Firefox uw standaardbrowser maken

Als u meer dan één webbrowser hebt geïnstalleerd, worden de koppelingen waarop u klikt in uw standaardbrowser geopend. Dit artikel toont hoe u van Firefox uw standaardbrowser kunt maken.

Firefox als uw standaardbrowser instellen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Klik bovenaan het paneel Algemeen op de knop Standaard maken….
    Noot: als Firefox al uw standaardbrowser is, ontbreekt de knop en ziet u het bericht ‘Firefox is momenteel uw standaardbrowser’.
    Fx67GeneralPanelStartup-MakeDefaultFx94MakeDefault
  3. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Als Firefox nog steeds niet de standaardbrowser is, zie dan Firefox als de standaardbrowser instellen werkt niet – wat te doen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Klik bovenaan het paneel Algemeen op de knop Standaard maken….
    Noot: als Firefox al uw standaardbrowser is, ontbreekt de knop en ziet u het bericht ‘Firefox is momenteel uw standaardbrowser’.
    Fx67GeneralPanelStartup-MakeDefaultFx94MakeDefault
  3. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
  4. Selecteer in dit venster Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Klik bovenaan het paneel Algemeen op Standaard maken….
    Noot: als Firefox al uw standaardbrowser is, ontbreekt de knop en ziet u het bericht ‘Firefox is momenteel uw standaardbrowser’.
    Fx67GeneralPanelStartup-MakeDefaultFx94MakeDefault
    • Firefox is nu ingesteld als uw standaardbrowser.

Als Firefox zichzelf niet als standaardbrowser kan instellen, wordt het paneel Standaard-apps van de Windows-instellingen (zie hieronder) geopend, waar u op het item onder Webbrowser kunt klikken om Firefox als standaard te kiezen. Lees voor meer informatie Uw standaardbrowser wijzigen naar Firefox in Windows.

De app Instellingen in Windows 10 gebruiken om uw standaardbrowser te wijzigen

Als alternatief kunt u de app Instellingen vanuit het menu Start van Windows gebruiken om Firefox als de standaardbrowser in te stellen:

1. Ga naar het menu Start van Windows klik op het pictogram Instellingen.
  2. Klik op Apps en kies daarna links Standaard-apps.
  3. Scroll omlaag en klik op de vermelding onder Webbrowser.
    default apps win10
  4. Klik in het dialoogvenster met een lijst van beschikbare browsers dat wordt geopend op Firefox.
    firefox default 10
  5. Firefox is nu ingesteld als uw standaardbrowser. Sluit het venster Instellingen om uw wijzigingen op te slaan.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Klik bovenaan het paneel Algemeen op de knop Standaard maken….
    Noot: als Firefox al uw standaardbrowser is, ontbreekt de knop en ziet u het bericht ‘Firefox is momenteel uw standaardbrowser’.
    Fx67GeneralPanelStartup-MakeDefaultFx94MakeDefault
  3. Firefox is nu ingesteld als u standaardbrowser.

Als Firefox nog steeds niet de standaardbrowser is, lees dan Uw standaardbrowser wijzigen naar Firefox in Windows voor stappen om uw standaardbrowser handmatig in te stellen op Firefox.