Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

In Firefox kunt u aan websites laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Dit artikel legt uit wat volgen is en hoe u de functie Niet volgen kunt aanzetten.

Volgen

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het tonen van advertenties, producten of diensten die speciaal aan u zijn gericht. Firefox bevat een functie met de naam Niet volgen, waarmee u elke website die u bezoekt, hun adverteerders en andere inhoudsproviders kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd.

Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is. Het aanzetten van deze functie heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens, zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld, behalve in Privénavigatie, waarin het standaard altijd is ingeschakeld. Doe het volgende om Niet volgen altijd te gebruiken:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Klik op uw instellingen voor Niet volgen beheren.
  4. Plaats een vinkje bij Altijd Niet volgen toepassen.
    Fx49Privacy-DoNotTrack
  5. Klik op OK.
  6. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Zoek de sectie Bescherming tegen volgen.
    Fx56Privacy&Security-DoNotTrack Fx57DoNotTrack #; Fx56Privacy&Security-DoNotTrack Fx57DoNotTrack Fx61TrackingProtection-DoNotTrack
  4. Kies onder Websites een ‘Niet volgen’-signaal sturen om te laten weten dat u niet wilt worden gevolgd de instelling Altijd.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
    Fx63ContentBlocking-DoNotTrack
  3. Kies Altijd in de sectie Inhoudsblokkering onder Websites een ‘Niet volgen’-signaal sturen om te laten weten dat u niet gevolgd wilt worden.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.