Bepalen of Firefox automatisch formulieren invult

Firefox kan onthouden wat u hebt ingevoerd in formulieren op webpagina’s (ook bekend als tekstvelden). Nadat u iets in een formulier op een webpagina (zoals een zoekveld) hebt ingevoerd, zal deze invoerwaarde de volgende keer dat u die pagina bezoekt voor hergebruik beschikbaar zijn. Dit artikel beschrijft hoe u de functie voor het automatisch invullen van formulieren kunt gebruiken en hoe u formuliergegevens kunt wissen of het opslaan ervan kunt voorkomen.

Automatisch invullen gebruiken

Om een eerdere invoerwaarde in een formulier te gebruiken:

1. Typ de eerste paar letters van de invoerwaarde in het formulierveld. Firefox zal een keuzemenu weergeven met wat u eerder in het formulier hebt ingevuld.
    • Wanneer u bij een leeg veld op de toets drukt, kunt u een lijst met alle opgeslagen invoerwaarden voor een bepaald formulierveld zien.
  2. Druk op de toets om de gewenste invoerwaarde te selecteren. Druk op EnterReturn zodra de gewenste waarde is gemarkeerd. De tekst van de invoerwaarde zal in het formulierveld verschijnen. U kunt ook de muis gebruiken om op de invoerwaarde te klikken.

Afzonderlijke formulierinvoerwaarden verwijderen

Als u één van uw eerdere formulierinvoerwaarden uit de geschiedenis van Firefox wilt verwijderen:

1. Klik op het formulierveld en druk op de toets om alle opgeslagen invoerwaarden weer te geven. U kunt de eerste paar letters van de invoerwaarde intypen om het aantal weergegeven waarden te beperken.
  2. Gebruik de toets of de muisaanwijzer om de invoerwaarde die u wilt verwijderen te markeren.
  3. Druk op Shift+Delete. De invoerwaarde zal worden verwijderd.

Herhaal het proces voor elke invoerwaarde die u wilt verwijderen.

Formuliergeschiedenis wissen

Als u wilt dat Firefox al uw eerdere formulierinvoerwaarden wist:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en daarna op Recente geschiedenis wissen….
  3. Kies Alles in de vervolgkeuzelijst Te wissen tijdsperiode:.
  4. Zorg ervoor dat Formulier- & zoekgeschiedenis is aangevinkt.
  5. Klik op Nu wissen om uw formuliergeschiedenis te wissen en het dialoogvenster te sluiten.

Automatisch formulieren invullen uitschakelen en voorkomen dat Firefox formulierinvoerwaarden bewaart

Als u niet wilt dat Firefox onthoudt wat u in formuliervelden hebt ingevoerd, kunt u de functie Automatisch invullen uitschakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal.
  4. Verwijder het vinkje naast Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Uitschakelen van formuliergeschiedenis voorkomt tevens dat Firefox zoekgeschiedenis voor de zoekbalk in de navigatiewerkbalk bewaart.

Adres automatisch invullen: om automatisch invullen van het adres uit te schakelen, zie het artikel Automatisch uw adres invullen in formulieren.

Probleemoplossing

Als u merkt dat Firefox uw formulierinvoerwaarden niet bewaart en u deze niet kunt hergebruiken, lees dan het artikel Firefox onthoudt geen invoergegevens op webformulieren.

Gebaseerd op informatie van Deleting autocomplete entries (mozillaZine KB)