X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

ver. 57.0.0 macOS 10.13.2 My custom search engine list will not stick after quit/restart--always returns to default.

Posted

I have the default search list: google, amazon, duckduckgo, ebay, twitter, wikipedia, yahoo

I remove: duckduckgo, ebay, twitter quit firefox restart firefox

Search engine list is back to default: google, amazon, duckduckgo, ebay, twitter, wikipedia, yahoo

Why won't the custom list stay after restarting?

I have the default search list: google, amazon, duckduckgo, ebay, twitter, wikipedia, yahoo I remove: duckduckgo, ebay, twitter quit firefox restart firefox Search engine list is back to default: google, amazon, duckduckgo, ebay, twitter, wikipedia, yahoo Why won't the custom list stay after restarting?

Chosen solution

Try to rename/remove search.json.mozlz4 (and possible search.json, search-metadata.json, search.sqlite) in the Firefox profile folder with Firefox closed to rebuild the search engines registry.

You can use the button on the "Help -> Troubleshooting Information" (about:support) page to go to the current Firefox profile folder or use the about:profiles page.

Firefox will rebuild the search.json.mozlz4 file from the builtin search engines.

Also make sure that the permissions and owner of all files in the profile folder are correct.

Read this answer in context 0

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 28.0 r0

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.13; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

More Information

Pkshadow
  • Top 10 Contributor
913 solutions 11890 answers

Helpful Reply

Please Refresh but do this 1st:

then

TEST....... If no issues then Extensions which need to be added back in 1 at a time and tested ..... Or it is your Profile : Make a new one and test ...:

If is your Profile :

Note: Any customization will revert back to default, you will also need to reinstall Extensions.

Please let us know if this solved your issue or if need further assistance.

Please Refresh but do this 1st: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/export-firefox-bookmarks-to-backup-or-transfer *https://support.mozilla.org/en-US/kb/back-and-restore-information-firefox-profiles then *https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings TEST....... If no issues then Extensions which need to be added back in 1 at a time and tested ..... Or it is your Profile : Make a new one and test ...: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles If is your Profile : *https://support.mozilla.org/en-US/kb/recovering-important-data-from-an-old-profile *http://kb.mozillazine.org/Transferring_data_to_a_new_profile_-_Firefox Note: Any customization will revert back to default, you will also need to reinstall Extensions. Please let us know if this solved your issue or if need further assistance.

Question owner

I setup following all instructions to the TEST.......

The issue is still there. No extensions are install, there are 3 plugins.

Of the 8 default search engines I removed all but google, amazon and wikipedia. I closed the search preference window where I made the changes.

I quit firefox I restarted firefox

All 8 original default search engines were back.

I setup following all instructions to the TEST....... The issue is still there. No extensions are install, there are 3 plugins. Of the 8 default search engines I removed all but google, amazon and wikipedia. I closed the search preference window where I made the changes. I quit firefox I restarted firefox All 8 original default search engines were back.

Question owner

One more thing, I choose to use a separate search bar and not the url bar.

One more thing, I choose to use a separate search bar and not the url bar.
Pkshadow
  • Top 10 Contributor
913 solutions 11890 answers

Can you try please to remove all but 1 search engine from in the Search Box and also from Options --> Search and restart Firefox please. Report the results.

Can you try please to remove all but 1 search engine from in the Search Box and also from Options --> Search and restart Firefox please. Report the results.

Modified by Pkshadow

Pkshadow
  • Top 10 Contributor
913 solutions 11890 answers

You did not report back on this : as said to the TEST, Profile was below test.

Profile : Make a new one and test ...:

If is your Profile :

Please let us know if this solved your issue or if need further assistance.

You did not report back on this : as said to the TEST, Profile was below test. Profile : Make a new one and test ...: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles If is your Profile : *https://support.mozilla.org/en-US/kb/recovering-important-data-from-an-old-profile *http://kb.mozillazine.org/Transferring_data_to_a_new_profile_-_Firefox Please let us know if this solved your issue or if need further assistance.

Question owner

I ran the profile utility after I quit Firefox: deleted the one profile there created new profile restarted Firefox using urlbar for search deleted all search engines but google restarted Firefox

all default search engines were back

I ran the profile utility after I quit Firefox: deleted the one profile there created new profile restarted Firefox using urlbar for search deleted all search engines but google restarted Firefox all default search engines were back
Pkshadow
  • Top 10 Contributor
913 solutions 11890 answers

cbarna said

I ran the profile utility after I quit Firefox: deleted the one profile there created new profile restarted Firefox using urlbar for search deleted all search engines but google restarted Firefox all default search engines were back

And what happens with your custom list now ?

