De lettertypen en kleuren die websites gebruiken wijzigen

Dit artikel beschrijft hoe u de wijze waarop webpagina’s worden weergegeven kunt aanpassen door lettertypestijlen en kleuren van uw voorkeur te kiezen.

Lettertype wijzigen

Om het lettertype te wijzigen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Gebruik de vervolgkeuzemenu’s onder Lettertypen & kleuren om het lettertype en de lettergrootte van uw keuze te selecteren.

4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Aangepaste lettertypen

Sommige websites bevatten aangepaste lettertypen. Om deze uit te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik op de knop Geavanceerd… onder Lettertypen & kleuren.

4. Haal in het venster dat wordt geopend het vinkje weg naast Pagina’s toestaan om hun eigen kleuren te gebruiken, in plaats van mijn selecties hierboven.

5. Klik op OK om het venster Lettertypen te sluiten.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Lettertypekleur wijzigen

Om de lettertypekleur te wijzigen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik op de knop Kleuren… onder Lettertypen & kleuren.
  4. Het aanklikken van de gekleurde rechthoekjes toont de mogelijke kleuren waaruit u kunt kiezen. Houd uw muis boven de kleur van uw keuze en klik op het vierkantje.

5. Klik op OK om het venster Kleuren te sluiten.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Aangepaste lettertypekleur

Sommige websites bevatten aangepaste lettertypekleuren. Om deze uit te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik op de knop Kleuren… onder Lettertypen & kleuren.
  4. Haal in het venster dat wordt geopend het vinkje weg naast Pagina’s toestaan om hun eigen kleuren te gebruiken, in plaats van mijn selecties hierboven.

5. Klik op OK om het venster Kleuren te sluiten.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Zoom

Firefox bevat ook een zoomfunctie. Hiermee kunt de grootte van tekst op een webpagina vergroten. Voor instructies, zie Lettergrootte en zoomen - De grootte van webpagina’s vergroten.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MIJyMr