Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

In Firefox kunt u aan websites laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Dit artikel legt uit wat volgen is en hoe u de functie Niet volgen kunt aanzetten.

Volgen

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen deze gegevens daarna door aan andere bedrijven. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het tonen van advertenties, producten of diensten die speciaal aan u zijn gericht. Firefox bevat een functie met de naam Niet volgen, waarmee u elke website die u bezoekt, hun adverteerders en andere inhoudsproviders kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd.

Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij die respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is. Het aanzetten van deze functie heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens, zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de optie Niet volgen hebt geactiveerd.

Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Plaats een vinkje bij Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences.

Do Not Track - Win Do Not Track - Mac Do Not Track - Lin

Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Kies Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences.

Do Not Track Win7 Fx 21 Do Not Track Mac Fx 21
FirefoxPreferences#21 - Lin

Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?

De functie Niet volgen is standaard uitgeschakeld. Doe het volgende om deze in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Plaats een vinkje bij Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences.

DNT Win 36 Do Not Track FF 35&36 Mac DNT Lin 36

Andere volgopties

Er zijn twee andere volgopties:

• Websites laten weten dat ik gevolgd wil worden: het kiezen van deze optie laat websites weten dat u wel door adverteerders en andere derde partijen wilt worden gevolgd. Wees u ervan bewust dat veel bedrijven een profiel bijhouden van websites die u bezoekt. Het aanvinken van deze optie houdt in dat u daarmee instemt.
  • Websites niets vertellen over mijn volginstellingen: dit is de standaardinstelling. Het kiezen van deze optie zal websites niets over uw voorkeuren vertellen. Bedenk wel dat dit niet betekent dat u niet wilt worden gevolgd. In feite is dit hetzelfde als de vorige optie, en wordt u waarschijnlijk gevolgd.

Deel dit artikel: http://mzl.la/WL6fUP