X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Lefagy a böngésző, amikor a beállítások menüt szeretném megnyitni.

Posted

Amikor rákattintok jobb felül a menüre és megnyitom a beállítások menüt egyből lefagy a kliens. Szeretném megnézni a mentett jelszavaimat de már az Adatvédelem és biztonság opciót sem tudom kiválasztani, mert a böngésző kifehéredik és megjelenik felül, hogy "(nem válaszol)". Amiket eddig próbáltam:

  • Töröltem az előzményeket, a cache-t, a cookie-kat külső programmal és a FF menüjéből is.
  • Csökkentett módban indítottam
  • Visszaállítottam az alapértelmezett témát
  • Az előző kettő együtt.
  • Átneveztem a %APPDATA%\Roaming\Mozilla\Profiles\[profile]\ alatt a prefs.js fájlt és töröltem a többi prefs-x fájlt, amit ott találtam (legalább 150 fájl)

Mesterjelszót használok, ez működik is; a beírása után továbbra is kitölti a jelszó mezőket a weblapokon de megnézni nem tudom őket. Elvileg a beta verzió már nem csinálja ezt de biztonsági okokból oda külön profilt javasoltak külföldi fórumokon. A külön profilban az én jelszavaimat nem fogom látni.

Ha valakinek van ötlete/megoldása erre előre is köszönöm a segítségét!

Amikor rákattintok jobb felül a menüre és megnyitom a beállítások menüt egyből lefagy a kliens. Szeretném megnézni a mentett jelszavaimat de már az Adatvédelem és biztonság opciót sem tudom kiválasztani, mert a böngésző kifehéredik és megjelenik felül, hogy "(nem válaszol)". Amiket eddig próbáltam: * Töröltem az előzményeket, a cache-t, a cookie-kat külső programmal és a FF menüjéből is. * Csökkentett módban indítottam * Visszaállítottam az alapértelmezett témát * Az előző kettő együtt. * Átneveztem a %APPDATA%\Roaming\Mozilla\Profiles\[profile]\ alatt a prefs.js fájlt és töröltem a többi prefs-x fájlt, amit ott találtam (legalább 150 fájl) Mesterjelszót használok, ez működik is; a beírása után továbbra is kitölti a jelszó mezőket a weblapokon de megnézni nem tudom őket. Elvileg a beta verzió már nem csinálja ezt de biztonsági okokból oda külön profilt javasoltak külföldi fórumokon. A külön profilban az én jelszavaimat nem fogom látni. Ha valakinek van ötlete/megoldása erre előre is köszönöm a segítségét!

Modified by Meskó Balázs

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:63.0) Gecko/20100101 Firefox/63.0

More Information

Meskó Balázs
  • Moderator
120 solutions 590 answers

Helpful Reply

Szia!

Én azt csinálnám, hogy készítenék egy biztonsági másolatot a profilodról, majd megpróbálnám új profillal elindítani a böngészőt. Ha ez működik, akkor a jelszavak visszaállításához csak át kell másolnod a cert9.db, key4.db és a logins.json fájlokat. Ez elhárítja a közvetlen problémát.

A jövőre tekintettel pedig azt javasolnám, hogy a jelszavaid tárold egy jelszókezelő alkalmazásban is, és rendszeresen készíts róla biztonsági másolatot. Erre a célra a KeePassXC jelszókezelőt javaslom, amely szabad szoftver és tartozik hozzá egy Firefox kiegészítő is, amely integrációs szolgáltatást biztosít.

Üdv, Balázs

Szia! Én azt csinálnám, hogy készítenék egy biztonsági másolatot a profilodról, majd megpróbálnám új profillal elindítani a böngészőt. Ha ez működik, akkor a jelszavak visszaállításához csak át kell másolnod a '''cert9.db''', '''key4.db''' és a '''logins.json''' fájlokat. Ez elhárítja a közvetlen problémát. A jövőre tekintettel pedig azt javasolnám, hogy a jelszavaid tárold egy jelszókezelő alkalmazásban is, és rendszeresen készíts róla biztonsági másolatot. Erre a célra a [https://keepassxc.org/ KeePassXC jelszókezelőt] javaslom, amely szabad szoftver és tartozik hozzá egy Firefox [https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/keepassxc-browser/ kiegészítő] is, amely integrációs szolgáltatást biztosít. Üdv, Balázs

Question owner

Szia,

Valóban elmaradt egy másik kliensen való ellenőrzés de most ezt is megtettem és gond nélkül működik. Sync-el mennek át adatok, úgyhogy szerintem az otthoni gépemen vár egy profiltörlés. Nem szívesen használnék külső jelszókezelőket bár az utóbbi időben elég jókat csinálnak. A mesterjelszó lehetősége a FF-ben nagyjából az utolsó okom, hogy ne álljak át Chrome-ra.

Köszönöm a segítséget! Balázs

Szia, Valóban elmaradt egy másik kliensen való ellenőrzés de most ezt is megtettem és gond nélkül működik. Sync-el mennek át adatok, úgyhogy szerintem az otthoni gépemen vár egy profiltörlés. Nem szívesen használnék külső jelszókezelőket bár az utóbbi időben elég jókat csinálnak. A mesterjelszó lehetősége a FF-ben nagyjából az utolsó okom, hogy ne álljak át Chrome-ra. Köszönöm a segítséget! Balázs