DRM-inhoud bekijken in Firefox

Digital Rights Management (DRM) is technologie die ervoor zorgt dat onlinevideo- en audioservices kunnen afdwingen dat de inhoud die ze bieden in overeenstemming is met de vereisten ervan. Deze technologie kan bepaalde dingen die u in de browser kunt doen beperken. Veel services richten zich tegenwoordig op HTML5-video, dat een ander DRM-mechanisme met de naam Content Decryption Module (CDM) vereist.

DRM-beheerde inhoud afspelen in Firefox

Firefox voor desktop ondersteunt de Google Widevine CDM voor het afspelen van DRM-beheerde inhoud. Firefox downloadt en schakelt de Google Widevine CDM standaard in om gebruikers een comfortabele ervaring te geven op websites die DRM vereisen. Firefox downloadt en schakelt de Google Widevine CDM op aanvraag in, met toestemming van de gebruiker, om gebruikers een comfortabele ervaring te geven op websites die DRM vereisen. De CDM wordt uitgevoerd in een aparte container die sandbox wordt genoemd, en u ziet een melding zodra een CDM in gebruik is. U kunt een CDM ook uitschakelen en zich afmelden voor toekomstige updates door de onderstaande stappen te volgen. Als u een CDM echter uitschakelt, zullen websites die dit type DRM gebruiken misschien niet goed werken.

De Google Widevine CDM uitschakelen zonder deze te de-installeren

Door Google Widevine vanuit de add-onbeheerder uit te schakelen, wordt voorkomen dat deze op uw computer wordt uitgevoerd en toekomstige updates worden gedownload. Doe het volgende om deze CDM-plug-in uit te schakelen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Fx57Addons-icon Add-onsFx57Addons-icon Add-ons en thema’s en kies Plug-ins. Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Fx57Addons-icon Add-ons en thema’s en selecteer Plug-ins.
  2. Klik in het paneel Plug-ins van de Add-onbeheerder op de ellipsis (drie puntjes) naast Widevine Content Decryption Module, aangeboden door Google Inc. en selecteer Nooit activeren in het keuzemenu.
    Fx82AlwaysActivate-Widevine-NoFlash

Mogelijk komt u websites tegen waarop het afspelen van inhoud niet mogelijk is zonder dat Google Widevine is ingeschakeld. U kunt Google Widevine altijd weer aanzetten door Altijd activeren in het menu naast Widevine Content Decryption Module, aangeboden door Google Inc. te selecteren.

Afmelden voor CDM-weergave, CDM’s de-installeren en alle CDM-downloads stoppen

U kunt ervoor kiezen om u geheel van HTML5 DRM-weergave af te melden. Als u zich afmeldt, zal Firefox alle gedownloade CDM’s van uw harde schijf verwijderen, alle toekomstige CDM-downloads stoppen en DRM-weergave uitschakelen. Dit heeft alleen invloed op DRM-beheerde HTML5-audio en -video. Volg deze stappen om u volledig voor HTML5 DRM-weergave af te melden:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Ga in het paneel Algemeen naar de sectie Digital Rights Management (DRM)-inhoud.
  3. Verwijder het vinkje naast DRM-beheerde inhoud afspelen.

Mogelijk komt u websites tegen waarop het afspelen van inhoud niet mogelijk is zonder dat DRM is ingeschakeld. Het afspelen van DRM kunt u altijd weer aanzetten door het paneel Algemeen in de optiesvoorkeuren van Firefox te openen en onder Digital Rights Management (DRM)-inhoud een vinkje te plaatsen naast DRM-beheerde inhoud afspelen. Na plaatsen van het vinkje is afspelen van HTML5 DRM weer ingeschakeld en wordt de Google Widevine CDM automatisch gedownload.

Ondersteunde platformen

Google Widevine

• Windows Vista en hoger
  • Mac OS X 10.9 en hoger
  • x86 en x64 Linux

Gelijksoortige mogelijkheden voor afmelden zullen op alle nieuwe platformen waarop Firefox DRM ondersteunt worden aangeboden.