Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Actie benodigd: werk Firefox bij om uw accountsynchronisatie te behouden na 31 maart 2024.

Als u een versie van Firefox gelijk aan of ouder dan Firefox 78 (algemene versie of ESR) en u een Mozilla-account hebt, moet u deze stappen volgen om ervoor te zorgen dat uw account blijft werken in Firefox:

1. Zorg ervoor dat u het wachtwoord voor uw account in Firefox onthoudt. Als u uw wachtwoord niet hebt, kunt u uw accountherstelsleutels gebruiken om uw wachtwoord te wijzigen. Als u nog geen accountherstelsleutels hebt, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen zonder herstelsleutels.
  2. Maak een reservekopie van uw profielmap, voor het geval er iets misgaat.
  3. Werk uw Firefox-browser bij.
    Als u een foutmelding ziet als u probeert bij te werken, kunt u Firefox opnieuw installeren.
  4. Meld u weer aan bij uw account in de zojuist bijgewerkte Firefox.

Met de functie Synchronisatie van Mozilla kunt u bladwijzers, add-ons, navigatiegeschiedenis en andere gegevens tussen meerdere apparaten synchroniseren. Dit artikel toont u hoe u deze instellingen kiest. Voor informatie over het instellen van een Synchronisatie-account of het beheren van uw apparaten, zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer?.

Welke gegevens kan ik tussen mijn apparaten delen?

U kunt de volgende gegevens op uw apparaten synchroniseren:

• Bladwijzers: hiermee kunt u al uw favoriete websites op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Geschiedenis: hiermee kunt u websites die u in het verleden hebt bezocht op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Open tabbladen: uw geopende tabbladen op andere apparaten zijn te benaderen via de knop Gesynchroniseerde tabbladen op uw computer, en in het tabblad Synchroniseren op uw Android-apparaat. Zie het artikel Gesynchroniseerde tabbladen van andere apparaten bekijken voor details.
  • Aanmeldingen en wachtwoorden: dit synchroniseert de gebruikersnamen en wachtwoorden die u gebruikt om u bij websites aan te melden. Als u een hoofdwachtwoord gebruikt, zie dan Een hoofdwachtwoord gebruiken met Synchronisatie voor belangrijke informatie over de wisselwerking tussen Synchronisatie en het hoofdwachtwoord.
  • Adressen: dit synchroniseert de adressen die u gebruikt om webformulieren in te vullen. Zie Automatisch uw adres invullen in formulieren.
  • Creditcards: dit synchroniseert de creditcardgegevens die u in Firefox hebt opgeslagen. Zie Automatisch creditcardgegevens invullen in Firefox voor Android en Creditcardgegevens automatisch in webformulieren invullen.
  • Add-ons: plaats een vinkje in dit selectievakje als u uw add-ons op uw apparaten wilt synchroniseren. Add-ons voor de desktopversie van Firefox kunnen niet met de mobiele versies van Firefox worden gesynchroniseerd.
  • OptiesVoorkeurenInstellingen : dit synchroniseert de voorkeursinstellingen van Firefox, zoals uw startpagina, tussen desktopapparaten.

Synchronisatiegegevens beheren op een computer

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in de menu-opties Synchronisatie om het paneel met de synchronisatie-instellingen te openen.
    • Als het paneel Synchroniseren: AAN toont, klik dan op Wijzigen….
    • Als het paneel Synchroniseren: UIT toont, klik dan op Synchronisatie inschakelen… om Synchronisatie in te schakelen.
  3. Plaats in het dialoogvenster Kies wat u wilt synchroniseren dat wordt geopend een vinkje naast de soorten gegevens die u wilt synchroniseren.
    Fx89ChooseSyncSettings
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Synchronisatiegegevens beheren op een Android-apparaat

1. Tik op de menuknop.
    Firefox menu icon for android
  2. Tik op uw account. Dit zou uw naam of e-mailadres moeten tonen.
    Select my account
  3. Plaats een vinkje naast de gegevenstypen die u wilt synchroniseren.
    Choose what to sync simplified
    • Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen als u de instellingen afsluit.

Synchronisatiegegevens beheren op een iOS-apparaat

1. Tik op de menuknop Menu hamburguer button onderaan het scherm (het menu bevindt zich rechts bovenin als u een iPad gebruikt):
  2. Tik op FX iOS Settings menu.
  3. Zorg dat u bent aangemeld bij uw Mozilla-account (uw naam wordt getoond naast het accountpictogram).
    Mozilla Account section for ios
  4. Stel de schakelaar bij voor de soorten gegevens die u wilt synchroniseren.
    Sync settings iOS
    • Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen als u de instellingen afsluit.