Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Met Firefox Sync kunt u bladwijzers, add-ons, navigatiegeschiedenis en andere websitegegevens tussen meerdere apparaten synchroniseren. Dit artikel legt uit hoe u deze instellingen kunt kiezen. Voor informatie over het opzetten van een Sync-account of het beheren van uw apparaten, zie Hoe stel ik Sync in op mijn computer?

Welke soorten gegevens kan ik tussen mijn apparaten delen?

U kunt de volgende soorten gegevens op uw apparaten synchroniseren:

• Tabbladen:Open tabbladen: uw geopende tabbladen op andere apparaten zijn te benaderen via de knop Synchrone tabbladen op uw computer, en in het tabblad Sync op uw Android-apparaat. Zie het artikel Gesynchroniseerde tabbladen van andere apparaten bekijken voor details.
  • Bladwijzers: hiermee kunt u al uw favoriete websites op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Wachtwoorden:Aanmeldingen: dit synchroniseert de gebruikersnamen en wachtwoorden die u gebruikt om u bij websites aan te melden. Als u een hoofdwachtwoord gebruikt, zie dan Een hoofdwachtwoord gebruiken met Sync voor belangrijke informatie over de wisselwerking van Sync met het hoofdwachtwoord.
  • Geschiedenis: hiermee kunt u websites die u in het verleden hebt bezocht op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Add-ons: plaats een vinkje in dit selectievakje als u uw add-ons op uw apparaten wilt synchroniseren. Add-ons voor de desktopversie van Firefox kunnen niet met de mobiele versies van Firefox worden gesynchroniseerd.
  • Voorkeuren: dit synchroniseert het gedrag van Firefox, zoals downloadacties en instellingen voor pop-upblokkering, tussen uw apparaten.

Sync-gegevens beheren op een computer

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Vink in het paneel SyncFirefox-account de soorten gegevens aan die u wilt synchroniseren.
    Fx42OptionsPrefs-SyncManage Fx55SyncPanel Fx56FirefoxAccountPanel-new
  3. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Sync-gegevens beheren op een Android-apparaat

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) en selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik op Sync en haal de vinkjes weg bij de items die u niet wilt synchroniseren. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen bij het afsluiten.