Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

AllTrails.com app not supported by Firefox..?

  • 4 replies
  • 0 have this problem
  • 17 views
  • Last reply by cor-el

more options

I'm a hiker and backpacker. I have recently begun using AllTrails.com to record my hikes making them easier to share with others as well as to save them for my own records. Everything works fine except uploading photos. This aspect of the app does not work at all in Firefox. It does work with MS Edge and Google neither of which I want to use.

I'm a hiker and backpacker. I have recently begun using AllTrails.com to record my hikes making them easier to share with others as well as to save them for my own records. Everything works fine except uploading photos. This aspect of the app does not work at all in Firefox. It does work with MS Edge and Google neither of which I want to use.

All Replies (4)

more options

Showing the issue, providing steps to replicate, and screenshots would help us help you.

more options

Thank you for your response. The problem is that my idea of “Showing the issue, providing steps…” is at such a basic level that I would simply be telling you that I open the AllTrails app and enter my information. What I can do is provide a screen shot of the app at the point of adding photos. First when using Microsoft Edge and second when using Firefox (my much-preferred browser). In the first image there is a “+” in the highlighted box where the photo would be added. The highlighting of the box and addition of the plus symbol appears when I click on the box. (Note: I have added the pointer.) In the second image those do not appear. Nothing happens when I click on the box. Therefor I can not add photos.

If there are any among you who hike and would like to record your hike data, you may want to go to AllTrails and see the issue for yourselves…

My hope is that Firefox can resolve the problem so that I do not have to use Edge.

more options

I don't know how this happened either...

more options

You can check for issues with Total Cookie Protection.

If you use extensions ("3-bar" menu button or Tools -> Add-ons -> Extensions) that can block content (Adblock Plus, NoScript, DuckDuckGo PE, Disconnect, Ghostery, Privacy Badger, uBlock Origin), always make sure such extensions do not block content.


You can try these steps in case of issues with webpages:

You can reload webpage(s) and bypass the cache to refresh possibly outdated or corrupted files.

  • hold down the Shift key and left-click the Reload button
  • press "Ctrl + F5" or press "Ctrl + Shift + R" (Windows,Linux)
  • press "Command + Shift + R" (Mac)

Clear the Cache and remove the Cookies for websites that cause problems via the "3-bar" Firefox menu button (Settings), click the padlock icon (Clear cookies and site data) for the domain in the selected tab.

"Remove the Cookies" for websites that cause problems:

  • Settings -> Privacy & Security
    Cookies and Site Data: "Manage Data"

"Clear the Cache":

  • Settings -> Privacy & Security
    Cookies and Site Data -> Clear Data -> [X] Cached Web Content -> Clear

Start Firefox in Troubleshoot Mode to check if one of the extensions ("3-bar" menu button or Tools -> Add-ons -> Extensions) or if hardware acceleration or if userChrome.css/userContent.css is causing the problem.

  • switch to the Default System theme: "3-bar" menu button or Tools -> Add-ons -> Themes
  • do NOT click the "Refresh Firefox" button on the Troubleshoot Mode start window

You can check for issues with Enhanced Tracking Protection. Firefox shows a purple shield instead of a gray shield at the left end of the location/address bar in case Enhanced Tracking Protection is blocking content.

  • click the shield icon for more detail and possibly disable the protection

You can check the Web Console for relevant-looking messages like blocked content.