Instellingen voor lokale websiteopslag beheren

Sommige websites hebben de mogelijkheid om informatie, zoals bestanden, in uw lokale opslagruimte te bewaren, en deze bestanden kunnen alleen handmatig door u worden verwijderd. Hierdoor kan de website sneller werken en wordt voorkomen dat informatie verloren gaat als u uw verbinding verliest. Firefox toont hoeveel ruimte er wordt gebruikt, en u kunt deze instellingen beheren om ruimte vrij te maken.

Instellingen voor websiteopslag benaderen

U kunt instellingen voor websiteopslag in uw Firefox OptiesVoorkeuren als volgt benaderen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
Fx68CookiesAndSiteData Fx65CookiesAndSiteData Fx63settings-AcceptCookies Fx61settings-CookiesAndSiteData Fx60Settings-CookiesAndSiteData

Websiteopslag voor individuele websites verwijderen

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Gegevens beheren…. U ziet een lijst van websites en hoeveel informatie elke website op uw computer bewaart.
    Fx60ManageCookies&SiteData Fx65CookiesAndSiteData-ManageData
  2. Klik op de website die u wilt verwijderen en klik op Geselecteerde verwijderen (of klik op Alle verwijderen om alle opgeslagen cookies en websitegegevens) te verwijderen.
  3. Klik ter voltooiing op Wijzigingen opslaan.

Lees voor meer informatie over het wissen van cookies voor individuele (of alle) websites Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Alle informatie wissen

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Gegevens wissen….
    Fx60CookiesAndSiteData-Clear Fx65CookiesAndSiteData-ClearData
  2. Plaats een vinkje naast het type informatie dat u wilt wissen:
    • Cookies en websitegegevens (om aanmeldingsstatus en websitevoorkeuren te verwijderen)
    • Gebufferde webinhoud (om opgeslagen afbeeldingen, scripts en andere gebufferde inhoud te verwijderen)
  3. Klik op de knop Wissen.

Lees voor meer informatie over het wissen van gebufferde webinhoud in Firefox De buffer van Firefox wissen.

Het bewaren van informatie door websites toestaan of blokkeren

U kunt Firefox zo instellen dat het opslaan van informatie door specifieke websites altijd wordt geblokkeerd of toegestaan. Ook kunt u het opslaan door een website voor slechts een enkele sessie toestaan.

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Uitzonderingen…Toestemmingen beheren….
    Fx60Settings-Cookies&SiteData-Exceptions Fx65CookiesAndSiteData-ManagePermissions
  2. Typ het exacte adres van de website die u wilt toestaan of blokkeren, of selecteer de website als deze al in de lijst staat.
  3. Klik op Blokkeren, Toestaan voor sessie of Toestaan.
  4. Klik ter voltooiing op Wijzigingen opslaan.

Bekijk deze artikelen voor aanvullende informatie: