Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen

Met add-ons kunt u toeters en bellen aan Firefox toevoegen. Er zijn add-ons die prijzen vergelijken, het weerbericht bekijken, het uiterlijk van Firefox wijzigen, naar muziek luisteren, of zelfs uw Facebook-profiel bijwerken. Dit artikel beschrijft de verschillende typen beschikbare add-ons, en hoe u deze kunt vinden en installeren.

Welke typen add-ons kan ik installeren?

U kunt deze drie algemene typen add-ons installeren:

• Extensies
    Extensies voegen nieuwe functionaliteiten toe aan Firefox, of passen bestaande aan. Er zijn extensies waarmee u advertenties kunt blokkeren, video’s van websites kunt downloaden, Firefox met websites als Facebook of Twitter kunt laten integreren, en zelfs functionaliteiten kunt toevoegen die in andere browsers zijn opgenomen, zoals vertalers.
  • Thema’s
    Thema’s kunnen de menubalk en tabbladenstrook versieren met een achtergrondafbeelding. Firefox bevat ook ingebouwde thema’s. Voor meer informatie, zie Ingebouwde thema’s in Firefox - alternatief voor volledige thema’s.
  • Plug-ins
    U kunt de Adobe Flash-plug-in installeren voor video, audio, onlinespellen en meer. (Firefox downloadt automatisch de Google Widevine CDM voor het bekijken van Digital Rights Management (DRM)-beheerde inhoud en een OpenH264-plug-in voor videogesprekken.)

Uw geïnstalleerde add-ons weergeven en beheren

Zoekmachines kunnen worden weergegeven en beheerd in het paneel Zoeken in Firefox OptiesVoorkeuren . Voor andere add-ons:

1. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer het paneel voor het type add-on dat u wilt weergeven of beheren, zoals het paneel Extensies, Thema’s of Plug-ins.

Voor gedetailleerde informatie over het uitschakelen of verwijderen add-ons, zie Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Hoe vind en installeer ik add-ons?

Hier volgt een overzicht dat u op weg kan helpen:

1. Firefox kan gepersonaliseerde aanbevelingen aanbieden. Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Fx57Addons-icon Add-ons en kies Add-ons verkrijgenAanbevelingen.
  2. Om een aanbevolen add-on te installeren, klikt u op de blauwe knop + Thema installeren of + Aan Firefox toevoegen, afhankelijk van het type add-on. Klik om een add-on te verwijderen die u daarvoor hebt geïnstalleerd op de grijze knop Verwijderen.

Onder en boven in de lijst met aanbevolen add-ons bevindt zich een knop Meer add-ons zoeken waarop u kunt klikken. De knop brengt u naar addons.mozilla.org, waar u naar specifieke add-ons kunt zoeken.

Voor gevorderde gebruikers: u kunt ook add-ons installeren via een bestand. Als u het installatiebestand op uw computer hebt opgeslagen, (bijvoorbeeld een .xpi- of .jar-bestand), kunt u de add-on installeren via het tandwielpictogram gear icon in de rechterbovenhoek van het paneel Extensies in de Add-onbeheerder. Selecteer Add-on installeren via bestand… vanuit het menu, en zoek en selecteer vervolgens het bestand.

Sommige extensies plaatsen na installatie een knop in de werkbalk. U kunt deze knoppen desgewenst verwijderen of naar het menu verplaatsen – zie hiervoor Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.

Problemen met add-ons oplossen

Zie de onderstaande artikelen voor informatie over het oplossen van problemen met extensies, plug-ins of thema’s.

Problemen met het installeren of de-installeren van add-ons

Problemen die door add-ons worden veroorzaakt

Noot: Mozilla heeft de onderliggende technologie voor Firefox-add-ons gereviseerd. Voor meer informatie, zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd.