Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Met Firefox Sync kunt u bladwijzers, add-ons, navigatiegeschiedenis en andere websitegegevens tussen meerdere apparaten synchroniseren. Dit artikel legt uit hoe u deze instellingen kunt kiezen. Voor informatie over het opzetten van een Sync-account of het beheren van uw apparaten, zie Hoe stel ik Sync in op mijn computer?

Welke typen gegevens kan ik tussen mijn apparaten delen?

U kunt de volgende typen gegevens op uw apparaten synchroniseren:

• Bladwijzers: hiermee kunt u al uw favoriete websites op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Geschiedenis: hiermee kunt u websites die u in het verleden hebt bezocht op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Open tabbladen: uw geopende tabbladen op andere apparaten zijn te benaderen via de knop Synchrone tabbladen op uw computer, en in het tabblad Sync op uw Android-apparaat. Zie het artikel Gesynchroniseerde tabbladen van andere apparaten bekijken voor details.
  • Aanmeldingen en wachtwoorden: dit synchroniseert de gebruikersnamen en wachtwoorden die u gebruikt om u bij websites aan te melden. Als u een hoofdwachtwoord gebruikt, zie dan Een hoofdwachtwoord gebruiken met Sync voor belangrijke informatie over de wisselwerking tussen Sync en het hoofdwachtwoord.
  • Adressen: dit synchroniseert de adressen die u gebruikt om formulieren op webpagina’s in te vullen.
  • Add-ons: plaats een vinkje in dit selectievakje als u uw add-ons op uw apparaten wilt synchroniseren. Add-ons voor de desktopversie van Firefox kunnen niet met de mobiele versies van Firefox worden gesynchroniseerd.
  • OptiesVoorkeurenInstellingen : dit synchroniseert het gedrag van Firefox, zoals instellingen voor downloadacties en pop-upblokkering, tussen uw apparaten.

Synchronisatiegegevens beheren op een computer

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Klik in de menu-opties Synchronisatie om het paneel met de synchronisatie-instellingen te openen.
    • Als het synchronisatiepaneel Synchroniseren: AAN toont, klik dan op Wijzigen…. Als er Synchroniseren: UIT staat, klik dan op Synchronisatie instellen…Synchronisatie inschakelen… om Synchronisatie in te schakelen.
  3. Plaats in het dialoogvenster Kies wat u wilt synchroniseren dat wordt geopend een vinkje naast de soorten gegevens die u wilt synchroniseren.
    Fx71-ChooseWhatToSyncChoose what to sync Fx89
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.
  1. Klik op de menuknop fx57menuFx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op het e-mailadres of de schermnaam van uw Firefox-account (u moet mogelijk eerst aanmelden).

Fx89menu-FirefoxAccountFx70menu-FirefoxAccount
    • Als alternatief kunt u op uw accountavatar FxA Icon signed in in de werkbalk klikken.
  3. Klik op Sync-instellingen (of klik op Sync instellen… als Sync is uitgeschakeld).
    Het paneel Sync van de pagina OptiesVoorkeurenInstellingen van uw Firefox wordt getoond.
    • Als het synchronisatiepaneel Synchroniseren: AAN toont, klik dan Wijzigen…. Als er Synchroniseren: UIT staat, klik dan op Sync instellen… om Sync in te schakelen.
  4. Plaats in het dialoogvenster Kies wat u wilt synchroniseren dat wordt geopend een vinkje naast de soorten gegevens die u wilt synchroniseren.
    Fx71-ChooseWhatToSync
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Synchronisatiegegevens beheren op een Android-apparaat

1. Tik op de menuknop.

Fenix79Menuandroidmenu89
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik onder Account op het e-mailadres dat bovenaan wordt weergegeven.
  4. Tik op de aanvinkvelden van de gegevenstypen die u niet wilt synchroniseren.
    Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen bij het afsluiten.