Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven (zoals adverteerders). Firefox bevat een functie Niet volgen, waarmee u websites kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Dit artikel legt uit wat volgen is, hoe de functie Niet volgen werkt en hoe u deze kunt aanzetten.

Wat is volgen?

De term Volgen (tracking) omvat veel verschillende methoden die websites, adverteerders en anderen gebruiken om meer over uw surfgedrag te weten te komen. Hieronder vallen gegevens over welke websites u bezoekt, en dingen die u leuk vindt, niet leuk vindt en aanschaft. Vaak worden deze gegevens gebruikt om advertenties, producten of diensten te tonen die specifiek aan u gericht zijn.

Hoe werkt de functie Niet volgen?

Wanneer u de functie Niet volgen aanzet, laat Firefox elke website die u bezoekt (evenals hun adverteerders en andere inhoudsproviders) weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is.

Het aanzetten van Niet volgen heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens – zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Plaats een vinkje bij Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren
    Do Not Track - Win Do Not Track - Mac Do Not Track - Lin

Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Kies Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
    Do Not Track Win7 Fx 21 Do Not Track Mac Fx 21
    FirefoxPreferences#21 - Lin

Andere volgopties

Er zijn twee andere volgopties:

• Websites laten weten dat ik gevolgd wil worden: het kiezen van deze optie laat websites weten dat u wel door adverteerders en andere derde partijen wilt worden gevolgd. Wees u ervan bewust dat veel bedrijven een profiel bijhouden van websites die u bezoekt. Het aanvinken van deze optie houdt in dat u daarmee instemt.
  • Websites niets vertellen over mijn volginstellingen: dit is de standaardinstelling. Het kiezen van deze optie zal websites niets over uw voorkeuren vertellen. Bedenk wel dat dit niet betekent dat u niet wilt worden gevolgd. In feite is dit hetzelfde als de vorige optie, en wordt u waarschijnlijk gevolgd.

Deel dit artikel: http://mzl.la/I0d2p0