Passordbehandler - Husker, sletter og redigerer brukernavn og passord i Firefox

Passordbehandleren i Firefox (Firefox Lockwise) lagrer på en sikker måte de brukernavn og passord du bruker for å få tilgang til forskjellige nettsteder, og henter dem fram neste gang du besøker et nettsted du har vært før. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du bruker Passordbehandleren for å husker, vise, redigere, fjerne og beskytte passordene dine, og også hvordan du kan slå av Passordbehandleren.

Merk: Fra og med Firefox versjon 76 på Mac og Windows, kan det være at OS autentisering blir avkrevet når du ber om tilgang til lagrede passord ved å bruke Rediger, Kopier, eller Vis-knappen (vist som "øye" ikon). Dette er ikke legitimasjon for Firefox-kontoen din; les artikkelen Lockwise asks for authentication (password, voice, face or fingerprint) when accessing passwords for mer informasjon.

Sett opp Firefox til å huske brukernavn og passord

Når du skriver inn et brukernavn og et passord som ikke allerede er lagret for det nettstedet du er på, vil Firefox spørre om du vil lagre det.

Fx90WinNorskLagreInnlogging

Tips: Ved å klikke på utsiden av meldingspanelet for lagring, blir det skjult. For å få det fram igjen, er det bare å klikke på nøkkelikonet på venstre side av adresselinjen. Om Firefox ikke ber deg om å lagre passord, les artikkelen Usernames and passwords are not saved.

I meldingspanelet kan du gjøre følgende:

• For å få Firefox til å huske brukernavnet og passordet dit, klikk på Lagre. Neste gang du besøker nettstedet, vil Firefox automatisk fylle ut brukernavn og passord for deg.
    • Om du har lagret galt brukernavn eller passord, skriver du bare inn det korrekte i feltet på nettstedet og Firefox vil be deg om å lagre det. For å lagre den korrekte brukernavn/passord kombinasjonen, klikk på Oppdater.
  • For at Firefox aldri skal huske brukernavn og passord for det nettstedet du er på, klikk på nedtrekksmenyen og velg Lagre aldri. Når du senere logger inn på dette nettstedet, vil du ikke bli bedt om å lagre brukernavn og passord.
    • Om du siden skulle ombestemme deg og vil at Firefox skal be deg om å lagre lagre brukernavn og passord for dette nettstedet, må du åpne Firefox InnstillingerInnstillinger og fjerne nettstedet fra unntakslisten for lagring av innlogginger i Personvern og sikkerhet.
  • For å hoppe over lagring av brukernavnet og passordet ditt denne ene gangen, klikk på Ikke lagre. Du vil bli bedt om å lagre brukernavnet og passordet ditt neste gang du besøker nettstedet.
Merk: Noen nettsteder tilbyr å holde deg innlogget om du markerer at du vil det. Dette er en funksjon på nettstedet og vil fungere uavhengig av hva du velger angående lagring i Firefox.

Du kan også manuelt legge til innlogginsinformasjon for nettsteder. Klikk på menyknappen Fx57Menu og velg Innlogginger og PassordPassord. Klikk på Lag ny innlogging knappen nederst på venstre side av Firefox Lockwise siden for legge til en nettstedadresse, brukernavn og passord manuelt.

Behandle flere kontoer på samme nettsted

Om du har mer enn en konto på et nettsted, kan Firefox lagre informasjon for alle sammen. Hver gang du besøker nettstedet kan du velge hvilken konto du vil at Firefox skal bruke.

Legg til en konto: For å lagre en konto til for et nettsted, skriv inn brukernavn og passord og klikk Lagre når du blir bedt om det. Bruk nedtrekkspilen for å vise listen over lagrede brukernavn for det nettstedet. Du kan også starte å skrive inn for å avgrense resultatlisten.
Fx81AddLogins

Om mer enn et brukernavn er lagret for et nettsted, vil listen over disse vises idet du klikker i påloggingsfeltet. Velg det brukernavnet vi vil logge på med.

saved logins 67
Fx90WinNorskLagredeInnlogginger
For å se passordene knyttet til et bestemt nettsted, klikk i feltet for brukernavn på nettstedets side, og deretter klikker du på Vis lagrede innlogginger (se over).

