Opties, voorkeuren en instellingen van Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 152107
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: missing {/for}
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel geeft een samenvatting van de panelen voor de optiesvoorkeuren van Firefox, en welke typen instellingen deze bevatten. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. De volgende panelen zijn beschikbaar:

Paneel Algemeen

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren voor de volgende typen instellingen:

Algemeen
Opstarten, Startpagina en Tabbladen: hier kunt u Firefox instellen als uw standaardbrowser, wijzigen welke pagina’s worden geopend zodra Firefox start, en kiezen hoe tabbladen of vensters worden geopend.

Taal en Vormgeving
Lettertypen & Kleuren en Taal: hier kunt u de lettertypen en kleuren wijzigen die websites gebruiken, een taal kiezen en kiezen of Firefox spellingcontrole gebruikt.

Bestanden en Toepassingen
Downloads, Toepassingen en Digital Rights Management (DRM)-inhoud: hier kunt u de downloadmap wijzigen die Firefox gebruikt voor het opslaan van bestanden, de toepassing die wordt gebruikt of de te ondernemen actie wijzigen voor verschillende bestandstypen, en kiezen of DRM-inhoud in Firefox kan worden bekeken.

Firefox-updates
Hier kunt u uw updategeschiedenis controleren of update-instellingen voor Firefox wijzigen.

Prestaties
Hier kunt u de prestatie-instellingen in Firefox aanpasssen.

Navigeren
Hier kunt u instellingen kiezen voor scrollen, gebruik van de cursor (Cursornavigatiemodus) of zoeken naar tekst op webpagina’s.

Netwerkproxy
Hier kunt u verbindingsinstellingen van Firefox wijzigen en een proxy voor verbinding met het internet instellen.

Paneel Zoeken

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de zoekmachine die Firefox standaard gebruikt, en andere instellingen voor zoeken. Voor meer informatie, zie Uw standaard zoekinstellingen wijzigen in Firefox.

Paneel Privacy & Beveiliging

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren voor de volgende typen instellingen:

Browserprivacy
Formulieren & Wachtwoorden, Geschiedenis, Adresbalk, Gebufferde webinhoud, Websitegegevens en Bescherming tegen volgen: hier kunt u bepalen wat Firefox in formulieren invult en wachtwoorden beheren, instellen hoe Firefox met navigatiegeschiedenis omgaat, waaronder bezochte webpagina’s, gedownloade bestanden en websitecookies, instellen hoe de adresbalk werkt, de buffer van Firefox wissen, de opslag van websitegegevens beheren, en instellingen voor de functies Bescherming tegen volgen en Niet volgen van Firefox beheren.

Toestemmingen
Hier kunt u bepalen of websites Web Push-notificaties kunnen sturen, pop-upvensters kunnen tonen, en of Firefox u dient te waarschuwen wanneer websites proberen add-ons te installeren.

Firefox-gegevensverzameling en -gebruik
Hier kunt u bepalen of Firefox technische en interactiegegevens kan verzenden naar Mozilla, onderzoeken kan installeren en uitvoeren, of crashrapporten naar Mozilla kan verzenden.

Beveiliging
Phishing-bescherming, Certificaten en Offline webinhoud en gebruikersgegevens: hier kunt u bepalen of gevaarlijke inhoud of downloads worden geblokkeerd in Firefox, websitecertificaten en beveiligingsapparaten bekijken en beheren, en de opslag van websitegegevens beheren. Bescherming tegen misleidende inhoud en gevaarlijke software en Certificaten: hier kunt u websitecertificaten en beveiligingsapparaten bekijken en beheren en gevaarlijke inhoud of downloads blokkeren in Firefox.

Paneel Firefox-account

In dit paneel kunt u een Firefox-account instellen of beheren, die nodig is voor toegang tot bepaalde services van Mozilla, waaronder Sync. Zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer? en Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox? voor meer informatie.

Paneel Algemeen

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de meest gebruikte instellingen, zoals wat u het eerst ziet zodra Firefox start, en waar Firefox bestandsdownloads opslaat. Voor meer informatie, zie Instellingen voor opstarten, startpagina, tabbladen en downloaden.

Paneel Zoeken

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de zoekmachine die Firefox standaard gebruikt, en andere zoekinstellingen. Voor meer informatie, zie Uw standaard zoekinstellingen wijzigen in Firefox.

Paneel Inhoud

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de wijze waarop websites worden weergegeven. Voor meer informatie, zie Instellingen voor webinhoud, pop-ups, lettertypen en talen.

Paneel Toepassingen

Via dit paneel kunt u bepalen hoe Firefox met verschillende bestandstypen dient om te gaan. Het paneel toont een lijst met inhoudstypen waarin u voor elk type een actie kunt selecteren, zoals openen met een toepassing, of het bestand opslaan. Voor meer informatie, zie Paneel Toepassingen - Instellen hoe Firefox met verschillende bestandstypen omgaat.

Paneel Privacy

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met uw privacy. Terwijl u over het web surft, wordt hier informatie opgeslagen over waar u bent geweest, welke pagina’s u hebt bezocht, etc. Voor meer informatie, zie Instellingen voor privacy, navigatiegeschiedenis en mij-niet-volgen.

Paneel Beveiliging

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met uw veiligheid tijdens het surfen. Voor meer informatie, zie Instellingen voor beveiliging en wachtwoorden.

Paneel Sync

Via dit paneel kunt u een Firefox Sync-account instellen of beheren. Firefox Sync is een service waarmee u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en open tabbladen met een ander exemplaar van Firefox kunt synchroniseren – zoals op een andere computer of op een mobiele telefoon. Voor meer informatie, zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer? en Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Paneel Geavanceerd

Dit paneel bevat optiesvoorkeuren voor instellingen die niet zo vaak worden gebruikt, zoals het wissen van de schijfbuffer, proxyinstellingen, instellingen voor Firefox-updates en diverse geavanceerde instellingen die misschien alleen voor bepaalde mensen nodig zijn. Voor meer informatie, zie Paneel Geavanceerd - Toegankelijkheid, navigeren, netwerk, updates en andere geavanceerde instellingen in Firefox.