''cbarna [[#answer-1057459|said]]'' <blockquote> I ran the profile utility after I quit Firefox: deleted the one profile there created new profile restarted Firefox using urlbar for search deleted all search engines but google restarted Firefox all default search engines were back </blockquote> And what happens with your custom list now ?

Question owner

step 1 I have started firefox with the 8 default search engines and am about to added the imdb search engine

step 2 I choose add

step 3 you can see the imdb icon at the lower right at the end of the search list

step 4 I have restarted firefox and start a search. the imdb search engine is not there--nothing but default search engines on the list.

step 1 I have started firefox with the 8 default search engines and am about to added the imdb search engine step 2 I choose add step 3 you can see the imdb icon at the lower right at the end of the search list step 4 I have restarted firefox and start a search. the imdb search engine is not there--nothing but default search engines on the list.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
16390 solutions 147861 answers

Chosen Solution

Try to rename/remove search.json.mozlz4 (and possible search.json, search-metadata.json, search.sqlite) in the Firefox profile folder with Firefox closed to rebuild the search engines registry.

You can use the button on the "Help -> Troubleshooting Information" (about:support) page to go to the current Firefox profile folder or use the about:profiles page.

Firefox will rebuild the search.json.mozlz4 file from the builtin search engines.

Also make sure that the permissions and owner of all files in the profile folder are correct.

Try to rename/remove search.json.mozlz4 (and possible search.json, search-metadata.json, search.sqlite) in the Firefox profile folder with Firefox closed to rebuild the search engines registry. You can use the button on the "Help -> Troubleshooting Information" (about:support) page to go to the current Firefox profile folder or use the <b>about:profiles</b> page. *Help -> Troubleshooting Information -> Profile Directory:<br>Windows: Show Folder; Linux: Open Directory; Mac: Show in Finder *http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Firefox Firefox will rebuild the search.json.mozlz4 file from the builtin search engines. Also make sure that the permissions and owner of all files in the profile folder are correct.

Question owner

I did not find any files with "search" in their name inside of the profile directory.


I do not know what permissions the file/directories should have so I have attach a listing of the permissions found in the profile directory. let me know what I need to correct.

I did not find any files with "search" in their name inside of the profile directory. I do not know what permissions the file/directories should have so I have attach a listing of the permissions found in the profile directory. let me know what I need to correct.

Question owner

I got the following errors when I ran Firefox from a terminal window.

Chics-MacBook-Pro:MacOS cbarna$ ./firefox 2018-01-01 10:51:14.965 plugin-container[40070:5501012] *** CFMessagePort: bootstrap_register(): failed 1100 (0x44c) 'Permission denied', port = 0xae3f, name = 'com.apple.tsm.portname' See /usr/include/servers/bootstrap_defs.h for the error codes. 2018-01-01 10:51:17.366 plugin-container[40072:5501120] *** CFMessagePort: bootstrap_register(): failed 1100 (0x44c) 'Permission denied', port = 0x15407, name = 'com.apple.tsm.portname' See /usr/include/servers/bootstrap_defs.h for the error codes.

      1. !!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x150083,name=PBrowser::Msg_Destroy) Closed channel: cannot send/recv


      1. !!! [Child][MessageChannel] Error: (msgtype=0x150001,name=PBrowser::Msg_AsyncMessage) Closed channel: cannot send/recv
I got the following errors when I ran Firefox from a terminal window. Chics-MacBook-Pro:MacOS cbarna$ ./firefox 2018-01-01 10:51:14.965 plugin-container[40070:5501012] *** CFMessagePort: bootstrap_register(): failed 1100 (0x44c) 'Permission denied', port = 0xae3f, name = 'com.apple.tsm.portname' See /usr/include/servers/bootstrap_defs.h for the error codes. 2018-01-01 10:51:17.366 plugin-container[40072:5501120] *** CFMessagePort: bootstrap_register(): failed 1100 (0x44c) 'Permission denied', port = 0x15407, name = 'com.apple.tsm.portname' See /usr/include/servers/bootstrap_defs.h for the error codes. ###!!! [Parent][MessageChannel] Error: (msgtype=0x150083,name=PBrowser::Msg_Destroy) Closed channel: cannot send/recv ###!!! [Child][MessageChannel] Error: (msgtype=0x150001,name=PBrowser::Msg_AsyncMessage) Closed channel: cannot send/recv

Question owner

The seems fixed in Version 57.0.4 (64-bit)

Thanks

The seems fixed in Version 57.0.4 (64-bit) Thanks