Behandle brukernavn og passord

1. Trykk på menyknappen New Fx Menu for å åpne menypanelet.

2. Klikk på Innlogginger og passordPassord. Siden Firefox Lockwise (about:logins) åpnes i en ny fane.
    Fx90WinNorskInnloggingerOgPassord

På denne siden kan du se, kopiere, redigere eller fjerne lagrede innlogginger.

Merk: Skrive inn et nettstedsnavn, brukernavn eller passord i Søk innlogginger-tekstfeltet for å snevre inn innhold i listen til venstre.

Etter å ha markert et av elementene i listen, kan du utføre følgende:

• Klikk på Kopier for å kopiere et brukernavn eller et passord.
  • Klikk på FF70 Unhide Password for å se passordet i klartekst.
  • Klikk på Fx90WinNorskRedigerIkon for å forandre et brukernavn eller et passord.
  • Klikk på Fx90WinNorskFjernIkon for å slette innloggingen fra Firefox.

Les artikkelen Edit or delete a login in Firefox Lockwise on desktop for mer informasjon.

Fjern alle lagrede brukernavn og passord

1. Trykk på menyknappen New Fx Menu for å åpne menypanelet.

2. Klikk på Innlogginger og passordPassord.
  3. Klikk på 3-prikks menyen øverst til høyre.
  4. Velg Fjern alle innlogginger ....
    Fx90WinNorskLockwiswFjernAlleInnlogginger

Eksport av innloggingsdata

Om du vil ta en sikkerhetskopi av de brukernavn og passord du har lagret eller flytte dem til en annen applikasjon, kan du eksportere denne informasjonen til en .csv (comma separated values) fil. Les artikkelen Export login data from Firefox Lockwise for mer informasjon.

Import av innloggingsdata

Du kan også importere innloggingsdata fra en .csv (comma separated values) fil. Les artikkelen Importer innloggingsinformasjon fra en fil for mer informasjon.

Beskyttelse av passordene dine

Om du bruker det samme, enkle passordet overalt, vil du være mer sårbar for identitetstyveri. Artikkelen Create secure passwords to keep your identity safe viser deg en enkel metode for å lage sikre passord, og ved å bruke Firefox Lockwise, som beskrevet over, får du hjelp til å huske dem.

Selv om Firefox Lockwise lagrer brukernavnene og passordene dine på harddsiken på kryptert format, vil enhver med adgang til brukerprofilen på datamaskinen din kunne se eller bruke dem. Artikkelen Bruke hovedpassord for å beskytte lagrede brukernavn og passord viser hvordan du kan forhindre dette, og holde deg beskyttet om datamaskinen din blir forlagt eller stjålet.

Slå av Firefox Lockwise

Firefox tilbyr som standard å lagre passord. Slik forandrer du dette oppsettet:

1. Trykk på menyknappen New Fx MenuFx57Menu og velg Fx80NorskMenyikon-Innstillinger .Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet panelet og rull ned til Innlogginger og passord avsnittet.
    Fx90WinNorskInnloggingerPassordInnstillinger
    • For å forhindre at Firefox lagrer brukernavn og passord for et bestemt nettsted, klikker du på Unntak ... knappen til høyre for Spør om å lagre brukernavn og passord for nettsteder og legg til URL'en til nettstedet.
    • For å forhindre at Firefox lagrer brukernavn og passord for alle nettsteder, fjern markeringen til venstre for Spør om å lagre brukernavn og passord for nettsteder.
  3. Lukk siden about:preferences. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk..
Merk: Om innstillingen Spør om å lagre brukernavn og passord for nettsteder er grået ut, kan det være Firefox er satt opp til aldri å lagre historikk eller til alltid å bruke privat nettlesing . For å gjenopprette normal nettlesing, åpne Personvern og sikkerhet, rull ned til Historikk og merket ved siden av Alltid bruk privat nettlesing-modus, eller velg Husk historikk fra nedtrekksmenyen, før du lukker og åpner Firefox på nytt.

Har du problemer med brukernavn og passord?

I følgende artikler finner hjelp til å løse alle problemer du måtte ha med brukernavn og passord: