Instellingen voor lokale websiteopslag beheren

Sommige website hebben de mogelijkheid om informatie, zoals bestanden, in uw lokale opslagruimte te bewaren, en deze bestanden kunnen alleen handmatig door u worden verwijderd. Hierdoor kan de website sneller werken en wordt voorkomen dat informatie verloren gaat als u uw verbinding verliest. Firefox toont hoeveel ruimte er wordt gebruikt, en u kunt deze instellingen beheren om ruimte vrij te maken.

Instellingen voor websiteopslag benaderen

U kunt instellingen voor websiteopslag in de optiesvoorkeuren van Firefox als volgt benaderen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevensWebsitegegevens.
Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx59Privacy&Security-SiteData

Websiteopslag voor individuele websites verwijderen

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Gegevens beheren…. U ziet een lijst van websites en hoeveel informatie elke website op uw computer bewaart.
    Fx60ManageCookies&SiteData
  2. Klik op de website die u wilt verwijderen en klik op Geselecteerde verwijderen (of klik op Alle verwijderen om alle opgeslagen cookies en websitegegevens) te verwijderen.
  3. Click Save Changes to finish.
  1. Klik in de sectie Websitegegevens op Instellingen…. U ziet een lijst van websites en hoeveel informatie elke website op uw computer bewaart.
    Fx57SiteDataSettings
  2. Klik op de website die u wilt verwijderen en klik op Geselecteerde verwijderen. KLIK NIET op Alle verwijderen, tenzij u alle opgeslagen websitegegevens, waaronder cookies, wilt verwijderen.
  3. Klik ter voltooiing op Wijzigingen opslaan.

Voor meer informatie over het wissen van cookies voor individuele (of alle) websites, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Alle informatie wissen

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Gegevens wissen….
    Fx60CookiesAndSiteData-Clear
  2. Plaats een vinkje naast het type informatie dat u wilt wissen:
    • Cookies en websitegegevens (om aanmeldingsstatus en websitevoorkeuren te verwijderen)
    • Gebufferde webinhoud (om opgeslagen afbeeldingen, scripts en andere gebufferde inhoud te verwijderen)
  3. Klik op de knop Wissen.

Voor meer informatie over het wissen van gebufferde webinhoud in Firefox, zie De buffer van Firefox wissen.

Waarschuwing! Hierdoor worden alle websitegegevens, waaronder cookies die websitevoorkeuren en aanmeldingsstatussen voor alle websites, verwijderd.
  1. Klik in de sectie Websitegegevens op Alle gegevens wissen. Er wordt een venster Alle cookies en websitegegevens wissen geopend.
    Fx57SiteDataClearAllData-ClearNow
  2. Klik op de knop Nu wissen.

Het bewaren van informatie door websites toestaan of blokkeren

U kunt Firefox zo instellen dat het opslaan van informatie door specifieke websites altijd wordt geblokkeerd of toegestaan. Ook kunt u het opslaan door een website alleen voor een enkele sessie toestaan.

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Uitzonderingen….
    Fx60Settings-Cookies&SiteData-Exceptions
  2. Typ het exacte adres van de website die u wilt toestaan of blokkeren, of selecteer de website als deze al in de lijst staat.
  3. Klik op Blokkeren, Toestaan voor sessie of Toestaan.
  4. Klik ter voltooiing op Wijzigingen opslaan.

Bekijk deze artikelen voor extra informatie: