Installation af Firefox på en Mac

Denne artikel hjælper dig med at hente og installere Firefox på en Mac.

Bemærk: Denne artikel gælder kun for en Mac-computer. For vejledning til at installere Firefox på Windows, læs artiklen Installation af Firefox i Windows.For vejledning til at installere Firefox på Linux, læs artiklen Installer Firefox på Linux.
Kontrollér at din Mac opfylder systemkravene for Firefox.

Læs disse artikler for mere information, hvis du bruger en ældre version af OS X:

Bemærk: Firefox version 83 og nyere versioner understøtter både Intel-baserede Macs (x86 arkitektur) og Apple-enheder med den nye ARM-baserede CPU (Apple Silicon). Firefox 83 kører på nye enheder med Apple Silicon ved hjælp af Apples Rosetta 2-emulerings-software og dermed kan hastigheden være lavere. Firefox 84 og nyere versioner køres normalt (ikke under emulering).

Sådan installerer du Firefox på en Mac

Hent og installér Firefox:

1. Besøg Firefox' download-side med en browser, fx Safari. Websiden vil automatisk registrere dit styresystem og sprog, og du vil få tilbudt den anbefalede version af Firefox.
  2. Klik på Hent Firefox.
  3. Når filen (Firefox.dmg) er blevet hentet, åbner Finder med et Firefox-ikon. Træk ikonet over på mappen Programmer og slip det, så det bliver kopieret over.
    Install Firefox on Mac 1
    Bemærk: Hvis du ikke ser dette vindue, skal du åbne filen Firefox.dmg, du hentede.
  4. Når du har trukket Firefox over i mappen Programmer, skal du holde tasten Ctrl nede, mens du klikker i vinduet og vælger Skub "Firefox" ud fra menuen.
    Install Firefox on Mac 2
Fuldfør ovenstående trin, før du kører Firefox. Kør ikke Firefox direkte fra filen Firefox.dmg, og træk ikke ikonet direkte til dit skrivebord for at installere programmet, da det kan medføre problemer som fx tab af data og indstillinger.

Tip: Du kan føje Firefox til din Dock, så det er nemmere at få adgang til programmet. Åbn mappen Programmer og træk Firefox over på din Dock.

Dragging Firefox to Dock

Firefox er nu klar til brug, du skal blot klikke på ikonet for at starte programmet.

Første gang du starter Firefox

Når du starter Firefox første gang, vil du få åbnet en advarsel, fordi det er et program, du har hentet på Internettet. Eftersom du har hentet Firefox fra programmets egen webside, kan du roligt klikke på knappen Åbn.

Firefox Downloaded Security Check Mac 10.15

Du vil blive spurgt, om Firefox skal være din standardbrowser. Når du klikker på et link i en mail, på en genvej til et websted eller på et HTML-dokument, åbnes det i din standardbrowser. Hvis du vil have dem åbnet i Firefox, skal du klikke på knappen Brug Firefox som standardbrowser. Hvis du ikke vil have dem åbnet i Firefox, eller hvis du blot vil prøve at bruge Firefox, så klik på knappen Ikke nu.

Firefox 72 as Default Browser Mac