Behandle innstillinger for lokal lagring

Noen nettsteder har funksjonalitet for å lagre informasjon i form av lokale filer på din datamaskin, og disse filene kan kun fjernes manuelt av deg. Dette hjelper nettstedet til å kjøre raskere og forhindrer at informasjon går tapt dersom forbindelsen brytes. Firefox viser deg hvor mye plass som brukes til dette, og lar deg behandle innstillingene for å frigi plass.

Tilgang til innstillinger for nettstedsdata

Slik finner du innstillingene for nettstedsdata i Firefox InnstillingerInnstillinger :

1. Trykk på menyknappen New Fx MenuFx57Menu og velg Fx80NorskMenyikon-Innstillinger .Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet om Infokapsler og nettstedsdata.
Fx68CookiesAndSiteDataFx79CookiesAndSiteDataFx92WinNorskInnstillingerNettstedsdata

Slett infokapsler og nettstedsdata for individuelle nettsteder

1. Klikk på Behandle data… i avsnittet Infokapsler og nettstedsdata. Da får du opp en liste som viser hvor mye data hvert nettsted lagrer på din datamaskin.
    Fx92WinNorskInnstillingerBehandleNettstedsdata
  2. Merk det nettstedet du vil fjerne og klikk på Fjern valgte (eller klikk på Fjern alle for å fjerne alle lagrede informasjonskapsler og nettstedsdata).
  3. Klikk på Lagre endringer for å avslutte.

Les Slett informasjonskapsler for å fjerne informasjon nettsider har lagret på datamaskinen din for å finne mer informasjon om å slette informasjonskapsler for individuelle (eller alle) nettsted(er).

Slett all informasjon

1. I avsnittet Infokapsler og nettstedsdata, klikk på Tøm data….
    Fx92WinNorskInnstillingerTomNettstedsdata
  2. Merk den typen informasjon du vil slette:
    • Infokapsler og nettstedsdata (for å slette innloggingsstatus og innstillinger for nettstedet)
    • Hurtiglagret (cachet) nettinnhold (for å slette lagrede bilder, skript og annet hurtiglagret innhold)
  3. Klikk på Tøm-knappen.

Les Hvordan slette firefox buffer for mer informasjon om å slette hurtiglagret (cachet) nettinnhold i Firefox.

Tillat eller blokker nettsteder fra å lagre informasjon

You can set up Firefox to always allow or block specific sites from storing information. You can also allow a site to store only for a single session.

1. I avsnittet Infokapsler og nettstedsdata, klikk på Behandle tillatelser…Behandle unntak….
    Fx92WinNorskInnstillingerBehandleUnntakNettstedsdata
  2. Skriv inn den nøyaktige adressen til nettstedet du vil tillate eller blokkere, eller velg det, om det allerede er i listen.
  3. Klikk på Blokker, Tillat for programøkten eller Tillat.
  4. Klikk på Lagre endringer for å avslutte.

Les disse artiklene for mer informasjon: