Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox and F-Secure compatibility

  • 6 replies
  • 30 have this problem
  • 962 views
  • Last reply by 43jgantt

more options

F-Secure downloaded F-Secure Aquarius Update 2012-07-24_005 and afterwards Firefox 14.0.1 download speed dropped from 20 Mbps to approximately 1,5 Mbps. When I stop F-Secure download speed increases back to 20Mbps. Happens both on my Windows Vista PC and Window 7 PC.

All Replies (6)

more options

Would you mind doing two things (this seems to be a recurring issue with F-Secure right now): Type about:support into your address bar, press enter. Copy and paste all of the information in there into this thread.

Then, try to Reset Firefox, Refresh Firefox - reset add-ons and settings, and, then see if your download speed is faster, even with F-Secure enabled.

more options

Application Basics

       Name
       Firefox
       Version
       14.0.1
       User Agent
       Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1
       Profile Folder
         Show Folder
       Enabled Plugins
         about:plugins
       Build Configuration
         about:buildconfig
       Crash Reports
         about:crashes
       Memory Use
         about:memory
 Extensions
       Name
       Version
       Enabled
       ID
       Adblock Plus
       2.1.2
       true
       {d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d}
       Browsing Protection
       1.10
       true
       litmus-ff@f-secure.com
       PrivacyChoice TrackerBlock
       2.2
       true
       trackerblock@privacychoice.org
 Important Modified Preferences
     Name
     Value
       browser.cache.disk.capacity
       1048576
       browser.cache.disk.smart_size.first_run
       false
       browser.cache.disk.smart_size_cached_value
       1048576
       browser.places.smartBookmarksVersion
       4
       browser.startup.homepage
       http://www.yahoo.com/
       browser.startup.homepage_override.buildID
       20120713134347
       browser.startup.homepage_override.mstone
       14.0.1
       extensions.lastAppVersion
       14.0.1
       gfx.direct3d.prefer_10_1
       true
       network.cookie.prefsMigrated
       true
       places.history.expiration.transient_current_max_pages
       104858
       privacy.sanitize.migrateFx3Prefs
       true
 Graphics
       Adapter Description
       Intel(R) HD Graphics Family
       Vendor ID
       0x8086
       Device ID
       0x0116
       Adapter RAM
       Unknown
       Adapter Drivers
       igdumd64 igd10umd64 igd10umd64 igdumdx32 igd10umd32 igd10umd32
       Driver Version
       8.15.10.2509
       Driver Date
       8-31-2011
       Direct2D Enabled
       true
       DirectWrite Enabled
       true (6.1.7601.17789)
       ClearType Parameters
       ClearType parameters not found
       WebGL Renderer
       Google Inc. -- ANGLE (Intel(R) HD Graphics Family) -- OpenGL ES 2.0 (ANGLE 1.0.0.1041)
       GPU Accelerated Windows
       1/1 Direct3D 10
       AzureBackend
       direct2d
 JavaScript
       Incremental GC
       1
 Library Versions
       Expected minimum version
       Version in use
       NSPR
       4.9
       4.9
       NSS
       3.13.5.0 Basic ECC
       3.13.5.0 Basic ECC
       NSS Util
       3.13.5.0
       3.13.5.0
       NSS SSL
       3.13.5.0 Basic ECC
       3.13.5.0 Basic ECC
       NSS S/MIME
       3.13.5.0 Basic ECC
       3.13.5.0 Basic ECC
more options

Thank you for that info :)

Did you try the Firefox Reset? It also seems like you have an F-Secure addon installed, if you disable that, does your download speed back up?

more options

Reset Firefox also tried without addons running. Didn't help.

more options

I found this on the f-sercure forums: http://community.f-secure.com/t5/Protection-Safe/Browser-Protection-is-making/td-p/2355/page/6

It looks like it is definitely the browsing protection addon. Can you confirm?

more options

After disabling browsing protection had to reset Firefox to tell any difference. It appeared to speed up browsing but when doing a speed test results seemed very erratic. Example 99.7 Mbps from one site. Other sites the gage animation would not move momentarily and then spike to max speed. Still had to disable f-secure completely to move to higher consistent results on speed tests.