Instellingen voor pop-upblokkering, uitzonderingen en probleemoplossing

Dit document geeft uitleg over alle beschikbare instellingen voor het beheren van pop-upvensters in Mozilla Firefox.

Wat zijn pop-ups?

Pop-upvensters, of pop-ups, zijn vensters die automatisch verschijnen zonder uw toestemming. Ze variëren in grootte, maar bedekken meestal niet het gehele scherm. Sommige pop-upvensters worden voor het huidige venster van Firefox geopend, terwijl andere er achter verschijnen (pop-undervensters).

U kunt in Firefox zowel het gedrag van pop-upvensters als dat van pop-undervensters beheren via het paneel Inhoud in het venster OptiesVoorkeuren . Pop-upblokkering is standaard ingeschakeld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het inschakelen ervan om te voorkomen dat pop-ups in Firefox verschijnen.

Wanneer een pop-up wordt geblokkeerd, geeft Firefox zowel een informatiebalk weer (als u deze niet hebt weggeklikt – zie hieronder), evenals een pictogram pop-up-icon-win pop-up-icon-mac Popup-blocked.png in de locatiebalk.

Popup1 29 Win Popup1 29 Mac Popup1 29 Lin
popup-win7 Popup mac1 Popup lin1

Wanneer u op de knop OptiesVoorkeuren in de informatiebalk of op het pictogram in de statusbalk klikt, wordt een menu weergegeven met de volgende keuzes:

• Pop-upvensters van <website> toestaan/blokkeren
  • Pop-upblokkeringsoptiesvoorkeuren bewerken…
  • Geen informatiebalk tonen wanneer pop-upvensters worden geblokkeerdDit bericht niet tonen wanneer pop-ups worden geblokkeerd
  • (de geblokkeerde pop-up tonen)
Het blokkeren van pop-ups kan de werking met bepaalde websites verstoren: sommige websites, waaronder bepaalde websites van banken, gebruiken pop-upvensters voor belangrijke functies. Het blokkeren van alle pop-ups zal dergelijke functies uitschakelen. Om bepaalde websites toestemming voor het gebruik van pop-ups te geven, terwijl alle andere worden geblokkeerd, kunt u deze toevoegen aan de lijst van websites met toestemming.
Het blokkeren van pop-ups werkt niet altijd: hoewel Firefox de meeste pop-ups blokkeert, kunnen bepaalde websites, zelfs wanneer ze zijn geblokkeerd, toch pop-ups tonen door gebruik te maken van onbekende methoden.

Pop-upblokkeringsinstellingen

Om toegang tot de instellingen voor pop-upblokkering te krijgen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.

popup-options-win7
    Popup mac2

Content Popup Win7 Fx23
    Block popups Mac Fx 23 Block popups Linux Fx 23

In het paneel Inhoud:

• Pop-upvensters blokkeren: haal hier het vinkje weg om het blokkeren van pop-ups volledig uit te schakelen.
  • Uitzonderingen: dit is een lijst van websites die u toestemming voor het weergeven van pop-ups wilt geven.

Popup lin2
    Het dialoogvenster bevat de volgende keuzes:
    • Toestaan: klik hierop om een website aan de uitzonderingenlijst toe te voegen.
    • Website verwijderen: klik hierop om een website uit de uitzonderingenlijst te verwijderen.
    • Alle websites verwijderen: klik hierop om alle websites in de uitzonderingenlijst te verwijderen.
Noot: het blokkeren van pop-ups werkt mogelijk niet altijd en kan de werking met bepaalde websites verstoren. Zie voor meer informatie over het blokkeren van pop-ups de sectie Wat zijn pop-ups? hierboven.

Pop-ups die niet worden geblokkeerd

Is de pop-up afkomstig van Firefox?

De pop-up is mogelijk niet afkomstig van Firefox. U kunt vaststellen waar de pop-up vandaan komt via de verschijningsvorm van het venster.

• Als u in het pop-upvenster de locatiebalk met de kleine bladwijzerster ziet, is de pop-up afkomstig van Firefox. Een andere goede indicatie is het Firefox-logo of de oranje Firefox-knop in Windows 7 in de linkerbovenhoek van het venster.Een andere goede indicatie in Linux is de tekst “- Mozilla Firefox” aan het einde van de titelbalk.
Popup Win3 Popup mac3 Popup lin3
Popup2 29 Win Popup2 29 Mac Popup2 29 Lin

Is de pop-upblokkering actief en voor deze website ingeschakeld?

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Verzeker u ervan dat het selectievakje bij Pop-upvensters blokkeren is aangevinkt.
  4. Klik rechts van Pop-upvensters blokkeren op de knop Uitzonderingen…. Er zal een dialoogvenster verschijnen dat alle websites toont die toestemming hebben voor het openen van pop-ups.
  5. Als de website die pop-ups opent in de lijst staat, selecteer deze dan en druk op Website verwijderen.
  6. Klik op SluitenSluit het venster Websites met toestemming - Pop-upvensters.
  7. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Wordt de pop-up getoond na een muisklik of toetsaanslag?

Bepaalde gebeurtenissen, zoals ergens op klikken of op een knop drukken, kunnen onafhankelijk of de pop-upblokkering is ingeschakeld pop-ups genereren. Dit is bedoeld om Firefox geen pop-ups te laten blokkeren die websites nodig hebben om te kunnen werken.

Is het een echt pop-upvenster?

Soms zijn advertenties zodanig ontworpen dat ze eruitzien als vensters, maar dat daadwerkelijk niet zijn. Firefox’ pop-upblokkering kan deze advertenties niet stoppen.

fake-popup-win7 Popup mac4

Deel dit artikel: http://mzl.la/MyNqBe