på knapperne Gem og Genstart Firefox.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Udvidelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på knappen Indstillinger ved udvidelsen, som er skyld i problemet.
  4. Klik dig gennem indstillingerne for at se, om der er en indstilling, som kan løse problemet.
  5. Hvis du finder en passende indstilling, så klik på knapperne Gem og Genstart Firefox.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrH3y