Installation af Firefox på en Mac

Denne artikel hjælper dig med at hente og installere Firefox på en Mac.

Bemærk: Denne artikel gælder kun for en Mac-computer. For vejledning til at installere Firefox på Windows, læs artiklen Installation af Firefox i Windows.For vejledning til at installere Firefox på Linux, læs artiklen Installer Firefox på Linux.
Kontrollér at din Mac opfylder systemkravene for Firefox. Læs denne artikel for mere information, hvis du bruger en ældre version af OS X:

Sådan installerer du Firefox på en Mac

1. Besøg Firefox' download-side med en browser, fx Apple Safari. Websiden vil automatisk registrere dit styresystem og sprog, og du vil få tilbudt den anbefalede version af Firefox.
    • Bemærk: Hvis du vil have mulighed for at vælge andre versioner med hensyn til sprog og styresystem, så besøg i stedet websiden Download Firefox in your language.
  2. Klik på den grønne download-knap for at hente Firefox.
    download page mac
  3. Når filen (Firefox.dmg) er blevet hentet, åbner Finder med et Firefox-ikon. Træk ikonet over på mappen Programmer og slip det, så det bliver kopieret over.
    fxmacinstall
    Bemærk: Hvis du ikke ser dette vindue, skal du klikke på filen Firefox.dmg for at åbne den.
    Mac Install 2
  4. Når du har trukket Firefox over i mappen Programmer, skal du holde tasten Ctrl nede, mens du klikker i vinduet og vælger Skub "Firefox" ud fra menuen.
    Mac Install 4
  5. Du kan føje Firefox til din Dock, så det er nemmere at få adgang til programmet. Åbn mappen Programmer og træk Firefox over på din Dock.
    Add to Dock
    Firefox er nu klar til brug, du skal blot klikke på ikonet for at starte programmet.

Første gang du starter Firefox

Når du starter Firefox første gang, vil du få åbnet en advarsel, fordi det er et program, du har hentet på Internettet. Eftersom du har hentet Firefox fra programmets egen webside, kan du roligt klikke på knappen Åbn.

Firefox Downloaded Security Check Mac

Du vil blive spurgt, om Firefox skal være din standardbrowser. Når du klikker på et link i en mail, på en genvej til et websted eller på et HTML-dokument, åbnes det i din standardbrowser. Hvis du vil have dem åbnet i Firefox, skal du klikke på knappen Brug Firefox som standardbrowser, så Firefox anvendes som din standardbrowser. Hvis du ikke vil have dem åbnet i Firefox, eller hvis du blot vil prøve at bruge Firefox, så klik på knappen Ikke nu.

Firefox as Default Browser Dialogue Mac