Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Widevine Content Decryption Module has been label 'will be installed shortly' for over a week. How do I fix it?

  • 5 replies
  • 16 have this problem
  • 1454 views
  • Last reply by WyldeFae

more options

I'm running El Capitan 10.11.6 and Mozilla 47.0.1. I can't get Netflix to work because Widevine hasn't installed, its been closer to two weeks, and I'm out of ideas as to how to get it to install.

What do I do?

Chosen solution

hi WyldeFae, please try to disable the scanning of https sites within avast and see if the module gets installed afterwards.

Read this answer in context 👍 0

All Replies (5)

more options

same problem here (firefox 48.0). Can't understand how to quantify "shortly" in the mozilla world. More than two months!!!!!!!!!!!!!!

more options

I'm -still- not able to get Widevine installed. What is the hold up? What do I need to do?

more options

Chosen Solution

hi WyldeFae, please try to disable the scanning of https sites within avast and see if the module gets installed afterwards.

more options

I've tried to do so... what shows on my screen does not match the instructions given. These are the given instructions: 1. Open the Avast user interface → select Settings. 2. Select Active protection → click Customize next to Web Shield. 3. Select Main settings → check/uncheck Enable HTTPS scanning to turn this feature on/off.

I have a preferences button, but no 'settings' on my user interface. I haven't found an 'Active protection' tab under preferences, and again, never found 'settings'. I did find the Web Shield, and the settings button for it, however it didn't have a 'Main settings' tab nor an 'Enable HTTPS scanning' button.

I did find a 'Scan secured connections' click box, which I unchecked, however there has been no change in my Widevine status. I'm currently using the most up to date version of Avast.

more options

And right after I hit send on my previous message I checked one more time... dogonit, it works now. Thank you Phillipp!