Firefox valg, preferanser og innstillinger

Denne artikkelen oppsummerer innholdet i panelene for InnstillingerInnstillinger til Firefox. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger. Følgende paneler finnes:

Generelt panelet

Her finner du følgende innstillinger:

Generelt
Startside, Importer nettleserdata og Faner: Her kan du sette Firefox som standardnettleser, sette opp Firefox til å åpne tidligere vinduer og faner ved oppstart, importere data fra andre nettlesere og velge hvordan faner åpnes.

Språk og utseende
Utseende på nettstedet, Farger, Skrifttyper, Skalering og Språk: Her kan du endre innstilling av hvordan nettsteder ser ut, endre skrifttyper og farger nettsteder bruker, endre størrelsen på nettsideinnholdet, velge språk for menyer, varsler, meldinger og andre deler av brukergrensesnittet til Firefox, velge foretrukket språk for websideinnhold og velge om du vil bruke stavekontrollen i Firefox.

Filer og programmer
Nedlastinger, Program og Digital Rights Management (DRM) innhold: Her kan du endre nedlastingsmappen Firefox bruker for å lagre filer, endre hvilket program som brukes eller hva som gjøres for forskjellige filtyper, og velge om du skal kunne se DRM innhold i Firefox.

Firefox-oppdateringer
Her kan du se over oppdateringshistorikken din eller endre innstillinger for oppdatering av Firefox.

Ytelse
Her kan du tilpasse ytelsesinnstillingene til Firefox.

Nettlesing
Her kan du velge innstillinger for rulling, bruk av tekstvelgeren (Caret Browsing modus) eller om Firefox skal søke etter tekst i nettsider.

Nettverksinnstillinger
Her kan du endre hvordan Firefox kobler seg til Internett og sette opp en proxy til å gjøre oppkoblingen mot Internett.

Hjem panelet

Her finner du følgende innstillinger:

Nye vinduer og faner
Her kan du velge hva du får se når du åpner startsiden din, et nytt Firefox-vindu eller en ny fane. Du kan angi startsiden til å være standard Firefox startside, en tilpasset nettadresse (URL) eller en blank side; du kan sette opp at nye faner åpner med standard Firefox startside eller en blank side.

Firefox startside innhold
Her kan du skjule eller vise innhold på standard Firefox startside eller Ny fane side deriblant Nettsøk, snarveier til de mest besøkte nettstedene, anbefalinger fra Pocket og nylig nettaktivitet. Les Tilpass Ny fane siden for mer informasjon om disse funksjonen.

Søk panelet

Dette panelet viser innstillingene for hvilken søkemotor Firefox bruker som standard, samt andre søkeinnstillinger. For mer informasjon les Endre standard søkeoppsett i Firefox.

Personvern og sikkerhet panelet

Dette panelet viser følgende innstillinger:

Nettleserpersonvern
Utvidet sporingsbeskyttelse, Infokapsler og nettstedsdata, Innlogginger og passord, Historikk og Adresselinje: Her kan du kontrollere innstillingene for Utvidet sporingsbeskyttelse i Firefox for PC og Ikke-spor-funksjoner, behandle nettsteders infokapsler, nettsteders datalagring og hurtiglagret nettinnhold, sette opp utfylling av nettskjemaer og behandle passord, behandle historikken for nettlesing, nedlasting, søk og utfylling av nettskjemaer, og sette opp hvordan adresselinjen fungerer.

Tillatelser
Her kan du sette opp om nettsteder skal kunne sende deg Web Push varsler, vise deg sprettoppvinduer og om Firefox skal advare deg når nettsteder forsøker å installere tillegg.

Datainnsamling og bruk for Firefox
Her kan du velg om Firefox skal kunne sende teknisk og bruksrelatert informasjon til Mozilla, installere og kjøre studier eller sende krasjrapporter til Mozilla.

Sikkerhet
Beskyttelse mot villende innhold og skadelig programvare, Sertifikater og Kun-HTTPS-Modus: Her kan du se og behandle nettstedssertifikater og sikkerhetsenheter, blokkere farlig innhold eller nedlastinger og aktivere/deaktivere Kun-HTTPS-Modus i Firefox.

Synkronisering panelet

I dette panelet kan du sette opp og behandle en Mozilla-konto, som er nødvendig for tilgang til visse tjenester fra Mozilla, deriblant synkronisering. Les Hvordan setter jeg opp Firefox Sync på min datamaskin? og Hvordan velger jeg hvilke informasjonstyper som bør synkroniseres i Firefox for mer informasjon.